Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik gitarı perdesiz gitar yapmak
cort_guitarist
08-28-2008, 12:56
arkadaslar seyahatteyim ve tanıştığım??? birinden gördüm sımdı benım bır sorum olacak ben klasık gıtarımı perdesız gıtara cevırsem bırseyler yapabılır mıyım yanı sonucta cevırmek ıstedıgım gitar 250 ya da 300 ytl lık
cın malı bır gıtar olacak
bu konuda bılgısı olan arkadaslar benı bılgılendırırlerse ucret yapım ve fıyat hakkında memnun olurum tesekkur ederım...
Alpersavaskul
08-28-2008, 19:59
olabilir bence hemen değiştir.
perdesizde güzel komalı komalı sesler yakalayabilirsin.
ama önce erkan oğur'un ''Bir ömürlük misafir'' adlı eserini de bir dinle'
Tomatito'nun paseo las castanos adlı albümünde de bulabilirsin.
cort_guitarist
08-28-2008, 21:09
tesekkurler denemeyı dusunuyorum ama sanırım bu ısı yaptırmak o gıtarın fıyatına ya da daha fazlasına mal olacak bır de ıyı sonuclar almak??? eger bulabılırsem yapabılecek bırı yaptıracagım tesekkurler cevap ıcın8)
Perdesiz gitar farklı bir şey.Elinize gerçek bir perdesiz gitar almadan perdeleri çıkarmayın.
arkadaslar seyahatteyim ve tanıştığım??? birinden gördüm sımdı benım bır sorum olacak ben klasık gıtarımı perdesız gıtara cevırsem bırseyler yapabılır mıyım yanı sonucta cevırmek ıstedıgım gitar 250 ya da 300 ytl lık
cın malı bır gıtar olacak
bu konuda bılgısı olan arkadaslar benı bılgılendırırlerse ucret yapım ve fıyat hakkında memnun olurum tesekkur ederım...
Naçizane bende birşeyler yazayım madem perdesiz gitar hakkında...
Ebow denilen elektronik yay ile çalınan perdesiz elektro gitar ve klasik perdesiz gitarı yakından inceleme fırsatım oldu. Birçok büyük ustadan da dinledim.
Gitarın gerçek üstünlüğünün çoksesli çalınabilme özelliğinde olduğunu düşünürsek sadece ses rengine yada komalı sesler için perdeleri yokedilmiş bir gitar türü bana çokta cazip gelmiyor. Tabi bu benim şahsi tercihim.
Ud veya viyolonsel varken böyle bir enstrümana bence hiç gerek yok. Gitarın atası olan viola da gamba bile perdeliydi.
Geleceğin gitarı perdeleri yokedilmiş gitar değil artırılmış gitar olacak diye düşünüyorum. İranlı gitarist Lily avshar ın pers müziklerinde kullandığı gitarı incelemenizi öneririm.
Ama neticede bu bir zevk meselesidir isteyen istediği gibi gitar çalabilir. Hepsinin yeri tadı ve dinleyicisi farklı.
Saygılarımla...
cort_guitarist
08-30-2008, 00:15
erdem bey gercekten tesekkur ederım cevabınız ıcın galıba aynı fıkırdeyım ben de yanı gereklı sesler ıcın fret sayısını artırmak bence onları sokmekten daha mantıklı gercı perdesızın yerı farklı oluyor ama bır ıkı tane arıza ses ıcın bence o perdeler atılmamalı guzel bır tespıt tesekkurler..
:cool:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.