Orijinalini görmek için tıklayınız : tabmı notamı?
gitarofs
08-14-2008, 15:56
Merhaba.Ben yeni gitara başlıyorum.Size bir sorum olacak acaba nota mı çaliyim yoksa tabmı?Notlar daha guzel gıbı geldı ama sıznde bı fıkrınızı almak ıstedım.Birde ikinci bir soru yanıtlarsanız sevinirim.Ben sağ elimi kullanıyorum.Ama sağ elim klavyedemi olması gerekiyor?Yoksa sol eliimmi?
Soru olmamış :) Tabiki nota. Solak değilsen sağ elin klavyede olması lazım ama tabi bilemem ters şekilde daha iyiyim dersen belkide öyle çalışman uygundur :)
gitarofs
08-15-2008, 08:02
yanıtladığınız için teşekkür ederim.Ama ben sol elimide kullana biliyorum her iki şekildede deneyeceğim
Allemande
08-15-2008, 22:45
NOTA
ayrıca solaksan hiç değiştirmeden normal düzen ile çalışmanı öneceğim.
biraz avantajın olur,ileride farkedersin.
erturkaktalay
08-16-2008, 10:16
tek kelime NOTA :)
gitarofs
08-16-2008, 10:20
tesşekkür ederim.peki size bişey sorcam 1. 2. 3. 4. 5. tellerin baştan sona perdelerindeki nota sırlamasını söyleye bilirmisiniz?
erturkaktalay
08-16-2008, 12:47
teller ilk olarak en alttan 1-2-3-4-5-6 diye sıralanır.
1.boş tel Mİ--------1.perde 1.parmak FA 3.perde 3. parmak SOL
2.boş tel Si---------1.perde 1.parmak DO 3.perde 3. parmak RE
3.boş tel SOL-------2.parmak 2.perde LA
4.boş tel RE--------2.parmak 2. perde Mİ 3.parmak 3. perde FA
5.boş tel La--------2.parmak 2. perde Sİ 3.parmak3.perde DO
6.boş tel Mİ---------1.perde 1.parmak FA 3.perde 3.parmak SOL
notalarını oluşturur bunlar başlangış için 1 .pozisyon dediğimiz nota sıralamasıdır.
Arenas 1'de sayfa 42 de tüm notalar ve gitar üzerindeki yerleri gösteriliyor çok yardımcı olacaktır.
Dilersen
http://www.4shared.com/file/57423493/609b4e28/ARENAS_-_Libro_1_La_Escuela_de_la_Guitarra.html
bu linkteki arenası indir sayfa pdf sayfası olarak 40. sayfada.
gitarofs
08-16-2008, 18:40
çok teşekkürler hepinize
gitarofs
08-17-2008, 09:23
aklıma bişey takılmış ken soriyim dedim.Kusara bakmayın sizide meşgul ediiyorum.Bazı videolarda gitaristler sondaki perdelerdende çalıyor.Bu normal birşeymi????
Tabiki normal. Örneğin Mi telinde çok ince notalarda çalması gerekiyordur yada pozisyon geçişleri onu gerektiriyordur.
gitarofs
08-17-2008, 13:02
teşeşkür ederim her şey için.Dha yeni başlıyorumda.
sssenaaa
08-21-2008, 13:24
solakların gitarı bizim gibi yani normal bi şekilde çalmaya çaışması beyinlerine zarar veriyormuş ve uzmanlar solakların gitarı bizim gibi çalmamasını önermiş
erturkaktalay
08-21-2008, 13:38
bu düşünceye katılmıyorum öğrenilen bilgilere dayanarak bu yorumu yazıyorum. solak kişilerin sağ ellerini kullanan kişilker arasında bir sorun olmadığı , aksine solak kişilerin sağlak kişielre oradnla daha hızlı düşündüğü bununda nedeni beyninin 2 lobununda çalışmaya kaynaklandığı bilinmektedir.(yani beyne bir zarar vermiyor.sadece gitar için demiyorum.)
CemGunenc
08-21-2008, 14:20
solakların gitarı bizim gibi yani normal bi şekilde çalmaya çaışması beyinlerine zarar veriyormuş ve uzmanlar solakların gitarı bizim gibi çalmamasını önermiş
Bu bilginin kaynağını biliyorsanız paylaşırmısınız bizimle.
fernando
08-22-2008, 16:16
Bu bilginin kaynağını biliyorsanız paylaşırmısınız bizimle.
Ben böyle bir yazı buldum paylaşayım dedim.
Bilim adamları, beyinlerinde hasar meydana gelebileceği gerekçesiyle solakların sağ ellerini kullanmaya alıştırılmaması uyarısında bulundu. Almanya'da solaklar için ilk danışma merkezini kuran psikolog Johanna Barbara Sattler, Almanların yaklaşık yarısının solak olduğunu, ancak çoğunun bunu bilmediğini ifade ederek ''Solaklık, beynin sağ yarısının daha baskın olmasından kaynaklanır. Solak bir çocuğunuzu sağ ele alıştırmaya çalışırsanız, bu hafıza kaybına yol açabilir'' dedi.
kaynak:sanırım bir internet haber merkezi..:)
Arkadaşımız bu yoldan çıkarak yazmış<olabilir..:)
Kaliayev
12-12-2008, 22:08
Evet solakların sağ el kullanmaya zorlanması beyinlerine zarar verebilir. Buna kalkışmayın. Hem solakların daha zeki olduğunu söylüyorlar;) aman dikkat bu güzel beyni bozmayın.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.