PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : parmak egzersizleri

murattt
02-16-2008, 13:35
tüm arkadaşlara merhaba
yaklaşık 4 ay önce klasik gitar öğrenmeye başladım. gitara , özelliklede klasik ve flamenco tarzına hayranım. inanın geceleri rüyalarıma giriyor. you tube dan hemen hemen tüm klasik ve flamenco gitar videolarını indirdim diyebilirim. hele orda 7 yaşında 10 yaşında ki çocukların inanılmaz performanslarını gördükçe zamanımı boşa harcamışım diye üzülüyorum ve gıptayla seyrediyorum. lakin öyle çalabilmem bana şu anda o kadar uzak geliyorki.her akşam yaklaşık 2 saat gitar çalışıyorum. notaları çözmeye çalışıyorum. fakat benim bir sorunum var. belkide bu gitara yeni başlayan arkadaşların ortak sorunu bilmiyorum. sol el 3. ve 4. parmaklarıma çok zor hükmediyorum. bunu geliştirebileceğim bir egzersiz varmı bildiğiniz. birde cem günenç hocam , valla ne diyim sadece 3 kelime HELAL OLSUN SİZE. Bir trabzonlu olarak çay elinden öteye yi ilk you tuber da seyrettim. ağzım açık kaldı. böyle çalabilmeye günde 1 saat çalıştığımı varsayarak ne kadar zamanda ulaşabilirim acaba. Sol elimin doğuştan kaynaklanan bir sorunu var. hani bir yemeği çok lezzetli bulduüğumuzda tüm parmaklarımızı birleştirip hımmm nefis diyerek elimizi aşağı yukarı sallarız ya. işte ben onu yapamıyorum. yani sol elimin 1.2.3 ve 4. parmaklarını o şekilde birleştiremiyorum. gitar öğrenme konusunda bu bana negatif yönde çok köstek olacak diye çok üzülüyorum. Asım Can Gündüz de küçükken tüm parmakları birleşikmiş ve ameliyatla açılmış diye bazı arkadaşlarım beni teselli etmeye çalışıyor. Ama benim elimin 2.ve3. parmakları arasındaki bazı sinirler yokmuş doğuştan. bir doktor arkadaşım öyle söyledi. neyse ne kadar uzun yazdım böyle. Egzersiz konusunda yardımlarınızı bekliyorum... Hoşçakalın...

CemGunenc
06-10-2008, 01:45
Slmlar Murat,

Nazik sözlerin için çok teşekkür ederim İstanbul da isen bir gün gitarınla gel okula bir bakalım neler önerebilirz. Konuşalım. İstanbul dışında oturuyorsan aklıma ilk gelen solak oalrak gitar çalmandır. Çevir gitar 2 ay ters gelir sonra alışırsın.

murattt
07-25-2008, 12:21
hocam ilgine teşekkür ederim. Ben istanbuldayım okul nerede acaba? yani Avrupa yakasındaysa benim için daha kolay olacakda...