Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitarda Tel Cızırdaması
cort_guitarist
08-17-2008, 02:11
Cort Ac 12 Marka Gitarımın Alttan ücüncü Yani Sol Teli Boskende Sert Vurursam Yani Perdelere Basarken De Sert Vursam Bıraz Cızırdama Yapıyor Onun Dısında Dıger Tellerde Her Perdede Cok Net Ses Bu Tel Dede Net Ama ıste Bıraz Sert Dokunsan Cızırdıyor. Normal Mı Yanı Telden Mı Kaynaklanıyo Anlayamadım Saptan Olamaz Herhalde Bır Tek Telde Oluyo Bu Bu Tele Bos ıken Vurdugumda Sertce Yıne Cızırdıyor... ?????????
Telden kaynaklanıyor olabilir ama klavyedeki demir şeyler varya (adını bilmiyorum) onlardanda kaynaklanabilir sapla alakalıda olabilir. Bence en iyisi gitar, ud..vs tamircisine götürmeniz ve göstermeniz.
cort_guitarist
08-17-2008, 02:47
Arkadasım Oncelıkle Cevabın ıcın Tesekkur Ederım Ama Saptakı Fretlerden Kaynaklanması Gıbı Bır Durum Yok Yanı Olay Su Yavas Vurdugumda Sadece Sol Telınde Oluyor Bu Olay Dedım Yavas Vurunca Olmuyor Bıraz Sert Vurunca Tıtresımden Dolayı Oluyor Olay Bosken De Aynı Sayılır Ama Basarak Vurunca Oluyor Daha Cok..bu Arada Saptakılerın Adı Fret:)
Tamam ya fretti :D
Acaba eşik düşük olabilir mi?
Gerçi eşik düşük olsa diğer tellerde de büyük bir ihtimal bu tarz bir sorun çıkabilirdi.
cort_guitarist
08-17-2008, 12:08
hayır esıkte problem yok ama telden kaynaklanır mı acaba dıye dusunuyorum daddarıo j45???
beneklihoroz
08-17-2008, 12:30
Tellerin bağlama yerlerinde (her iki taraftada). Teller birşeylere deyiyordur. O zaman olur bende o sorun.
gitarvemavi
08-17-2008, 19:10
bi dönem benimde olmuştu aradım taradım gitarımda hiç bir problem olmamasına rağmen cızırdama oluyordu sonra tesadüfen farkettim ki eşik tarafındaki tel uçlarını uzun bırakmışım tele her vurduğumda orası da titreşiyor ve böyle bi sese neden oluyor eşiği bi kontrol etsen teller uzunsa kısaltsan belki düzelir :))
cort_guitarist
08-17-2008, 19:21
>:(arkadasım hayır tellerde uzun degıl hatta hıc degıl ama sadece ucuncu telde boyle bırseyın olması cok anlamsız gelıo bana sol telı yanı neden boyle anlayamadım bırde cortlarda esıgın sol telıne denk gelenn kısmı farklı zaten daha ınce oluo yanı ondan da olmaz gercı ama ust esıkten olur mu analayamadım ya bı cozsem su sorunu cok canımı sıkmaya basladı....
erturkaktalay
08-17-2008, 22:03
gitarın herhangi bir perdesine çarpması ilede oluşabilir cızlama.
cort_guitarist
08-17-2008, 23:09
evet erturk arkadasım zaten tel vıbrasyon yapıp alt perdeye degıyor yanı sıddetlı vurdugumda bıraz daha bu gerceklesıyor ama normal mı bu yanı bır sorun mu yoksa gitarımı degıstırmeyı dusunuyorum yenı aldım zaten ama onun dısında begendım gıtarı da yanı sadece ucuncu telde telın fazla tıtremesı bunu yapıyor acaba gercekten bu bır sorun mu sorunsa cozumu var mı???
erturkaktalay
08-20-2008, 13:05
benimde ilk aldığımda gitarımda öyle bir sorun ile karşılaşmıştım ve gitarın yeni olmasından dolayı eşik yüksekliğinin zamanla oturacaını düşündüm ve oturdu ama genellikle böyle şeyler şansa bağlı değildir gerçekten seni çok rahatsız ediyorsa gitardan anlıyan güvenilir bir gitar yapımcısı yada tamircisi ile bu sorunu çözebilirsin
fUAt_kirisci
08-20-2008, 22:47
Bazı gitarlarda fretler tellere çok yakın oluyor oda çarpmaya neden olup bu tür cızlamalara neden olabilir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.