PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik Gitar Ve Halk Müziği

cort_guitarist
08-17-2008, 04:01
Arkadaslar Klasık Gıtarımla Halk Muzıgı Yapmak ıstıyorum Solo Calmak ıstıyorum Bır Seyhmus Fıdan Gbı (bılenınız Varsa Tabi) Calmak ıstıyorum Bırde Sı Bemol 2 Sesını Baglama Ya Da Kopuzdan Aldıgımız Yanı Gıtarda Ansıl Verırız Hangı Akorla Transpoze Yaparız Ya Da Hangı Seslerın Uyumu ıle Bunu Yakalarız Seyhmus Fıdan Yapıo Ama Dınlerken O Kadar Basa Alıorum Bır Turlu O Seslerı Yakalyamadm....

fernando
08-23-2008, 10:36
Bunu Şeyhmus Fidana sormak gerkiyor:) Birara soruvereyim.
kolay gelsin..

cort_guitarist
08-23-2008, 15:38
gercekten cok farklı sesler cıkıyor ama ne denesem de o seslerı bulamıyorum ya bormal major ve mınor akorlarla eslık etmek artık cok sade gelıyor o yuzden bırseyler eklemek ıstıyorum:)

ÖzgürSaglam
08-23-2008, 16:24
eğer Türküler ile ilgili değişik düşüncelerin varsa ban sana caz müziği öneririm oradaki armonileri öğren, modları öğren işine çok yarıyacaktır, sevgiler

cort_guitarist
08-23-2008, 16:49
??????özgür arkadasım tesekkur ederım ama gıtar ıle ılgılı bence cok gerı bır sevıyedeyım sadece major mınor akorlarla bırseyler yapıyorum baglama calıyorum yıllardır ıste kulak dolgunlugu ve notalarla akorları cıkarıyorum ama sımdı calısmaya nerden baslamam gerektıgını bılmıyorum???

Gurkriz
05-19-2009, 20:27
gercekten cok farklı sesler cıkıyor ama ne denesem de o seslerı bulamıyorum ya bormal major ve mınor akorlarla eslık etmek artık cok sade gelıyor o yuzden bırseyler eklemek ıstıyorum:)

Çalmak istediğin Türkü'yü yazarsan yardımcı olabilirim. Sevgiler.

agustin
06-08-2009, 23:48
Sı Bemol 2 Sesını Baglama Ya Da Kopuzdan Aldıgımız Yanı Gıtarda Ansıl Verırız Hangı Akorla Transpoze Yaparız Ya Da Hangı Seslerın Uyumu ıle Bunu Yakalarız

Si bemol 2 sesini gitardan veremezsin çünkü perdeli gitarda koma yoktur. ;)

Ekstra perde koydurursan belki olabilir, sanırım Ricardo yapmıştı.

IamNotNormaL
12-19-2009, 00:11
Öncelikle Türk halk müziği ni klasik gitarla icra etmesi çok haz verir..Jazz akorlari ile mükemmel bir form alır..Öncelikle sana tavsiyem önce klasik armoni,sonrasinda jazz armonisini öğrenip icra etmendir.o zaman zaten bu soruyu sormana gerek kalmayacak istediğini kendi kendine zaten basmış olucaksin..ama zordur çok karışıktır..sabır ve çok çalışma ister..

Gurkriz
03-02-2011, 00:15
Komaya denk gelen yerlerde sus 4 akoru alabilirsin..
Örneğin; Uşşak parçalarda sib2 geldiğinde, "G sus4" gibi. Tabi tonun bemol 2. derecesini ve hatta bazen sadece 2. dereceyi bile alabilirsin. Bu senin keyfine, bakış açına, duyumuna, çaldığın orkestraya ve müziğe bağlıdır. Alternatifler çoğaltılabilir ayrıca...