PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RE telim atıyor...

fUAt_kirisci
08-19-2008, 18:52
Ya arkadaşlar gitarımın re teli 2 haftadır atıyor sıcaktan mı yoksa başka bir problem olabilir mi bilmiyorum sınawlarda war bu sıralar bi fikir werin ne yapayım...

MOSAD
08-19-2008, 18:56
kesinlikle sıcaktan benim 10 günde 1 atıyor 4. kez attı en sonunda çözümü akordu gevşetmekte buldum bakalım işe yarıcakmı. Çalıştıktan sonra gevşet bırak, tekrar çalışacağın zaman akordlarsın. Benim ben evde yokken gölgede dururken atıyordu bakalım bir kaç gündür sorun yok. Dün bi çalışırken gene böle bi atıcakmış gibi gerginleşti çat çut sesler gedi gevşettim sonra yavaş yavaş akordladım kurtardım teli :) Şu re telini taksim meydanında sallandırmak lazım çok sorun bir tel :p

fUAt_kirisci
08-19-2008, 21:02
Valla haklısın yaa çok sıcak havalar tahmin ettim ama dedim herkesin başına geliyomu nu aralar.Senin yöntemi yapcaz artık başka çaresi yok işe yarar umarım.RE teli gerçekten çok huysuz üst teller arasında en ince olanı oluğu için heralde o atıyor diğer misineler çeksen zor kopar zaten artık ne diyelim gülü seven dikenine katlanır olur böyle şeyler:) Teşekkür ettim.

beneklihoroz
08-20-2008, 11:14
Ben teli takarken merdanenin orada telin altından teli geçiriyorum geçiriyorum. Bu sayede tel telin üstünden geçiyor ve orayı bir düğüm gibi tutuyor. Tel kayması olan gitarlarada yaptım bunu olumlu sonuç aldım. Tavsiye ederim.

MOSAD
08-20-2008, 13:22
Aynı şekilde bende teli bağlıyorum. İlk merdaneye sokarken altından geçiriyorum falan deliğe direk oturuyor daha ilk çevirmemde.

Alpersavaskul
08-20-2008, 20:20
arkadaşlar tam olarak nereden atıyor?

MOSAD
08-20-2008, 21:06
Benim değişiyor ama orta yerlerden atıyor.

fUAt_kirisci
08-20-2008, 22:27
Benim 2. defa aynı yerden attı işte eşik kısmından bağladığımız yerden walla insan görünce şok oluyor.:eek: Artık benekliohorozunda dediği gibi çarelere çözümlere baş vurcaz napalım.

Alpersavaskul
08-20-2008, 22:56
fuat eşiği biraz törpüler misin ?keskim olduğu için kopartıyor gibi geldi.bir dönem bende yaşadım aynı yerde o sorunu

fUAt_kirisci
08-20-2008, 23:02
Haklısın Alper abi bi hocamla konuştum oda aynı şeyi söyledi öyle yapcaz artık.Gerçekten çok sıkıntı veriyor insan şok oluyor görünce zamanla geçer umarım.Çok sağol.