Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacettepe Universitesi yarı zamanlı konservatuarı
el_abejorro
04-15-2008, 14:10
Arkadaslar merhaba, acaba aranizda hacettepedeki bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı? Mesela bir yas sınırlaması var mıdır veya yuksek lisans yapan birini alirlar mi, secmeler nasildir,ne zamandir, sınavda ne sorarlar... vs?
internet sitesinden yeterince bilgi bulamiyorum, programimin yogunlugundan da bir turlu gidip kendim de gorusemiyorum.
cok tesekkurler simdiden
Selamlar...
Şu an okulda değilim bu yüzden kesin cevaplar veremiyorum.Şimdilik bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.Yarın detayları öğrenip iletmeye çalışırım.
Bildiğim kadarıyla 24 yaş sınırı var.
Yüksek lisans yapıyor olmanız hiç sorun teşkil etmez.Yeterki derslere devam edin.
yine bildiğim kadarıyla sınavda daha önceden hazırlamış olduğunuz eserleri seslendiriyorsunuz.
İşitme kısmında ise 1-2-3- belki 4 ses duymanız isteniyor.Bunun yanında ezgi tekrarı soruluyor diye biliyorum.
Detayları öğrenince buraya yazarım.
Saygılar...
fernando
04-15-2008, 18:19
Ben bu yaş yüzünden neler çektim...demek ki şimdi girmek istesem yine yaş sorunu ile karşı karşıyayım..vay benim halime..
Yirmidört yaşını gitar çalmayı hedef haline getirmiş bir insan için incitici buldum.Yaş sınırının ortadan kaldırılması bütün bilgi alıcıları açısından önemli.Bilineni paylaşmak kadar doğal ne olabilir:confused:
guitarcagatay
04-17-2008, 13:25
Ahmet Kanneci'yle görüşürsen ve onu ikna edersen yardımcı olabilir belki. Bence bir sor kendisine.
Selamlar...
Kesin olarak şartları öğrendim.
25 yaş sınırı.
2 aşamalı sınav
1. aşama işitme (1-2-3 ses duyma,ezgi tekrarı,ritim tekrarı)
2. aşama Gitar (önceden hazırlanmış bir ya da daha fazla eser seslendirme)
Kontenjan 8 kişi
Saygılar...
fernando
04-19-2008, 08:59
Selamlar...
Kesin olarak şartları öğrendim.
25 yaş sınırı.
2 aşamalı sınav
Kontenjan 8 kişi
Saygılar...
En zor aşama 1.aşama..;)
beneklihoroz
04-19-2008, 10:46
Dikte solfej istemiyorlar. Earmaster gibi programlar ile evde kendin çalışarak bile aşabilirsin. Saten çoksesli müzikle uğraşıyorsun. 3 sesi ya duyuyorsundur, ya da çok kısa süre içinde duyarsın. Kolay gelsin.
fernando
04-19-2008, 14:09
beneklihoroz bu konuda deneyimim var.Latife olsun diye öyle yazdım.Yine de teşekkür ederim.:)
Böyle yazmamdaki sebepte şundan,
Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültelelerine girişte, solfej ve dikte sınavından geçiyorsun.
Niye, konservatuar sınavlarında böyle birşey uygulanmıyor.Açıkçası merak ettim..
arkadaşlar ben hacettepe üni yarı zamanlıdan biri olarak bilgilendireyim.. yarı zamanlı sınavının seçmesinde deli gibi kulak çalışmış 100 kişi girmiyor sınava. 40-50 kişi falan giriyor.. 1-2 tane çok iyi kulaklı insan oluyor bunların içinde.. 1. aşamada 3 sesi veremeyen 20-30 kişi oluyor zaten o yüzden dikteye solfeje falan gerek kalmıyor. gitar sınavında da ahmet hoca "ne dinliosun?" dediğinde paco de lucia ya da yamaşita gibi cevaplar vermezseniz artı tabi sizin için. "barok dinliyorum sabahtan akşama kadar" diyceksin :).. benim girdiğim sene yani iki sene önce 16 kişi aldılar. geçen sene de 9 kişi. 1 saat gitar dersi 2 saat de solfej dersi oluyor haftada. ahmet ve soner hoca yarı zamanlıya ders vermiyorlar artık. ben gitmedim hiç ama isteyen tam zamanlı derslerine yani ahmet hocanın derslerine girebiliyor sanırsam. uzun olmuş yau kusura bakmayın :)
el_abejorro
04-19-2008, 21:16
arkadaşlar çok teşekkürler yardımlarınızdan dolayı, son birşey acaba sınav ne zaman oluyor?
beneklihoroz
04-19-2008, 21:35
Okuldan okula tarihler değişiyor genelde. İnternet sitelerinden takip etmek lazım. Mesela Hacettepe ninki ''Haziran ayı içerisinde yapılır'' diye yazıyor sitede.
Selamlar...
O Zaman bende tam zamanlı gitar öğrencisi olarak bir kaç şey ekleyeyim.
Hacettepe Üniversitesi Yarı Zamanlı Gitar Bölümü İçerik olarak Lisans eğitimi vermediği için sınavlarında diğer fakülte ve konservatuvarlarda istenen şartlar istenmiyor.Yani M.E.B onaylı bir Müzik Kursundan pek bir farkı yok açıkçası.Önemli artısı kurslarda hocalık yapanların çoğunun kim olduğu belli değil fakat bu tip yarı zamanlı kurslarda AKADEMİK kariyerli hocalarla çalışabiliyorsunuz.eğitiminizi konservatuvar ortamında alıyorsunuz.
Kursu bitirdiğinizde onaylı bir belge alıyorsunuz.Fakat alınan bu belge Lisans diploması değil kurs bitirme belgesidir.Karıştıran arkadaşlar olabilir diye bilgilendirmek istedim.
Tam zamanlı Yani Lisans Bölümü için,tek-çift ses dikte,solfej,teori,genelkültür vb. sınavlara giriyorsunuz.
Bu arada bir şeye açıklık getirmek istiyorum.Tüm arkadaşlar bazı şeylerin Ahmet Hocamızla konuşularak ya da onun doğrultusunda yapılabileceğini ima ediyor.Öncelikle bu yaklaşım şekli çok ayıp.Okulumuz akademik bir yerdir.Okulun yönetmelikleri,yöneticileri ve 6-7 kişiden oluşan sınav jürisi mevcuttur.Ahmet Hocayla konuşarak ne yazılı olan bir kuralı değiştirebilirsiniz ne de onu kandırabilirsiniz.Zaten kendisi de bu gibi şeylere ne tenezzül eder ne de bu olaylara alet olur.
Saygılar...
canengin
05-28-2008, 20:34
Ya ben yaş konusuna takıldım.hakikaten yaş sınırı vatmı acaba?.Gerçekten bilen birileri cevap verebiirmi?.Yıllar önce 40 yaşındaki amca oğlumun yarı zamanlı gitar bölümüne gittiğini biliyorum.
Selamlar...
Daha önce yazmıştım ama tekrar yazıyorum.Aşağıda aranan şartlar kesindir.Bizzat sınava girecek hocayla konuştum.
25 yaş sınırı.
2 aşamalı sınav
Kontenjan 8 kişi
Saygılar...
fUAt_kirisci
05-29-2008, 23:33
Selamlar...
O Zaman bende tam zamanlı gitar öğrencisi olarak bir kaç şey ekleyeyim.
Hacettepe Üniversitesi Yarı Zamanlı Gitar Bölümü İçerik olarak Lisans eğitimi vermediği için sınavlarında diğer fakülte ve konservatuvarlarda istenen şartlar istenmiyor.Yani M.E.B onaylı bir Müzik Kursundan pek bir farkı yok açıkçası.Önemli artısı kurslarda hocalık yapanların çoğunun kim olduğu belli değil fakat bu tip yarı zamanlı kurslarda AKADEMİK kariyerli hocalarla çalışabiliyorsunuz.eğitiminizi konservatuvar ortamında alıyorsunuz.
Kursu bitirdiğinizde onaylı bir belge alıyorsunuz.Fakat alınan bu belge Lisans diploması değil kurs bitirme belgesidir.Karıştıran arkadaşlar olabilir diye bilgilendirmek istedim.
Tam zamanlı Yani Lisans Bölümü için,tek-çift ses dikte,solfej,teori,genelkültür vb. sınavlara giriyorsunuz.
Bu arada bir şeye açıklık getirmek istiyorum.Tüm arkadaşlar bazı şeylerin Ahmet Hocamızla konuşularak ya da onun doğrultusunda yapılabileceğini ima ediyor.Öncelikle bu yaklaşım şekli çok ayıp.Okulumuz akademik bir yerdir.Okulun yönetmelikleri,yöneticileri ve 6-7 kişiden oluşan sınav jürisi mevcuttur.Ahmet Hocayla konuşarak ne yazılı olan bir kuralı değiştirebilirsiniz ne de onu kandırabilirsiniz.Zaten kendisi de bu gibi şeylere ne tenezzül eder ne de bu olaylara alet olur.
Saygılar...
Verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı bende faydalandım teşekkür ederim söylediklerinde de çok haklısın.
abooooo
25 yıl 2 aydır dünyadayım ... nolcak şimdi
abooooo
25 yıl 2 aydır dünyadayım ... nolcak şimdi
Türkiyede gitar okullarının daha yeni filizlenmeye başladığı düşünülecek olunursa geçmişte eğitim alamayanların mağduriyetlerinin önlenmesi açısından yaş sınırının biran önce kaldırılması gerekir diye düşününüyorum.
Kaldıki akadamik eğitim almamış yüzlerce hoca mevcut ortalıkta.. Bunların eğitilmesi gerekli diye düşünüyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.