PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ülkemizde klasik gitarın yeri ve önemi hakkında söyleşi

ye_ge_me_va
07-04-2008, 12:15
Merhaba arkadaşlar sizlerle ülkemizin klasik gitara bakış açısını ve klasik gitarın ülkemizde geldiği yeri konuşmayı istedim.Bence günümüzde klasik gitar gayet populer bir enstrüman oldu ama hobi amaçlı başlayan insan çok ve ne tuhaftır ki elektro gitar geçiş olarak kullanan çok eğitmen var.Maalesef üzülerek söylüyorum bunu ama ne kadar anlaşılması güç bir yaklaşım bu:mad: Bir eğitmen sıfatının arkasına gizlenip özel kurumlarda çalışan insanlar nasıl böyle anlamsız bir cümle kurabiliyor aklım almıyor.

Sizlerinde bu konu hakkındaki değerli görüşlerinizi duymayı umuyorum...

Sevgilerle...

erdem08
07-04-2008, 15:26
Merhaba arkadaşlar sizlerle ülkemizin klasik gitara bakış açısını ve klasik gitarın ülkemizde geldiği yeri konuşmayı istedim.Bence günümüzde klasik gitar gayet populer bir enstrüman oldu ama hobi amaçlı başlayan insan çok ve ne tuhaftır ki elektro gitar geçiş olarak kullanan çok eğitmen var.Maalesef üzülerek söylüyorum bunu ama ne kadar anlaşılması güç bir yaklaşım bu:mad: Bir eğitmen sıfatının arkasına gizlenip özel kurumlarda çalışan insanlar nasıl böyle anlamsız bir cümle kurabiliyor aklım almıyor.

Sizlerinde bu konu hakkındaki değerli görüşlerinizi duymayı umuyorum...

Sevgilerle...
Benimde en sinirlendiğim cümlelerden biri "bunu öğrenip sonra elektroya geçcem hoccam" . Oysa ben tam tersine bana alınan bir elektro gitar ile başlayıp daha sonra klasik gitarın zenginliğini farkedince klasik gitara gönül verdim. Elektro gitar ile klasik gitar iki farklı enstrüman. Aralarındaki en büyük fark ise biri çok sesli diğeri çok sesli.Ama elektrodaki çok ses volüm anlamında. Ben yıllarca iki gitarlada uğraştım ama hiçbir zaman klasik gitardan aldığım zevki nedense elektroda bulamadım.
Klasik Gitarın Elaktrikli gitara bir alt basamak gibi gösterilmesi kesinlikle yanlıştır. Öğrenci eğer elektro çalacaksa elektro gitar yada akustik gitar ile çalışması daha uygundur. Bırakın Klasik Gitar gibi asil bir enstrümanı onun derinliğini anlayan gerçek sanatseverler çalsın.
Bunlar benim görüşüm. farklı düşünenler olabilir.
saygılarımla...

sologitar
07-04-2008, 17:36
Bence elektro çalmak isteyen biri için kısa bir süre klasik gitar tekniklerine çalışması elektro için bir ön hazırlık olabilir bir bakıma klasik gitarın zenginliğinden teyet geçilmiş olunuyor ama müzik zevki her insanın bir olamayacağı için çokta yadırgamamak lazım. Klasik gitar eğitimi çok uzun vadeli herkes bunu göze alamayabilir buda unutulmamalı.

aykmis
07-31-2008, 14:25
elektro gitar a geçmek için klasik gitara başlayan biri hiçbir zaman derinliğine çalışmıyor
yüzeyel olarak çalışıp sonradan bırakıyor. Aslında bir şekilde kişinin gitara başlaması eline alması bence daha önemli sonradan ne çalarsa çalsın bir kez eline aldıysa en azından iyi bir dinleyici olur gitarın ve de klasik gitarın ne kadar zor bir enstrüman olduğunu bilir
ülkemiz koşullarında bu bile bir şeydir
bence sakıncası yok nasıl ve ne amaçla çalışırsa çalışsın