PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gran vals ve Un dia De Noviembre..

sologitar
05-06-2008, 10:57
ELinde bu iki esere ait mp3 veya youtube tan indirdiğiniz videoları varsa paylaşabilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler

ahmetgitar
05-06-2008, 11:06
Bende var ama şuan evde değilim, akşam eve gidince yollarım.

Alpersavaskul
05-06-2008, 19:57
Araya girdim kusura bakmayın .)

http://rapidshare.com/files/113036353/Desktop.rar

sologitar
05-06-2008, 21:49
Alper :)) çok teşekkür ederim ama bende notaları mevcut zaten ben dinlemek için istemiştim çok saol genede:)

sologitar
05-06-2008, 21:50
Ahmet dolayısıyla halen beklemekteyim;)

beneklihoroz
05-06-2008, 22:05
Benden ikisindende birer video.
http://heeyooooooooo.googlepages.com/granvalse.flv
http://heeyooooooooo.googlepages.com/Undiadenoviembre.flv

ahmetgitar
05-06-2008, 22:40
:(
Bir iyilik yapalım dedik millet atlamış ortaya.
:)

Alpersavaskul
05-06-2008, 22:52
Duman etmişin koca topiği heyt be :)

sologitar
05-07-2008, 06:45
teşekkür ederim :)

sologitar
05-07-2008, 07:02
Bu iki eseri Ataköy Yunus Emre Kültür merkezinde 4 haziran da düzenlenecek dinletimizde seslendireceğim, çok heycanlıyım küçük bir sahne tecrübesinden sonra benim için ilk olacak çok önemsiyorum ve dolayısıyla çok heycanlıyım, böyle bir tecrübeyi yaşayacağım için. İyi dileklerinize ihtiyacım var arkadaşlar, 1 yılı geçti gitara başlamam içimdeki istek hiç bir zaman azalmadı aksine çoğalarak büyüyor profesyonel bir gitarist olamam belki ama hayatıma kattığı güzellikler öyle büyükki klasik gitarın hayatımın sonuna kadar onunla yaşamak en büyük isteğim. :)

Alpersavaskul
05-07-2008, 21:52
Kısa zamanda çok yol aldın ..ben güzel geçeceğini hissediyorum ..konser öncesi eller buz keser amman heyecan yapma ..bide kayır paylaşrısan süper olur :)

sologitar
05-08-2008, 09:22
Ellerimi bir şekilde sıcak tutabiliyorum, ılık suyla yıkıyorum eldiven takıyorum vb, ama gel gelelim Alper aşırı titriyor böyle durumlarda, hep iyi bir şey yaptığımı hissettiğimde olur zaten:) ama baş edeceğim kendime bu sefer daha çok inanıyorum. Kayıt konusunda ise bir tane var elimde önceki dinletiye ait, fakat ses duyulmuyor üstelik ses sisteminde sorunlar vardı çalarken ben kendimi bile zor duymuştum, sanırım anfiden gelen sesi değilde gitarımdan çıkan ilk sese kulak vermeliyim bu da bir tecrübe oldu benim için. Bu sefer çok daha iyi geçeceğini hissediyorum bende. Motive edici sözlerin için teşekkür ederim :)

fernando
05-08-2008, 10:22
http://www.myklasikgitar.com/index.php?option=com_content&task=view&id=799&Itemid=36

sologitar
05-08-2008, 11:26
Teşekkür ederim fernando, gerçekten faydalı bilgiler bunlar bir kere daha okumuştum. Sonuçta insanın kendine inanması iyi bir hazırlık çok önemli.

fernando
05-08-2008, 11:57
Rica ederim ama benimkisi sadece copy-paste.Cem arkadaşımıza teşekkür edelim..:)

Klasik gitar konseri vermek evet çok zor gibi.Sevgili sailor ile bazen muhabbet ederiz hemen bu konulara bir dalıp çıkarız..:)
Ben uzun zamandır gitar çalıyorum,bir grubumuz vardı Halk Müziği yapardık.Yine çalıyorum ama grup dağıldı :( Yeri geldi küçük dinletiler yaptık yeri geldi büyük büyük sahnelerde konserler verdik.Büyük sahnelerde milyonlarca insanların karşısına çıkarken ayaklarım biribirine girer düğümlenirdim.Parmaklarımı hareket ettiremezdim..
Ama gelgelim izleyicilerin bizden daha çok heyecanlı olduğunu gördüğünde,boşuna heyecen yapmışım diyorsun.

Tabi bu tür konserlerde belki biraz daha farklı tek çalacaksın herkes sana odaklanmış olacak, bu işin birde bilenleri olur(bazılarıda çok bilmiş olur o ayrı) hata aramaya çalışır..Aldırma Gönül Aldırma...
Çıkıp çalabilmekte önemli, misal ben yapamam..Yumurtasından yeni çıkan civciv gibiyim:)

Efendim bir bakıma bu iş Koyun, Çoban ilişkisi gibi..

Bu arada,Klasik Gitar solo konser vermediğim için bilemeyeceğim,lakin biz bu konserlere ayık çıkmazdık:D:D:D

başarılar dilerim.
saygılar..

Alpersavaskul
05-08-2008, 22:04
evde kendi kendine çalıyormuş gibi ..seyirciye bakma ..el filan sallamasın kimse özellikle ailenin oturduğu yer vs merak edip bakma :)

sologitar
05-08-2008, 22:27
fernando gerçekten çok saol tecrübelerini paylaştığın için, sahne gerçekten başka bir şey.
Diğer arkadaşlara bakıyorum gayet sakinler nasıl böyle olabiliyorlar şaşıyorum bendemi bir şey var acaba diye sorguladığımda aslında beni mutlu eden her konuda böyle heyecanlı olduğumu farkediyorum. Daha sakin daha relaks olmaya çalışacağım bu konserle sezonu kapamış oluyorum bir bakıma yaz tatili vs. kısa bir dinlenme arası geçireceğim. Ve güzel bir sezon sonu ümit ediyorum.
Alper el sallarlarsa bende sallarım heheh:D

ahmetgitar
05-08-2008, 23:05
Resital olayları biraz alışkanlık,tecrübe işi.
Yapa yapa alışıyor insan o sebeple ilk resitallerde biraz daha sakin eserler çalmalı, gerçekten de çaldığımızdan emin olduğumuz eserler çalınmalı.
Çünkü ilk sahne deneyimlerinde yüzde 50ye kadar bir performans düşmesi söz konusu olabiliyor. Çok iyi çalınan eser sahnelenmeli ki performans düşse bile bu yine dinlenilir ölçüde kalabilsin.
Aksi halde çok iyi çalınmayan parçalar sahnede çalındığı takdirde çok kötü bir sonuç çıkarttığı gibi sonraki resitaller için de bir korku yaratabiliyor müzisyende.

Ben yineliyorum, sakin çalınan sakin parça... Tabi başlangıç için.

Başarılar Sologitar...
Başaracaksın da :)
Eminim.

fernando
05-09-2008, 08:02
Evet evet yapa yapa alışıyor insan...
ben yine ilk sahneye çıktığım da kış aylarında sahnede terlerdim..Şimdi umrumda bile olmuyor.Ben oraya çıkmışım çalmışım insanlar bakmışmış vs vs..

Öss sınavı gibi, ilk gireceğimde heyecanlıydım, şimdi hiç umrumda olmuyor..

Eeee artık sologitar bu kadar sözlerden sonra sende çık şu sahneye de yap bir gitarsolo, sologitar.. Çal gitar, çal gitaraaararaa...:)

sologitar
06-12-2008, 08:57
Evet sonunda bitti, dişim konser sabahı bir tuttu pir tuttu ama sahneye çıktığım an ağrıdan eser kalmadı, halen de ağrımıyor. Çok mutlu olduğum, hayatım boyunca unutamayacağım bir gündü, heyecanıma yenilmedim üstelik çok fazla heyecanlanmadımda zaten:) Birisi ilk eseri çalışımdan sonra bravo diye bağırdı o an elim ayağım kesildi :D Konser arasındaki dinleyici sohbetlerinde ismimin geçtiğide bana gelen haberlerden biriydi, kendimi özel hissettim. Hayatıma yeni bir boyut kazandıran klasik gitarın ruhuma kişiliğime kattıkları çok haz verici.
Ve sonuç olarak toparlarsam, bünyemde biriken enerji çok daha bir istek ve şevkle çalışmam için bana güç verecek:)

MOSAD
06-13-2008, 21:02
Çok sevindim tebrik ederim. Bende bu kez orkestrayla sene sonu konserimize çıktım ve 300 kişiye falan çaldım. Geçen sene elim kolum titriyordu ve gitarıma yumulup etrafa bakamazken bu sene çok rahattım dik oturuyor ve kendime hakimdim ve çalarken arkadaşlarımıda takip edebiliyordum.
Şunu anladım heryere çıkıp çalmalı. Hata yapsanızda suratınızı ekşitmeden gülümseyerek devam etmeli :) Ayrıca gitar konusunda yol kat ettikçe gitara daha hakim oldukça insanın kendine güveni geliyor.