Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitar Dersi
brainick
04-27-2008, 03:03
ben yaklaşık 8 aydır gitar çalıyorum ancak tek başıma çalıştığım için yavaş ve yanlış bi ilerleme kaydediyorum,ve nitelikli bi gitar hocasından ders almak istiyorum bildiğiniz birisi var mı yada aranızdan istanbulda oturup bana ders verebilecek birisi var mı?yardım edin lütfen..
Evet Biri Banada Yardımcı Olsun Bu Konuda Bende Düzcede Oturuyorum Düzceden Biri Var Mı Burada
dungeonkeeper20
06-27-2008, 15:17
dungeon_keeper_1903@hotmail.com
ekleyin konuşalım
Jan Valjan
07-04-2008, 13:27
bEN SİZLERİ aZERBEYCANDAN SELAMLIYOPRUM. bENİM SİZDEN BİR RİCAM VAR. BEN DÜN BİR KLASSİK GİTAR ALDIM. aMMA "SAZLIYAMIYORUM". yANI BUNUN TÜRKCESİNİ BİLMİYORUM. aÇIKLAMASI BU Kİ, GİTARIN HER BİR TELİNİN HANGİ NOT OLUCAĞINI BİLİYORUM. BANA YARDIM EDİN. LÜTFEN
Şöye akortlayabilirsin azeri kardaş. SAZLAMAK=akortlamak
En alttaki 1. tel Mi (e)
2. tel Si (b)
3. tel sol (g)
4. tel re (d)
5. tel la (a)
En kalın tel 6. tel Mi (E)
Kolay gelsin..
Jan Valjan
07-04-2008, 17:56
Şöye akortlayabilirsin azeri kardaş. SAZLAMAK=akortlamak
En alttaki 1. tel Mi (e)
2. tel Si (b)
3. tel sol (g)
4. tel re (d)
5. tel la (a)
En kalın tel 6. tel Mi (E)
Kolay gelsin..
Teşekkür ederim. Ama şimdi benim yanımda gitarımı akortlamak için ayrı bir müzik aleti yok. Nasıl yaparım. Önceden teşekkürler
erturkaktalay
07-04-2008, 23:28
müzik aleti tok diuorsun ama ben yapabileceğin akaort edeceğin aletleri sana sıralayım:
1)diapason :kendisi çatal şeklinde olup la(a)sesini verir buna göre 5. teli akort eeder ve diğerlerinide yaparsın.
2)la düdüğü:diapasonun göevinin aynısını yapar.
3)dijital akort aleti :sana ilgili sesleri verir ona göre gitar akort düzenini yaparsın.(ayarını değiştirisen vastığın telin ne olduğunu sana gösterir ve ne olması gerektiği ile sana yol açar.)
4)piyano:bütün sesleri kolayca alıp yaparsın
5)telefon:telefon sesi aslında akort etmenin nasıl olacağının çözümünün ilk buluşlarından birisidir.telefonun avizesini açarsın ve oradaki sesi alırsın o ses la sesine yakın bir sestir.diğerlerinide la sesini ayarladıktan sonra yaparsın.(aslında son açıklamaalra göre telefon sesi la sesine yakın ama asıl verdiği ses si bemol 4 koma dır)
Jan Valjan
07-05-2008, 11:53
müzik aleti tok diuorsun ama ben yapabileceğin akaort edeceğin aletleri sana sıralayım:
1)diapason :kendisi çatal şeklinde olup la(a)sesini verir buna göre 5. teli akort eeder ve diğerlerinide yaparsın.
2)la düdüğü:diapasonun göevinin aynısını yapar.
3)dijital akort aleti :sana ilgili sesleri verir ona göre gitar akort düzenini yaparsın.(ayarını değiştirisen vastığın telin ne olduğunu sana gösterir ve ne olması gerektiği ile sana yol açar.)
4)piyano:bütün sesleri kolayca alıp yaparsın
5)telefon:telefon sesi aslında akort etmenin nasıl olacağının çözümünün ilk buluşlarından birisidir.telefonun avizesini açarsın ve oradaki sesi alırsın o ses la sesine yakın bir sestir.diğerlerinide la sesini ayarladıktan sonra yaparsın.(aslında son açıklamaalra göre telefon sesi la sesine yakın ama asıl verdiği ses si bemol 4 koma dır)
Telefona göre 5. telini la akortladım. Diğerlerini nasıl yaparım? Kusura bakma bir az bilgim az. O yüzden pek kullanamıyorum gitarımı. Yardım edersen sevinirim.
beneklihoroz
07-05-2008, 17:00
http://www.inndir.com/AP_Guitar_Tuner-21400p.html
Bu programla gitarrını akort edebilirsin. Programın ibresi soldaysa teli az germişsin demektir. Sağdaysa teli fazla germişsiz demektir. İbre ortada duruyorsa akort tamamdır. Tellerin akor düzenini Erdem08 söylemiş.
Buradan da yapabilirsiniz kulaktan
http://www.gieson.com/Library/projects/utilities/tuner/
Jan Valjan
07-07-2008, 08:15
Yazdığınız adreslerden proqramları indiremedim. Hatta gitarı akortlayım derken 6. telini kırdım.
Jan Valjan
07-07-2008, 08:21
Boyle bir site varmı ki, gitar dersleri öğretilsin??? Ben gitarda başlanğıç yapamıyorum. Buralarda gitar öğretmenlerini bulmak çok zor. Ama ben gitarı çok seviyorum. Delicesine öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada eger türkcemde bir kusurum varsa özür dilerim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.