PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet YEŞİL

ÖzgürSaglam
11-24-2008, 00:12
http://www.klasikgitar.org/nuke/images/ayesil.gif

Yazar: Ahmet YEŞİL
Yayın Evi: Epilog

Gitar Yolu

Deneyimli bir gitar yorumcusu ve eğitimcisi olan Ahmet Yeşil, “Gitar Yolu” başlığıyla üç cilde sığdırdığı eğitim metodunu, gitar yoluna yeni giren ve o yolda belli bir mesafeye kadar ilerlemiş olan gitarist adayları için yayına hazırlamıştır.

Sanatçı yazarımız, “Yola İlk Adım” alt başlığıyla yayınlanan bu ilk kitabına, henüz gitar yoluna girmemiş birçok gitarist adayının kafasında oluşabilen ve kendisinin de sık karşılaştığı sorulara cevap vererek başlıyor ve böylece onları “Gitar Yolu”nun ilk dönemeçlerine sokuyor. Ahmet Yeşil’in gitara bakışındaki tavizsiz disiplini ve müzik eserlerine yaklaşımı kitabındaki tüm eser notlarında kendini gösteriyor. Tüm dönem eserlerine kitabında yer verdiği gibi eserleri de yine gitar tarihinin en saygın bestecilerinden seçiyor. Diğer taraftan yazar, kendine ait birçok eğitim bestesini kitabına koyarak ona bir özgünlük katıyor.

Sanatçının gitar çalmayı öğrenmek isteyenlere kitabında verdiği mesaj ise onun eğitim felsefesini açıklıyor: “Bir gitar eğitimi kitabı, sevgi, belirli bir müzikal duyarlılık, yeterli çalışma, genel kültür, ortalama bir yetenek, ortalama bir fiziksel sağlık ve deneyimli bir eğitimci ile çalışma ile birleştiğinde belirli bir iddia taşıyacak duruma gelir.”

Yazar, bu düşüncesini dikkate alacak bir gitarist adayına bu kitabın faydalı olacağına inanıyor.

Nalan Gülçin KAYKAÇ

sailor
11-26-2008, 14:09
Selamlar...
Ellerine sağlık Ahmet. Farklı ve faydalı bir metod olduğuna hiç şüphem yok.En kısa zamanda edinip öğrencilerimle paylaşmak isterim.

Saygılar...

Allemande
11-26-2008, 22:59
Ahmet Bey'in metodunu ilk elime alanlardan biriyim galiba..
Gitara yeni başlayanlar için gerçekten yol gösterici bir türkçe kaynak.Fakat kendisinin de belirttiği üzere mutlaka bir hoca,bir yol gösterici ile birlikte çalışılmalı..
İçerikteki tüm dersler özenle seçilmiş,ders notlarında önem verilmesi gereken noktalar,etüdlerin püf ve öğretici kısımları vurgulanmış..

Ahmet bey devamının geleceğini düşündüğüm GİTAR YOLU serisi ile yeni nesil gitar öğrencilerine,tecrubesini en iyi şekilde aktarmayı amaçlamış.
Kitabın başındaki soru cevap kısmını da özel ve değerli bulduğumu belirtmek isterim.

Yeni başlayanlara ve hocalara derslerinde kullanacakları bu güzel kaynaığ hazırladığı için kendi adıma teşekkür ediyorum,diğer kitapları da merakla bekliyorum
selamlar

ocean
01-18-2009, 14:12
hocam merhabalar ben klasik gitar çalıyorum daha doğrusu çalmaya çalışıyorum 1 yıldır tek başıma çalışıyorum zaman yetesizliğinden dolayı kursa gidemiyorum birde klasik gitarı tam öğretecek kimse yok akorları ritm atmayı öğrenebildim nota öğrenmeye çalışıyorum Ahmet YEŞİL metodlarını alsam tek başıma çalışsam birşeyler yapabilirmiyim Alper hocam sizin msn ekledim zaten yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü artık birşeyler yapmak istiyorum şimdiden herkese teşekkürler

ahmetgitar
01-18-2009, 16:10
hocam merhabalar ben klasik gitar çalıyorum daha doğrusu çalmaya çalışıyorum 1 yıldır tek başıma çalışıyorum zaman yetesizliğinden dolayı kursa gidemiyorum birde klasik gitarı tam öğretecek kimse yok akorları ritm atmayı öğrenebildim nota öğrenmeye çalışıyorum Ahmet YEŞİL metodlarını alsam tek başıma çalışsam birşeyler yapabilirmiyim Alper hocam sizin msn ekledim zaten yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü artık birşeyler yapmak istiyorum şimdiden herkese teşekkürler

Gitar Yolu, nota öğretimi konusunda yeterli olabilir ancak "tam donanımlı bir gitarist" olmak için bir kitap tek başına yeterli olamaz. Notaları, temel müzik bilgisini, eser anlatımı ve detaylarını bu kitapta bulabilirsiniz. Ancak dediğim gibi "gitarı tıngırdatmak" mı yoksa "tam donanımlı bir gitar sanatçısı" mı olmak? Bu ayrıma bakışınızla beraber bir kitabın tek başına yeterli olup olamayacağının cevabını da siz verebilirsiniz.

Bu kitabın önsözünde şöyle bir ifade var "... sevgi, belirli bir müzikal duyarlılık, yeterli çalışma, genel kültür ve deneyimli bir eğitimciyle çalışma ile birleşmiş bir gitar eğitimi metodu belirli bir iddia taşıyacak duruma gelir"

Sevgilerimle

ocean
01-18-2009, 18:30
cevapladığınız için çok teşekkür ederim ben sizinde dediğiniz gibi sadece tıngırdatmak için değil tam donanımlı bir gitar sanatçısı olmak için uğraşıyorum ama deneyimli bir eğitimci konusuna gelince bütün sorunum bu zaten iyi eğitimci bulamadım ancak hem metodlar hemde burda sizlerden yardım alarak yapabileceğimi umuyorum ginede bir eğitimci bulmaya çalışıcam tabi tekrar teşekkürler

Ergun
09-14-2009, 23:52
bu kitabı istanbulda alkım kitabevinde, kabalcı kitabevinde ve unkapanında müzik aletleri dükkanlarında aradım fakat malesef bulamadım. istanbulda bu nerden edinebileceğimi söylerseniz beni cok mutlu edersiniz.

ahmetgitar
09-15-2009, 02:35
Pan Kitapçısında bulabileceğini sanıyorum-zira İstanbul dağıtımını onlar yapıyor.

Barbaros Bulvarı 18/4 Beşiktaş 34353 İstanbul

Eğer yoksa da http://www.epilog.com.tr/gitaryolu.html adresinden istetebilirsin, iki günde elinde olur.

Eğer Ankara'da yaşıyor olsaydın birçok yerde bulabilirdin ancak İstanbul için maalesef ben de pek adres veremiyorum.

Kolay gelsin...