PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : baş parmak geliştirmek

Absinthe
02-27-2008, 15:17
arkadaşlar parçaları çalarken baş parmağımla çaldığım bass seslerin yetersiz kaldığı görüşündeyim (özellikle asturiası çalarken çok belli oluyor) acaba bu parmağımı güçlendirmek için ne yapabilirim? nasıl bir alıştırma önerirsiniz?

fUAt_kirisci
02-28-2008, 00:25
Ben genelde arpej çalışmıştım yani arpej etütleri yada bol baş parmak çalıştıran etütler parçalar çalış ve kasma kendine özgü bırak serbest olsun.Bende problem yaşamıştım ki daha bir sürü eksik var. İnşallah halledersin başarılar ..

serhancan
03-07-2008, 17:44
bence eğer yeterli teknik becerin ve pratiğin varsa heitor villa lobos un etütlerini deneyebilirsin sağ el için oldukça iyidir

piyomer
03-07-2008, 20:18
Carlevaro' nun sağ el için olan 2. teknik kitabı çok işine yarar bence; çalışınca ne kadar faydalı oldugunu göreceksin...
Saygılar....

serhancan
03-07-2008, 20:52
elinizde varsa acaba upload edebilir msnz? ben de incelemek isterim metodu...

piyomer
03-07-2008, 21:12
http://www.klasikgitar.org/forum/showthread.php?t=1652&highlight=carlevaro

burda var...

agustin
03-09-2008, 09:19
arkadaşlar parçaları çalarken baş parmağımla çaldığım bass seslerin yetersiz kaldığı görüşündeyim (özellikle asturiası çalarken çok belli oluyor) acaba bu parmağımı güçlendirmek için ne yapabilirim? nasıl bir alıştırma önerirsiniz?

Baş parmağının sessiz olması, sağ elin tutuşundan kaynaklanabilir, bilen birinden yardım almalısın.

Asturias'ı çalarken basların güçsüz kalması normaldir(özellikle bareli pozisyonlarda) asturias'da melodiyi dengeli biçimde duyurabilmek için oldukça iyi bir sağ el tekniğine sahip olmak gerekir.

Absinthe
03-10-2008, 15:10
agustin bu sorunum 7. perdeye bare basıp ilk rasquedo'yu vurduğum yerde gerçekleşiyor o sırada 2. telde yaptığım tremolo daha baskın çıkıyor ve baş parmağımla çaldığım ve esas duyulması gereken melodi tam olarak duyulmuyor...

liverah
03-10-2008, 15:22
Merhaba,

Bende şöyle bir öneride bulunabilirim.9/8 lik arpeji akorlar arasında geçiş yaparak çalış derim.Benim de çok yavaştı bu sayede hızlandı gerçekten zor ama çok geliştiriyor sağ eli.Umarım işine yarar.

agustin
03-11-2008, 12:58
agustin bu sorunum 7. perdeye bare basıp ilk rasquedo'yu vurduğum yerde gerçekleşiyor o sırada 2. telde yaptığım tremolo daha baskın çıkıyor ve baş parmağımla çaldığım ve esas duyulması gereken melodi tam olarak duyulmuyor...

Metronomla çok yavaş bir şekilde çalışıp, melodiyi ön plana çıkarmaya çalış.

Ama bu oldukça uzun zaman alır..