Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşük Akort
cort_guitarist
08-25-2008, 01:31
arkadaslar akordu kendı sesıme getırmek ıcın tellerı oldukca gevsetıyorum haylı fazla bunun gıtara herhangı bır zararı olurmu acaba yanı sapta gergınlıgın az olması nedenı ıle cunku zaman zaman baskasına uyarkende tellerı bundan farklı olarak haylı gerıyorum bu kez ??? cevaplarınız beklıyorum
Selamlar...
Daha geçen gün şu konuyu açtınız;
Gergin Akort
Gitarın Tellerını Oldukca Germek Zorunda Kalıyorum Sol Telımde Bır Tek Cızlama Vaar Bayagı Bır Gergın Hale Getırıyorum Akort Haletındekınden De Baya Cok O Zamn Cızlama Mınımum Oluyor Sapa Zarar Verır Mı Bu???
ve bir kaç arkadaşımız size yardımcı olmaya çalıştı.
Şimdi de Düşük Akort başlığı açtınız ve bu sefer cevap bekliyorum demişsiniz.Sizce bu iki konu başlığı arasında bir gariplik yok mu?
Bu sitede diğer alıştığınız sitelerdeki gibi sadece mesaj sayım artsın diye konu açılmaz.Açanlar da pek hoş karşılanmaz.Üyelik dereceleri de kesinlikle mesaj sayısına göre derecelendirilmez.Yanlış anlamayın bilginiz olsun istedim.
Ayrıca nasıl bir sese sahipsiniz ki gitarın geniş yelpazesinden dışarıya taşıyor gerçekten merak ettim.Sesini gitara uydurmak için kapo takan duydum ama tellerini gevşeteni ilk kez duyuyorum:)
Bana kalırsa böyle yapmanıza hiç gerek yok.Çaldığınız şeyi farklı bir tona (sesinize uygun olan bir tona)transpoze edin.Tellerle oynamanıza gerek kalmaz.
Saygılar...
cort_guitarist
08-25-2008, 15:37
sailor tesekkur ederım ama burası bır bılgı edınme platformu dıye dusunerek aklıma takılan herseyı soruyorum mesaj sayım artınca da ayrıca buradan alacagım sanal rutbelerle bır yere zaten gelmıyorum:)
böyle birşeye hiç mi hiç ihtiyacım yok..
12 senedir müzikle uğraşan ve gitara yeni başlamış sayılan biri olarak tecrübeli arkadaşların bilgilerinden istifade etmek amacım sadece.
sesimi sormuşsun sesim bas bariton grubunda erkek seslerinin en kalını yani:)
transpoze etmenin ne olduğunu da biliyorum sadece gitarla alakalı bir soru sordum bunun gitara olan zararı vb. gibi ama yine de tesekkur ederım bundan sonra sorularımı tek baslık altında toplar yenı bır konu acmam sonra attıgım mesaj sayılarıyle bır rutbe edınırım falan:D:D:D:D:D:D
cevap için teşekkürler yine de, iyi çalışmalar...;)
guitarcagatay
08-25-2008, 15:46
Sevgili Cort-Guitarist;
Benim de sesim bas bariton ve bugüne dek sesim kalın diye bir defa bile telleri gevşetmedim. =)))
Telleri gevşetmek yerine hep Sailor'un söylediği gibi transpoze ettim parçaları.
Gerçi ben pek gitarla şarkı söylemiyorum ama söylediğim zamanlarda da asla tellerle oynama girişiminde bulunmuyorum. Telleri gevşetmeni pek tavsiye etmem. Ömrünü kısaltırsın tellerin. =)))
İyi çalışmalar. =)))
ahmetgitar
08-25-2008, 15:49
* "arkadaslar akordu kendı sesıme getırmek ıcın tellerı oldukca gevsetıyorum haylı fazla bunun gıtara herhangı bır zararı olurmu acaba"
* "Gitarın Tellerını Oldukca Germek Zorunda Kalıyorum Sol Telımde Bır Tek Cızlama Vaar Bayagı Bır Gergın Hale Getırıyorum"
Bana da biraz tuhaf geldi.
Ayrıca ne kadar kalın erkek sesi olursa olsun ben tellerin gevşemesine gerek duyulduğunu görmedim gitarda.
cort_guitarist
08-25-2008, 16:26
ahmet gitar burada bahsi gecen iki gitar yani sol teli cızırdıyor deyıp de telın cok gergın hale getırıldıgını soyledıgım ve dusuk akort yaptıgım gıtar ıkısı de farklı gıtarlar ama neden hep bu sekılde elestrı ıcerıklı cevaplar gelıyor anlamıyorum burası bır paylasım yeri degıl mı bılenlerden bılmeyenlere bırseyler aktarılmalı dıye dusunuyorum cagatay arkadasım tesekkur ederım cevabın ıcın daha acıklayıcı ve duzgun bır cevapp olarak goruyorum senınkını ahmet bey sıze de tesekkur ederım ama ortada bı anlasmazlık oldu sanıyorum ben de kaynaklı bırsey varsa ozur dılerım gitarda daha cok yenıyım affola8)
ahmetgitar
08-25-2008, 16:34
ahmet gitar burada bahsi gecen iki gitar yani sol teli cızırdıyor deyıp de telın cok gergın hale getırıldıgını soyledıgım ve dusuk akort yaptıgım gıtar ıkısı de farklı gıtarlar ama neden hep bu sekılde elestrı ıcerıklı cevaplar gelıyor anlamıyorum burası bır paylasım yeri degıl mı bılenlerden bılmeyenlere bırseyler aktarılmalı dıye dusunuyorum cagatay arkadasım tesekkur ederım cevabın ıcın daha acıklayıcı ve duzgun bır cevapp olarak goruyorum senınkını ahmet bey sıze de tesekkur ederım ama ortada bı anlasmazlık oldu sanıyorum ben de kaynaklı bırsey varsa ozur dılerım gitarda daha cok yenıyım affola8)
Rica ederim, özür dilemek de ne demek.
Sanırım bir gitar hocanız yok. Başka bir başlıkta "Gitar eğitimi alan kişilerin paylaşım yapabileceği,dost edinebileceği ve kafasındaki soruları sorabileceği bir yerdir" burası demiştim. Birçok forumdaşım da bana hak vermişti. Yoksa herşey tek başına bu siteden öğrenilmez.
Anlaşılamayan konu bu olsa gerek. Gitar eğitimi almadan internet sitelerinde birşey öğrenmeye çalışmak en başta o kişiye zarar verir. Çünkü alınacak bilgilerin sistematiği ve doğruluğu şüphelidir.(Sitedeki herkes öğretmen bile olsa yine kesin doğru cevap bulunamayabilir çünkü herşey sadece kelime ve sözcüklerdir burada,duyuş,görme ve dokunma yoktur)
Biraz sert gibi geliyor aslında, ama benim ve Sailor arkadaşımın temelde anlatmaya çalıştığı şey bu. Siz de eğitiminizi alın ki o zaman gerçek bir paylaşım olsun-karşılıklı olsun.
Rütbe falan bunlar zaten işin şakası.
Sevgilerimle.
cort_guitarist
08-25-2008, 16:44
tesekkur ederim ama o kadar az fırsatım var ki bunu ogrenmeye cok ısterdım ama sadece evımde bırseyler yapmaya calısyorum kıtaplar net vs. ama soyledıklerınız cok dogru tekrar tesekkurler sagolun:)
saygılarımla..
gitarlar(butun telli enstrumanlar) belirli frekanslardaki seslerde maksimum ses alınmasına gore yapılmaktadır. eger telleri gevseterek veya sıkarak calarsak gitarın maksimum seslerinden yararlanamayız. zaten bir teli cok ama cok fazla gevsettigimizde cok az bir ses alabildigimizi goruyoruz.ayrıca ikinci onemli bir nokta daha var. gitar homojen malzemelerden yapılmıs yeterince duzgun sekilli bir alet degil, abuk subuk bir sekli var, bir suru cesit agactan yapılmıs ve bu agacların da malzeme yapısı son derece duzensiz. bu homojen olmama durumu gitarın her bir parcasının farklı frekanslara farklı tepkiler vermesine yol acmaktadır, biz bir tele vurdugumuzda telle birlikte gitar da titrer ama bazı noktalar daha fazla bazıları daha az, biz tele vurdukca gitarın o frekansa tepki gosterme siddeti artar(ozellikle agacı kurumamıs yeni gitarlarda) dolasıyla sanki bir vidayı deligine alıstırmak edasıyla gitarı belirli frekanslardaki seslere alıstırırız. sonuc olarak surekli tellerin gerilimleriyle oynamak gitarın daha fazla frekansta sese alıstırır ve gitardan maksimum ses verimini alamayız. bu bilgiler dikkate alındıgında gitarımızı dogru akort etmenin de onemini kavramıs oluyoruz
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.