PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 ay gitarı çalamassam ne olur?

tolga1
05-01-2008, 02:55
ben bu yaz work and travella amerikaya gitcem ve 2.5 - 3 ay çalışacam orada.. bu süre içersinde gitar çalamıyacağım gibi gözüküyor. 3 ay sonra geri geldiğimde ne gibi eksiklikler olur.. var mı hiç aranızda bu kadar uzun süre ara vermiş olan gitara? ya da bi fikri olan var mı bu konuda?

beneklihoroz
05-01-2008, 12:17
2 hafta tatile gidiyorum diye götürmemiştim. Döndüğümde baya özlemişim saatlerce bırakamadım ;D Başta bare olmak üzere basarken zorluk çekiyorsun. Nasır tutmuş sol el parmakları yumuşacıcık oluyor çalmaya çalmaya tabi. Günde 10dk da olsa gitar çalmak lazım bence. Hiç bir gün yoktur diyebilirim(2 hafanın dışında) gitar çalmadığım. Başladım başlayalı.

ahmetgitar
05-01-2008, 13:10
Sen gitarı üç gün bırak o seni iki hafta bırakır.
Benim gitara başladığımdan beri en uzun çalmama rekorum 15saattir. Yanlış değil "Saat" onda bile bir hamlama hissediyorum parmaklarımda.
Elbette seviyeyle de ilgili bu gerileme hissi.

tolga1
05-02-2008, 20:39
teşekkürler cevaplar için.. o zaman çakma bi gitar alıp 90 YTL ye falan götürmem lazım.
daha moral verici yorumlar yok mu peki? "3 ay çalma bi haftada toparlarsın" gibi bir olay yok mudur yani ? :(

ahmetgitar
05-02-2008, 21:19
Yokdur.
:)

agustin
05-03-2008, 09:55
3 ay çalmazsan gitarı unutmazsın tabi,

Sadece tekniğini geliştirmek açısından zaman kaybı yaşarsın.

Döndüğünde tempolu çalışmaya başlayabilirsen kısa sürede eski haline gelirsin merak etme.

tolga1
05-03-2008, 20:45
teşekkürler.. yüreğime su serptin :)

humar
05-04-2008, 00:17
Sevgili Tolga,korkarım ki yanlış yoldasın.

tolga1
05-04-2008, 20:05
neyse artık ben gitarı haziran 15 te falan 3 ay bırakıcam gibi görünüyor gitarı. o da beni 60 hafta falan bırakıcak desek... geçen sene nisan ortalarında bachın fügünü çalıodum.. döndüğümde ona çalıcam demek ki :p
iğrenç bişey bu yazdığım gerçekten de.. neyse bari gitmeden önce son kayıtlarımı yapayim nolur noolmaz..

bacher
05-04-2008, 20:20
ahmetgitar formulune gore 3 gun bırakınca 14 gun bırakılırsak 3 ay bırakınca 14 ay bırakılırız. Bu da 62-63 haftaya denk gelir ki maalesef fuge yeni baslamıs olacaksın:rolleyes:

tolga1
05-04-2008, 21:19
eet 5-6 gün daha erken gelmem lazım :D

MOSAD
05-04-2008, 22:57
Gitceğin yerde elbet çevrende birilerinde gitar olur. Olmadı portakal kasasından bir gitar al yanında egzersiz yapmak için olsun. Gerçi onları çalamıyo insan şevki mevki isteği herşeyii gidiyo :) Gerilerim daha iyi :)

ahmetgitar
05-04-2008, 23:21
Sanırım alay edilecek bir laf söyledim.
Formülde yanlışlık olabilir,kaç güne kaç gün tam doğru hesap yapmamış olabilirim.
Herneyse, alay edilecek birşey de değildi kanımca, yada komik bir söz de değildi.
Görüşümü söylemiştim; ortaya açılmış bir konu olması sebebiyle.
Gereksiz iş yapmışım.
İyi yolculuklar dilerim ABD ye gidecek gitarsever arkadaşa.

Sevgilerimle.

tolga1
05-05-2008, 02:37
forumdaki diğer şakacı mesajlarına güvenerek yazmıştım bunları ama yalnızca şaka yapmayı seviyorsun anlaşılan. biraz da espri kaldırmayı öğrenmen gerek bence. çünkü öbür türlü "ukala" olduğunu düşünebilir insanlar. tabii banane bütün bunlardan ama söylemeden edemedim :)

ABD' ye giden gitarist arkadaştan bir tavsiye.

ahmetgitar
05-05-2008, 10:58
Tolga1,
ukala olduğumu mu düşündün?
Bence onu düşünmeden önce ilk önce bir vermeye çalıştığım öneri için küçük bir teşekkür ederdin ki ben senin için farklı düşünmeyeyim.
Bu bir.
İkinci noktaya gelince, konu açıp tavsiyede bulunmadım ki sen bana "ABD ye giden bir arkadaş" olarak tavsiye veresin. Şayet senden tavsiye isteseydim de bu kişilik-karakter özlelliği olarak bir tavsiye olmazdı. Ne olabilirdi work and travel ile ilgili görüş olabilirdi;
Kaç bin dolar veriliyor bu iş için?
Verilen bu binlerce dolar için orada ne iş yapılıyor?
Gerçekten de dil öğrenimine katkısı var mı,ya da iş tecrübesine?
Vb.
Ama şuan ne dil, ne de iş için bir tavsiye aramıyorum. Belki de ukala olduğum içindir.
Belki birgün böyle bir tavsiyeye ihtiyacım olur ve bunu beklerim ama şuan yok.
Ama yine de teşekkür ederim;
şuan işime yaramayacak olsa da bir kenarda bulundurayım.

İyi günler Tolga1.

mary
05-05-2008, 15:17
Sen gitarı üç gün bırak o seni iki hafta bırakır.
Benim gitara başladığımdan beri en uzun çalmama rekorum 15saattir. Yanlış değil "Saat" onda bile bir hamlama hissediyorum parmaklarımda.
Elbette seviyeyle de ilgili bu gerileme hissi.

Bu mesajda hiçbir ukalalık görmüyorum.Bu kadar büyütmeye de gerek yoktu.Ahmetgitar,Tunç ve diğer bir kaç arkadaşın söylemek istediği benim anladığım elbetteki unutmazsın gitar çalmayı ama sürekli çaldığın zamanlardaki gibi formda olamazsın ki bunuda sıkı bir çalışmayla döndüğünde halledebilirsin.Tavsiye isteyen sendin, dalga geçende sendin,kimseyi suçlamaya dalga geçer gibi konuşmaya hakkın yok o zaman yardım istemeyecektin...

humar
05-05-2008, 17:36

bacher
05-05-2008, 17:43
ahmetgitar formulune gore 3 gun bırakınca 14 gun bırakılırsak 3 ay bırakınca 14 ay bırakılırız. Bu da 62-63 haftaya denk gelir ki maalesef fuge yeni baslamıs olacaksın:rolleyes:

hersey benim yuzumden sanırsam ama maalesef bir fug gibi aynı anda uyumlu bir sekilde giden melodiler olmayı basaramamısız, o yuzden sen en iyisi erken don tolga bari uc sesli bi fug calarsın da masumhane espiriler, bunları yanlıs anlayanlar ve digerleri uyumlu bir sekilde gitmeyi ogrenebilir.

ahmetgitar
05-05-2008, 18:22
Sevgili Bacher,
füglerde de "pedal" bölümü olur ve biraz sıkışma son finali daha güzel kılar. :)

Sevgilerimle...

Not: Tolga1'in yazdığı"forumdaki diğer şakacı mesajlarına güvenerek yazmıştım bunları ama yalnızca şaka yapmayı seviyorsun anlaşılan. biraz da espri kaldırmayı öğrenmen gerek bence" cümlesinden sonra tek tek tüm iletilerimi kontrol ettim(foruma üye olduğum 2006 yılından beri) ve kimseye şaka yapmadığımı gördüm,umarım ki gözümden kaçan yoktur, en azından şaka olsun da söylemiş olduğum, bir alay olmasın. Herneyse, yine de şakalaşırken bile forumdaşlarımla gerçek hayattaki görüşme durumuma göre bir seviye belirlemeye özen gösteriyorum. Forumda olup gerçek hayatta görüştüğüm-paylaşımlarda bulunduğum bir çok insana karşı daha esprili yaklaşımlarım oluyor;onların da bana aynı şekilde yaklaşması daha da beni mutlu ediyor. Ancak tanımadığım-tanışmadığım bir insana karşı ciddiyeti elden bırakmamaya çalışıyorum ve aynı ciddiyet ve seviyeyi karşı taraftan bekliyorum.
Bu sonuçla ne tanımadığım insana karşı bir ciddiyetsizlik ne de tanımadığım insana karşı "hayasızca" bir yaklaşımda bulunuyorum.
Yine varsa "Şu iletinde bana ukalalık yaptın,kalbimi kırdın" diyen, öyle bir durumda da özür dilemeyi bilirim.

Kendi adıma bu başlıktaki görevimi tamamladığımı düşünüyorum;
tekrar etmek gerekirse; üç ayın, gitardan fiziksel soğumayla beraber duygusal da bir soğumanın da olacağı kanaatindeyim. Burada sorun benim düşünceme göre,3 ay sonrasında ne ölçüde gitar çalınıp çalınamayacağı değil de yanına birçok şey alabilen bir insanın gitarı alamamasındaki duygusal uzaklaşma potansiyelidir. Tabi bunu da Tolga1 için söylemiyorum,herkes için söylüyorum. Gitar yanımızda götürülebilir. Bunun çok bir zahmeti olabileceğini sanmıyorum.

Sevgiler ve iyi yolculuklar.

bacher
05-05-2008, 21:59
virtuozik bir pasajdan sonra artık la minor akaronu basabiliriz ama yine de erken gelmen lazım tolga...

flessibile
05-05-2008, 22:31

tolga1 kotu yola falan mi dustun? 2 dir diyor da humar. ayrica bursasporlu arkadaslari da tebrik ederim...

flessibile
05-05-2008, 22:42
forumdaki diğer şakacı mesajlarına güvenerek yazmıştım bunları ama yalnızca şaka yapmayı seviyorsun anlaşılan. biraz da espri kaldırmayı öğrenmen gerek bence. çünkü öbür türlü "ukala" olduğunu düşünebilir insanlar. tabii banane bütün bunlardan ama söylemeden edemedim :)

ABD' ye giden gitarist arkadaştan bir tavsiye.

sevgili ABD ye giden arkadaş. bilerek mi yapıyorsun anlamış dddeğilim yaaaaaani. ama espri kaldırmaktan çok birazcık tanışmadığın insanlarla ve varlıklarla dalga geçmeden güzel güzel iletişim kurmayı öğrenmen gerektiğini düşünüyorum. şakacı mesajlara güvenip şaka kaldıracak olsaydık şu an ülkemizde %10 olmazdı okuma yazma oranımız, okuyup yazabilen kısım da şakacı mesajlar yazabilirdi belki. sevgilerle ve seviyeyi korumamız dileğiyle.

not: bacher sen de oradan her şeye karışıyorsun, haddini aşan hareketler yapma tamam mı akıllı ol aklını alırım, otur gitarını çal!

bacher
05-05-2008, 22:49
sevgili ABD ye giden arkadaş. bilerek mi yapıyorsun anlamış dddeğilim yaaaaaani. ama espri kaldırmaktan çok birazcık tanışmadığın insanlarla ve varlıklarla dalga geçmeden güzel güzel iletişim kurmayı öğrenmen gerektiğini düşünüyorum. şakacı mesajlara güvenip şaka kaldıracak olsaydık şu an ülkemizde %10 olmazdı okuma yazma oranımız, okuyup yazabilen kısım da şakacı mesajlar yazabilirdi belki. sevgilerle ve seviyeyi korumamız dileğiyle.

not: bacher sen de oradan her şeye karışıyorsun, haddini aşan hareketler yapma tamam mı akıllı ol aklını alırım, otur gitarını çal!

1.okuma yazma oranımızın bu kadar dusuk oldugunu zanneden bir okur yazar sakacı mesajlara guvenip saka kaldırmayla yanlıs bildigi oranı birbirine iliskilendirmektedir.
2.afedersin abi, haddimi astım kusura bakma, bi daha yaparsam aklımı al, simdi oturup gitarımı calıyorum.
3.uc sesli bir fuge isguzarlık olsun diye 1 ses daha ekleyenlerdensiniz galiba

ahmetgitar
05-05-2008, 22:50
Konu fazlaca dağılmış.
Flessibile, bu kadar gerginliğe lüzum yok bence.

Bu başlık altında lütfen "Gitardan ayrı kalmanın gitar gelişimimize olan katkıları" konusu dışında bir ileti yazmayalım,
birbirimizi de kırmayalım.

Hepimiz MÜZİKSEVERİZ.

Sevgilerimle.

bacher
05-05-2008, 22:53
"Gitardan ayrı kalmanın gitar gelişimimize olan katkıları"
Sevgilerimle.

ha, anlamadım?:confused:

ahmetgitar
05-05-2008, 22:55
Edit yok düzeltemedim,
Katkı kelimesini yanlış kullandım aceleyle.
Zararları olarak okuyun lütfen.
Umarım nedemek istediğim anlaşıldı.

flessibile
05-05-2008, 22:59
1.okuma yazma oranımızın bu kadar dusuk oldugunu zanneden bir okur yazar sakacı mesajlara guvenip saka kaldırmayla yanlıs bildigi oranı birbirine iliskilendirmektedir.
2.afedersin abi, haddimi astım kusura bakma, bi daha yaparsam aklımı al, simdi oturup gitarımı calıyorum.
3.uc sesli bir fuge isguzarlık olsun diye 1 ses daha ekleyenlerdensiniz galiba

5 sesli bir füge 15 ses daha ekleyenlerdenim.. isguzarlik olsun diye de degil, sirf fantazi olsun diye. ama fügdü zaten fantazi olamaz ki degil mi? sevgilerle bacher, cok calismaliyiz muzige bilmedigimiz cok sey var

bacher
05-05-2008, 23:04
kanımca fantezi ve fug bir arada olabilir örnek:bach bwv561-fantasie&fuge la minor, ya da petek , sibel ve demet uclusu bi fugu seslendirirse fantezi bir fug olabilir, ya da hic olmadı fantastik dortlu fantastik bir fug yazabilir;D

tolga1
05-05-2008, 23:11
ohoooo. bir mesaja bakıomuş demek ki klasikmüzik forumunu seda sayan programına çevirmek :D

bacher
05-05-2008, 23:14
"bursaspor" "akıllı ol senin aklını alırım" "yaaaaani" gibi populer kulturu cagrıstıran sozlerden sonra burayı degil seda sayana izdivaca bile cevirirz.;D

beneklihoroz
05-05-2008, 23:29
Bu tür tartışmalar güzeldir. Yalnız tutupta biri ukala derse bu iş tatışmadan çıkar, veya hiç yorumunu yazmadan direk işi espiriye vurursa, karşısındaki insanda ciddiyse bu dalga geçmekten başka birşey değildir. Bu forumda insanlar birbirine hitap ederken ''sayın'' ''sevgili'' gibi sözcükler kullanılarak hitap edilir. Bu da birbirimizi ne kadar ciddiye aldığımızı ve saygı duyduğumuzdandır. Birilerinin hitap şekilleri Seda Sayan ın programındaki seviyede olursa tabiyki Seda Sayan programına döner burası.

tolga1
05-05-2008, 23:46
o zaman da üslup ve içerik çatışması oluyor mesajda ve bu da samimiyetsiz geliyor bana.

erde
05-21-2008, 13:41
Askerdeydim geçen yıl .. nisan - eylül ..

6 aya yakın çalamadım ... ne oldu .. tuhaf oldu .. geldiğimde elime gitarı aldım sanki hayatımda almamış gibiydim ... yanlız sana gariptir bir avantajını söyleyim .. eski performansıma dönmek için çok çalşıştım .. eskisinden daha iyi çalmaya başladım ..

sevgiliyle biraz ara verilir ya ilişkiye daha iyi olsun diye :) .. onun gibibi şey oldu .. :P