PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güçtopu

patheticmelody
09-07-2008, 12:32
Arkadaşlar, powerball denen bir şey satıldığını görüyorum bir süredir. Oyuncağa benzer bişi, bunun ne olduğunu anlamaya çalışırken orjinal sitesindeki aşağıdaki ifade ilgimi çekti. Güya müzisyenler için de faydalıymış:

A right handed guitarist, for example, will usually strum with the right hand and handle the fretboard with the left. The right hand has to learn to pick and strum with alacrity and accuracy while the left hand has to do 'trills' (very rapid hammer-ons and pull offs), vibratos (bending a string back and forth varying the pitch), vibratos of multiple strings and sometimes just very difficult cords.

In such cases, NSD Powerball will not only give the player a very significant boost in hand and finger strength, it will also help to considerably improve their co-ordination making these advanced guitar techniques far more accessible at all levels of play.

Kısaca koordinasyonu artırıp, parmak ve ellerin güçlenmesine fayda sağlıyormuş. Bunu hakkaten kullanan ve bizim klasik gitarda faydasını gördüm diyen varsa beri gelsin ve deneyimlerini paylaşsın. ;)

Türkçe wiki sayfası:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Powerball

ahmetgitar
09-07-2008, 12:57
Ben denedim, keyifli bir şey ayrıca bileği çalıştırıyor daha çok.
Bir faydası olacağını düşünmüyorum gitar gelişimine. Sadece bir oyuncak.
Güzel bir oyuncak.

fernando
09-07-2008, 15:28
Bende denedim,bas gitar çalan arkadaşların işine daha çok yarıyor....:)

mavinehir
09-07-2008, 20:11
bende denedim veya birkaç defa kullandım demek lazım.çevirdiğiniz şiddete bağlı bir güç oluşturuyor gibi.hızlı çevirip uzun süre çalıştığın zaman belirli yerlerde daha çok bilek ve ona bağlı kaslarda bir çalışma meydana getiriyor.
daha uzun süre kullanımda ne olur bilemiyorum.

Alpersavaskul
09-07-2008, 21:08
Bende benzer birşey kullanıyorum epeydir.
Spordaki kondisyon gibi her iki elde kuvvetli kasların avantaj sağladığını düşünüyorum..

MOSAD
09-07-2008, 22:35
Daha Türkiye'de yokken bana yurt dışından hediye gelmişti 7-8 sene önce. Daha sonra Türkiye'yede gelmeye başladı ve dijital göstergelisini almıştım. Çok yararlı bir alet. Uzun süre ve aşırı hızlarda yapmamanızı tavsiye ederim gerçekten kaslarınızı zedeleyebilir ve ağrı çekebilirsiniz.
Bilek ve parmakları kuvvetlendirmek için birebir. Kesinlikle tavsiye edilir. Dijital ışıklı olanlarını alınız çok eğlenceli.
Bendeki bu;
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=369184&productid=sporpowerball01

patheticmelody
09-08-2008, 06:35
Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

mavinehir
09-08-2008, 18:46
birde şöyle bir alet var
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1026&gid=390

hem parmakları tek tek geliştiriyor hemde diğer tarafını çevirerek sık sık gibi bütün parmakları kullanarak çalışılıyor.gitar yanınız da olmadığı zaman kuvvet çalışması yapılabilir.

esteban667
11-29-2008, 11:57
arkadaşlar size tavsiyem bırakin o güç topunu felan ben sporcum bu işleri iyi bilirim yani anatomi den anlarım ...

biz gitarcılara yönelik parmak güçlendiemek lazım...dolayısıyla parmaklara yönelik olmalı benim sizlere tavsiyem balfiks(yüksek bir yerden tutun ayaklar yere değmicek kendinizi kaldırmak sallanmadan sadece kollarla) çekmeniz 3set her sette 5 tane tamam kollar biraz kaslı oluyo ama iyidir yine de deneyin nerden biliyosun derseniz ben kendimden biliyorum.......

NOT:BALFİKS ÇEKTİKTEN HEMEN SONRA GİDİN GİTAR ÇALIŞIN ÇÜNKÜ ELLERİN PASİFLEŞMEMESİ LAZIM....

ahmetgitar
11-29-2008, 16:08
arkadaşlar size tavsiyem bırakin o güç topunu felan ben sporcum bu işleri iyi bilirim yani anatomi den anlarım ...

biz gitarcılara yönelik parmak güçlendiemek lazım...dolayısıyla parmaklara yönelik olmalı benim sizlere tavsiyem balfiks(yüksek bir yerden tutun ayaklar yere değmicek kendinizi kaldırmak sallanmadan sadece kollarla) çekmeniz 3set her sette 5 tane tamam kollar biraz kaslı oluyo ama iyidir yine de deneyin nerden biliyosun derseniz ben kendimden biliyorum.......

NOT:BALFİKS ÇEKTİKTEN HEMEN SONRA GİDİN GİTAR ÇALIŞIN ÇÜNKÜ ELLERİN PASİFLEŞMEMESİ LAZIM....
Sporcu olarak bu işleri bilmenizden ne kastettiğinizi tam anlamadım..?
Ayrıca kendimizi havaya kaldıracak kadar güçlü ve formda olmanın gitar çalmaya ne şekilde yarayacağını da..?

Biraz açabilir misiniz yazdıklarınızı?

Teşekkür ederim.

esteban667
11-29-2008, 18:38
öncelik le gitar çalarken hızlı bir parçanın ritimine ayak uydurmak için parmakların güçlü olması gerekir zaten hız nedir güç değilmidir sprinterler neden hızlı koşarlar çok kuvvetli oldukları için bunu gitara yorumlarsak parmaklar güç kazanıyo dolayısıyla daha çabuk ve rahat hareket ediyolar......... ama dediğim gibi yaptıktan sonra gitar çalışmak lazım parmakların pasifleşmemesi için.
ayrıca sporcu olduğum için güç anatomiden anladığımı kastettim ...

ahmetgitar
11-29-2008, 19:06
Cevap için teşekkür ederim. Ancak hız ve gücün aynı şey olmadığını düşünüyorum.
Parmakları olduğundan fazla güçlendirmenin de gitara bir katkı sağlamadığını belirtmek isterim. Temel olarak eşgüdüm ve yorumdur gitar çalmayı güzelleştiren şey. Yoksa parmakların güçlenmesi tek başına yeterli değildir-ayrıca fazladan güçlenmesi ya da güçlendirilmesi de tam tersi bir zarar oluşturabilir teknik ve esneklik açısından. Bu açıdan balfiks dediğiniz şeyin gitarda ihtiyacımız olan güçten fazlasını bize kattığı gibi parmakları zorlama türünden olumsuz davranışlar verebileceğini düşündüğümü söylemek isterim.

Gitaristlerin bu tip ağır hareketleri yapması bir yana birkaç kilogramdan ağır şeyleri dahi kaldırmasının parmaklara zarar verebileceği kanaatindeyim.

esteban667
12-04-2008, 16:46
bende yorum ve eşgüdüm oldundan şüphem yok ama bunları yapmak için parmaklar güçlü olmalı ..esnekliği kaybeder demişsiniz zaten kaybetmesin diye hemen gitar çalışın dedimya ayrıca bu çalışmayı uzun süreli sürdürürseniz olabilir en fazla 2 aylık bir çalışma yeterlidir.
güçle hızın bir olmadığını söylemişsiniz...siz hiç ince bacaklı sprintçi gördünüz mü bacakları kuvvetli olduğu için öyle hızlı koştuklarını unutmayın .....bu fikrin sadece benim fikrim olduğunu unutmayın burada tartışma konuşmasına girecek bir durum yok..............saygılarla

ÖzgürSaglam
12-04-2008, 17:35

Sevgili dostlarım böylesine bilimsel ve ayrıntı gerektiren bir konuda ben kendim yorum yapmaktan gerçekten kaçınırım çünkü parmak dediğimiz olgunun hiç bir ayrıntısını fizyoterapistler, el cerrahları yada bu konu ile ilgili diğer uzmanların bildiği hiç bir ayrıntıye bilmem, ama şunları hatırlarım, sevgili estabının da büyük bir heyecan ile katıldığı 3. Türkiye Gitar Buluşmasını orada Prof. Dr. Filiz CAN müzisyenlerde el, kasların ve diğer el içinde bizlere yaracak bağların vs. nasıl çalıştığını ve onları güçlendirmek için neler yapmamız gerektiğini her buluşmada anlattığı gibi bu buluşmada da bir çok parmak güçlendirme çalıştırmaları göstermişti, bizler bu forum aracılığı ile tabiki dostlarımızın deneyimlerinden yararlanacağız zaten forumun acamı budur, fakat parmaklarımızı zorlayacak aşırı tüm olaylardan kaçınmamız ve daha da güçlendirmek istersek akademik bilgi ışığında yürümemiz gerektiğini sanıyorum bizim doğru sağlam bir şekilde yol almamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum, sevgiler