PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pedagoji Eğitimi Üzerine Tartışma

sailor
06-28-2008, 18:46
Selamlar...

Özellikle konservatuvarlarda çalgı eğitimi veren hocaların (solfej,armoni v.s. de olabiliyor.)pedagoji eğitimi ya da pedagojik formasyon almadıklarını ve bunun önemli bir eksiklik olduğunu farkettim.Kendisini bu konuda geliştirmiş istisna isimler olabilir ama bu eğitimin çok önemli olduğu kanaatindeyim.Bu konuyla ilgili uzunca yazmayı düşünmüştüm ama önce sizlerinde görüşlerini almak istedim.Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar...

piyomer
06-28-2008, 18:56
Kesinlikle katılıyorum; fakat bende pedagojik eğitimide olan müzik eğitim fakültelerindede enstrüman ve solfej eğitiminin zayıf olduğunu düşünüyorum; çok acı örneklerini bizzat gördüm...
saygılar..

sailor
06-28-2008, 19:02
Selamlar...

Piyomer bu konuyu geçen gün çok değerli bir hocayla konuştum.Eğitim Fakülteleri ve Konservatuvarların eksikleri üzerine sohbet ettik.Her iki kurumda da hocalık yapan birisiydi ve senin vurguladığın konuya o da değindi.Haklılık payın oldukça fazla bencede.

Saygılar...

piyomer
06-28-2008, 20:11
sailor ; bende müzik öğretmenliği bölümünde okumaktayım ve okulda enstrümanını seven arkadaşlarla çok sık tartıştığımız -çok önemli- bir konu bu; ülkemizde müzik eğitimi veren okullarda (tabiki çok iyi olanlarda var) eğitim kalitesinin yükselmesi için üzerine gidilmesi gereken ciddi bir sorun... böyle önemli bir konu açtığın için teşekkürler...

ahmetgitar
06-29-2008, 20:43
Sevgili Sailor,
çok önemli bir başlık açmışsın bence. Ben de bu konuda çokça yazabilirim ama biraz da hassas bir konu.
Eğitim başlı başına bir bilim. İyi çalıcılık bir yana "iyi öğretim" bambaşka bir şey. Özellikle formasyonu olmayan sanatçı eğitmenler kimi zaman çok kötü bir sonuçla eğittikleri insanı karşı karşıya bırakabiliyorlar. Zaten yıllar önce bunlar düşünülerek konservatuar mezunlarına "öğretmen" statüsü kaldırılmıştır. Kimileri hoşlanmasa da bu bence çok da yersiz bir şey değil.
Şimdilik ben de bu kadar yazdım.

sailor
07-01-2008, 17:54
Selamlar...

Arkadaşlar düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Zaten amaç ileride bu mesleği sürdürcek olan bizlerin herşeyi enine boyuna konuşması.Neler yapabileceğini araştırması.

Saygılar...

ye_ge_me_va
07-03-2008, 22:47
bence çok önemli bir konu açmışsın bunun için teşekkür ederim bence herşey bilinçli olmakla başlar eleştirmek ve tartışmak maalesef bizim insanımız böyle önemli konularda bile şu klişeyi yapıştırabiliyolar ''diploma alda gerisini sonra düşünürüz'' :mad:diploma eğer bir öğrenciye tam anlamıyla gittiği bölümde uzamanlaştıramıyorsa kağıt parçasından başka bir farkı yok bence dediğim gibi bence bazı şeylerde halkımız çok cahil aileler çocuklarının elbette gelecek vadeden parlak bir işe yönelmesini istiyorlar (bu arada ne kadar para kazandırır bu iş çocuğuma diye de düşünmeden edemiyolar)ama sadece istemekle yetiniyolar araştırma desen yok universiteler bilginin her türünde ne kadar onu zaten bilmiyolar yani aynı çıkmazda dönüyolar heralde bu döngülerden sıkılmış ruh halim yazımı uzatmama neden oldu:) ama sonuç olar böyle düşüncelere sahip olan bir toplumda pedagoloji eğitiminin önemini anlayamamak doğal bir olgu olsa gerek akademisyenlerde bunun gayet iyi farkındalar bence biz pedagoloji eğitiminin önemini tartışırken o devlet üniversitelerini denetleyen devlet acaba pedagolojinin ne olduğunun farkında mı dersiniz?

erturkaktalay
07-04-2008, 23:44
konservatuvarlarda yeterince verilen eğitim üzerinde durulmuyor.mezun olan öğrenci sadece kağıt parçasını alıp şimdi nerde dükkan açsam diyor.böylelikle öğrenmeden mezun olan öğrenci öğrenmeyen nesiller yetiştirmeye çalışıyor ki bu da düzensiz olan eğitim sistemine merhem oluyor.yaşadığımız ülkede kimse yaşadığı yerin kıymetini(hakkını )vermeden okuyor sadece 'ben' ideolajisinden yola çıkan bu görüş pedegojinin ne olduğunu bilip(gerekli oldığunu bilip) 'zamanımı boşa harcayamam' gözüyle bakıyor.tabi bunun en kötü yanı amaçsız yetişen bir konsrevatuvar öğrencisi okuduğu branşta pedegojik eğitim almadığından oluyor kısacası mezun oluyor ama hala cahil kalıyor.işte pedagojik eğitimi almak isteyenlerin önünede eğitim sistemi kapatıyor bunun için konservatuvarlardada pedagojik eğitim önemlidir.sonuçta müzik =pskikoloji ile yapılan bir sanattır.bırakın kişi birini yetiştirmek istesin, aldığı eğitimle kendisini yetiştirir ve kimseye bağlı kalmaz.