PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacettepe tam zamanlı gitar ana sanat dalı sınavında neler soruluyor

ye_ge_me_va
07-02-2008, 17:06
merhaba arkadaşlar 2008-2009 dönemi hacettepe üni. devlet konservatuarı özel yetenek sınavına gircem yaşım 21 umarım yaş sınırını geçmiyorumdur o kadar çok araştırdım ki bu yaş sınırını ve sınav içeriğini ama yinede tam anlamıyla doğru bir bilgiye ulaşamadım:rolleyes: maalesef:mad: sınavda capricco arabe'yi çalmaya karar verdim sizce iyi bir seçim mi? bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden ...Sevgiyle ve müzikle kalın..

fernando
07-11-2008, 14:09
Bu bölüme bakınız.

http://www.klasikgitar.org/forum/showthread.php?t=1755

ye_ge_me_va
07-11-2008, 21:02
senın dedığin başlığı defalarca okudum senınde bildiğin gibi o başlık yarı zamanlı gitar bölümü için yani tam zamanlı ya da lisans devresiyle pek bir alakası yok yinede teşekkür ederim yanıtın için...

sevgilerle...

sailor
07-12-2008, 17:09
Selamlar...

Hacettepe üni.Ank.Dev.Kons.Tam Zamanlı Gitar bölümüne girebilmek için;

Yaş sınırı aranmamaktadır.

Lavignac 2c seviyesinde solfej okuyabilmek gerekir.

Teorik bilgi gereklidir.(örneğin verilen 10 aralık çeşidini tam olarak yazmak v.s gibi)

Tek ve çift ses dikte yapabilmek gerekir.

Gitar ve müzik konusunda genel kültür gerekir.

Gitar sınavında her dönemden bir eser ve bir Türk eseri çalmanız sizin için iyi olur.

Saygılar...

ye_ge_me_va
07-12-2008, 19:32
Yanıtın için teşekkür ederim sailor ama 10 aralık çeşidini nasıl soruyolar piyanodan verip yazmanı mı istiyorlar?

Dikte yanlızca tek ses çift ses mi?

Her dönemden bir eser derken neyi kastettin pek anlamadım ayrıca ben capricco arabe,romance(spanish),pachabeli çalmayı düşünüyodum:( türk eseri olarak neleri çalmam sence iyi olur ahmet kannecin yorumuyla ''odam kireçtir benim'i ''çalsam olur mu:rolleyes:

Kontenjan kaç tam olarak?

Genel kültür olarak ne gibi sorular yöneltiyorlar?

Çok soru sordum umarım kusura bakmazsın ama tam anlamıyla bilgi sahibi olmak istiyorum yardımcı olabilirsen sevinirim..

Şimdiden çok teşekkür ederim Sevgilerle...

tolga1
07-12-2008, 22:45
bence guzel parcalar secmisin. odam kirectir i sen calinca senin yorumun olur. calacagin parcalarin notanin ustundeki muzik terimlerinin anlamlarini da ogren mutlaka. parca isminin de anlamini ogren 'capricho' ne demek mesela. bestecinin de hangi donem bestecisi oldugunu da bil. ayrica 1 etut 1 minor gam 1 major gam da calis 2 oktav en az. benim aklima bu kadar geldi simdilik.

ye_ge_me_va
07-13-2008, 08:25
Elbette bir parçayı kim seslendirirse ya da icra ederse kendi yoruyla çalıcak benim ''ahmet kannecinin yorumuyla'' tümcesiyle anlatmak istediğim yani onun parçayı düzenlediği şekilde çalıcam demiştim:)çalacağım parçalarda notanın üzerindeki terimi bilmiyosam bırak çalmayı bocalarım bilgi olmadan hiç bir şey olmaz...
''ayrica 1 etut 1 minor gam 1 major gam da calis 2 oktav en az'' demişsiniz.Ben bundan şunu mu anlamalıyım çalıcağım parçanın dışında bir tane etüd ve (en az 2 oktav omak üzere)1 major bir de minor gam çalışmalıyım di mi?Yani bunlarda yola çıkarak tonalite bilgiside aranıyo di mi?

şimdiden teşekkürler...
sevgiyle ve müzikle kalın...

sailor
07-13-2008, 18:20
Selamlar...

Kontenjan en fazla 4 kişi ama bu dört kişi alınacağı anlamına gelmez.Jüri 3-2 hatta 1 kişi bile alabilir.

10 adet aralık örnek olarak verdiğim bişeydi.Teori soruları yazılı olarak geliyor.Mesela dizek üzerinde do ve sol gösterilmiş oluyor sizden aralığı yazmanız isteniyor.Sınav teori olunca sorulabilecek sorular oldukça geniş oluyor.Bunun yanında terim isimleri çıkabilir (adagio,andante,allegro v.s)verilen bir nota üzerine majör,doğal minör,armonik minör,melodik minör gibi dizileri yazmanız istenebilir.Bu tip teori soruları gelebilir.

Genel kültür soruları test olarak geliyor örnek vermek gerekirse;

Aşağıdaki bestecilerden hangisi gitar için beste yapmamıştır?

a-) Joaquin Rodrigo

b-) Heitor Villa-Lobos

c-)F.M.Torroba

d-) J.S. Bach

Cevap d

Sınavı ben yapmadığım için bunlar sadece benzer örneklerdir.

Her dönemden bir eser derken;

Rönesans döneminden 1 eser

Barok dönemden 1 eser

Klasik dönemden 1 eser

Romantik dönemden 1 eser

Çağdaş dönem 1 eser

Türk eseri olarak odam kireçtir uygun olur.

Saygılar...

tolga1
07-13-2008, 19:13
evet aynen oyle demek istedim. senin barok (pachabel) ve romantik(tarrega) donemden calacagin eserler belli. calacagin turk eseri de belli. simdi bir ronesans, bir klasik donem, bir de cagdas donemden parca calisman gerekiyor. tonalite bilgisinden neyi kastettigini de ben anlamadim ama :)

ye_ge_me_va
07-13-2008, 22:08
4 kişilik kontenjanı az bulurken 3,2 ya da 1 kişi:eek: dahi alabilirler demişsin.Gerçektende biraz soğudum sanırım:mad: ne kadar tuhaf türkiye gerçeği duvarları örüyo gene maalesef:mad:

Ahmet Kanneci (o değerli üstad) tek başına dört üniversite ve konservatuvarda gitar bölümlerinin kurmuş ne kadar değerli bir insan ama türkiye hala ve hala çok ama çok yetersiz sanat konusunda ve özellikle de konservatuar bünyesindeki gitar ana sanat dalı konusunda hiç mi kontenjan artmaz anlamıyorum en iyisi yurt dışına çıkıp eğitim almak başka bir alternatif göremiyorum arkadaşlar haksız mıyım?? (çok para gerekmesine rağmen)napalım??

Umarım ahmet kanneciden bir gün ders almak ya da sohbetine katılmak mümkün olur yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Ne yapıcağımı bilmiyorum :mad: inanın hem üzüldüm hem de şaşırdım..

Aceba ne zaman daha çok değer vericez ülke olarak gitara?? yanlızca (çok afedersiniz)3-5 tane aptalın çıkıp tv lerde gitar çalmasıyla verilen değerin artmıyacağı kesin...

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim...Bu yola adım atan insanlar hiç bir zaman dönmemeliler geriye, daima ufuğa bakmalılar; azimli,kararlı ve çalışkan olmalılar..Yapabilceğim en güzel şey ideallerimden hiç bir zaman vaz geçmememdir...

Sevgiyle ve müzikle kalın...
Hoşçakalın...