PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitar ve Halk Müziği

cort_guitarist
08-17-2008, 03:42
Arkadaşlar Gitarla Halk Müziği Yapmak Isteyen Ve Daha Cok Gitarı Bu Amaclı Kullanan Bırısıyım 12 Yıldır Halk Muzıgı ıle Ugrasıyorum Yanlız Ozgun Arabesk Vb. Degıl Halk Muzıgı ıle Bunu Karıstırıyor Bırcogumuzo Yuzden Soyleme Geregı Hıssettım. Ve Gıtarda Yenı Sayılırım Baglama Da Kopuz Da Sı Bemol 2 Sesıne Karsılık Olarak Hangı Akor Ya Da Seslerı Kullanmalıyım Gıtar Da Bılgısı Olan Var Mı Acaba??? Seyhmus Fidan ı Begenıyorum Bu Arada En Cok Onun Gıbı Calmak ısterdım

beneklihoroz
08-17-2008, 13:39
Çeyrek notalar çalacaksan: Perdesiz gitar kullanabilirsin, tele vurmadan elinle teli yukarı kaldırırsan belli bir incelme olur oradan belki yakalayabilirsin çeyrek sesi, Türk müziği ses sisteminde gamlarlada böyle birşeyler yapılabiliyor. O çeyrek ses gidip yerine başka çeyrek sesler gelebilir belkide, denemek lazım ama.

erturkaktalay
08-17-2008, 15:59
ya da benklihorozun dediğinin tersi olarak ilaveten perde çaktıracaksın. ya da gitarın akorunu değiştireceksin mesela yarım ses pese çekmek (her teli) bazı parçalarda faydalı olabiliyor.

cort_guitarist
08-17-2008, 16:29
denedım yarım ses pese cekmeyı ama yıne de yakalayamadım yanı arkadaslar seyhmus fıdanı bılenınz var mı bımıyorum ama bıldıgımız klasık gıtarla calıyor adam ve baglamayla uyumlu her sesı verıyor aynen zaten mesela baglamadan koma bır ses geldıgı zaman o tek sesle degıl bır kac sesı vurarak akor arpej karısımı eslık edıyor tel cekme teknıklerını kullanıyor eger gormek ısteyenınız varsa youtube da erdal erzıncan ıle vıdeo konser kayıtları var . yorumlaraınız ıcın tekrar tesekkur ederım .???

gitarvemavi
08-17-2008, 20:06
klasik batı müziği ile uğraşmamın yanı sıra ben de halk müziği ile uzun yıllar uğraştım uğraşıyorum....Ben derim ki öyle çok zahmete girmeye gerek yok diminyenler artık akorlar aug lar ile biraz haşır neşir olursan bu sorunun kalktığını göreceksin...

cort_guitarist
08-17-2008, 20:11
arkadasım su dedıgın akorlardan bahsedermısın nasıl ulasabılırım net uzerınden yada bana bır kaynak gosterebılırmısn ılgılenırsen cok sevınırm cok tesekkurederım sımdıden:)

cort_guitarist
08-25-2008, 16:29
arkadaslar halk muzıgıne gıtarla nasıl eslık edecegımı sormustum ufak bır arastırma yaptım ve gıtarı bılenler benden daha ıyı bılenler en azından major ve mınor dızılerın akorların yeterlı oldugunu soyluyorlar ama ben yıne de yenı bır seyler yapmak ıstıyorum bıldıgım major ve mınor akorlarla bogusmaktan sıkıldım dogrusu yanı neler yapmalıyım bu arıza sesler ıcın dım ve aug lar la bırseyler yapabılr mıyım ve nasıl ? cevaplar ıcın tesekkur ederım:)

cort_guitarist
08-31-2008, 01:29
arkadaslar bugun erdal erzincan ile şeyhmus fidanın knserindeydim biraz önce geldim ondan önce bir iki grup daha cıktı baktım mesela ondan once cıkan gruplar halk muzıgınde dort bes adet major ve mınor akorla eslık edıyorlar yanlız seyhmus fıdana ozellıkle ve defalarca baktım vıdeolara da bakıyorum hala:D ne bastıgını anlamak ımkansız dort parmagıda aynı hızada basıo sankı adam:D konser bıtınce sordum seyhmus fıdana kımse onunla ılgılenmıyordu mukemmel bır fırsat dedım ben de:D o arada herkes erdal erzıncana bakarken ... kendının gelıstırdıgı akorları da ısın ıcıne kattıgını soyledı boyle bırsey olabılır mı arkadaslar anlayamadım ??? hmm dedim işte bir foto ve ayrıldım sonra da bu aklıma takıldı yanı biz kendimiz akor üretebılırmıyız kı seslere gore ya da bunu nasıl uyarlarız ne bılıym???