PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Normal Esık Ebatları

cort_guitarist
08-21-2008, 02:18
ARKADASLAR KONU BASLIGI UYMUS MU BILMIYORUM AMA BEN DE IKI TANE GITAR VAR BIRI ABRIKA CIKISLI ESIGI DAHA YUKSEK BIRI DAHA ALCAK AMA YUKSEK OLAN GITARIMI DAHA CIOK SEVIYORUM FAKAT ESIK UST TELLERE DORU YUKSELEN BIR MEYIL ALIYOR YA YANI BIR DE TELLER LE KLAVYE ARASI MESAFENIN NE KADAR OLMASI GEREKTIGI HUSUSUNDA BILGI ALMAK ISTIYORUM BUNUN BIR STANDARDI YOK MU YANI ILK PERDELERDE TELLER DAHA YAKIN ILERLEDIKCE GITGIDE YUKSELIYOR ARADAKI MESAFE BUNUN OLMASI GEREKENI NEDIR BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIM TESEKKUR EDERIM:confused:

guitarcagatay
08-21-2008, 05:14
"vuhh!!" dedi bileklerinin üstüyle terini silerek. "Anlaması zordu."

O yoğun stres altında bir insan bazen kendini, çiftliğinden bir keçinin kaçmasına neden neden ben olayım, dercesine düşünürken bulabilir. Ancak kim görmüş ki onun bu denli dayanıksız olduğunu strese karşı? Adeta zaman geriye sarmış gibiydi. Sezen Aksu'nun o en tatlı olgunluk zamanları veya Maradona'nın o müthiş, efsanevi golünün etkisinin henüz geçmediği zamanlar... Doğum oranı hala yükselmekte... Derin hayallere daldım birden. Zamanımıza dönüp şunu soralım;

Hayat en derin mucize, gelişme en şaşırtıcı doğal çeşitlilik kaynağı ve doğa kelimenin tam anlamıyla "ana" ise neden fırtınalar kopuyor?

Ben tam anlamıyla bilmiyorum ölçüleri ve olması gereken şekilleri, bu yüzden şunu söyleyeceğim; benim gitarım fazla rahattı ilk aldığımda. Ve normal bir olay olarak, eşik eriyerek tellerin klavyeye o uygun uzaklıktan daha yakına gelmesi ve bundan kaynaklı sürekli bir cızırdamaya neden olmasna neden oldu. Bence ideal uzaklık 12. perdede en az 5mm, en çok 6.5mm olmalı. Tam ölçü veremedim. =)))

MOSAD
08-21-2008, 10:28
Çağatay etkili bir girişle güzel bir cevap vermişsin :)
cort_guitarist ufak harf yazmaya özen gösterirsen çok daha güzel olur bide ;)

cort_guitarist
08-21-2008, 12:54
teskekkür ederim arkadaslar o zaman bunun bır sorun oldugunu dusunmeyyım en ıyısı bole devam etsın bır muddet bakalm bır de sımdı bır de evde olmadıgım donemler oluyo mesela ıkı hafta uc hafta gıtarı yanımda goturemeyecegım falan o zmanlarda nasıl muhafaza etmelıyım bıraz nemlı ev ben kılıfta bırakıorum tellerı gevsetıp dogru mu bu????