Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim Hocam Paco De Lucia, Segovia...
:)
Şimdi aklımı kurcalayan merak ettiğim bir konu var.
Nedir bu konu?
Bu konu şudur;
Orda burda şurda kimden ders alıyorsun diye sorulup yazıldığında verilen cevaplar hep aklımı kurcalamıştır. "İşte şu şu isimli kişiden ders alıyorum, ismine kanmayın duyulmamış biri ama kendisi Paco'nun öğrencisidir." tarzında cevaplar duyuyor ve görüyorum.
Merak ettiğim şey ünlü gitaristlerin bu kadar çok öğrencisi var mıdır?
Herhalde özellikle bizim Türk toplumundakiler abartıyor. Yani ne bileyim Paco Türkiye'ye gelse ve bana gitar çalarken bir müdahalede bulunsa bak şunu şöyle yap dese ben onun öğrencisimi olacağım yani? :D
Uzun lafın kısası olay budur.
Saygılar.
Alpersavaskul
08-25-2008, 09:40
Selam Bu konuda fikrim şudur
Sadece feyz almış olunuyor bir iki müdahelde,masterclass'larda tarz,ekol konusunda birkaç fikir edinilebiliyor.
Bunun dışında büyük gitar öğreticileri ve çalıcılarının bire bir uzun sürelerce sıfırdan kimse ile ilgilendiğini pek duymadım.( büyük konsevatuarlardaki hoca'ların öğrencileri olarak ders alanlar dışında)
Yani bir nevi kendini duyurmak için mi bu tarz şeylere başvuruyorlar. Dediğim gibi bana segovia bak şunu böle yap dese ben segovianın öğrencisiyim diye dolanmam olur mu? :D
ahmetgitar
08-25-2008, 14:53
Bazı insanlar kendi ürettiğini ön plana çıkartmak(ya da çıkartamamak) yerine ünlü bir ismin arkasına sığınmayı daha çok tercih edebilirler. Kimi zaman bu beyanların ülkemizde işe yaradığı da bir gerçektir.
Mesele budur.
Kimden ne kadar ders aldığın(ya da almadığın) değil ortaya koyduğun üründür seni gerçek anlamda yüceltecek.
Bu arada benim de hocam Paco de Lucia'dır.
Derrmişimmm
:D
Alpersavaskul
08-25-2008, 17:40
Ahmet Bey'e çok katılıyorum
O isimler kendisini bir şekilde ispat etmiştir.Biz ne yapabilirize bakılmalı bence
not'2:Bu birinin ardına sığınıp isim yapamaya çalışmanın bir ucunu tutup belediyenin kaldırım ihalesini alan kişilerin ayaklarına da bağlayabiliriz.
CemGunenc
08-26-2008, 03:13
Mosad denecek birşey kalmadı ama sorun bunu düşünüp sorgulaman çok güzel. İnsanlar genellikle derinlemesine düşünmeden abartarak kabulleniyorlar bu durumu.
aslında paco de lucianın hocasıyım diyenlerden korkmak lazım :D
fernando
08-26-2008, 17:36
benim hocam gitarımdır..
Selamlar...
Ben kimden ders alındığının çok önemli olduğunu düşünüyorum.Tabi hoca ille de dünyaca ünlü,tatınmış biri olmalıdır demiyorum.Bu işin tekniğini bilen biri mi konusunda yeterli mi bu gibi soruların cevabına uygun birinden alınmalı ders.
Esas soruya gelelim.Segovia bana bir iki şey gösterdiyse hocam mı oluyor?Bu tip çalışmalar belirtildiği gibi dünyaca ünlü kişilerin masterclass larında oluyor.Sorunun kesin ve net cevabı şudur bence.Segovia sizin adınızın geçtiği bir yerde buda benim öğrencilerimdendir diyorsa siz onun öğrencisisinizdir.:)
Saygılar...
Alpersavaskul
08-26-2008, 19:15
birde masterclass'a gitmeden yada X kişinin masterclass'larına asistanların girdiği ve belge verilen durumlarda var...:)
Not:Bildiğim kadarıyla segovia'nın öğrencim dediği tek kişi elliot fisk'ti.Yanılıyor da olabilirim ama .
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.