Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt Dışında Gitar Eğitimi Olanakları
Merhaba sevgili arkadaşlar. Uzun zamandır araştırdığım bu konu üzerine sizden yardım istemek durumundayım. Yurt dışında senelik 10.000 euro ücret talep eden üniversitelerin yanında tamamen ücretsiz olan bazı üniversiteler var. Örneğin Meksikada gitar eğitimi -tabi sınavı geçebilirseniz- ücretsiz ve yaşam koşullarıda diğer ülkelere göre gayet uygun. Dediğim gibi hala araştırma içerisindeyim, çeşitli alternatiflerim var zira önümüzdeki 8 ay için sıkı bir hazırlanma süreci içine girip şartlarda uygun olursa yurt dışında bir üniversiteye başvurmak isteyebilirim. Siz sevgili, görgülü, naif klasik gitar gönüllüsü arkadaşların arasında çeşitli ülkelerdeki gitar eğitimi ile ilgili bilgisi/izlenimi olupta bizimle paylaşmayanların konserde tırnağı kırılsın, 3 gün gitar çalamasın inşallah !
ahmetgitar
11-24-2008, 19:47
Merhaba sevgili arkadaşlar. Uzun zamandır araştırdığım bu konu üzerine sizden yardım istemek durumundayım. Yurt dışında senelik 10.000 euro ücret talep eden üniversitelerin yanında tamamen ücretsiz olan bazı üniversiteler var. Örneğin Meksikada gitar eğitimi -tabi sınavı geçebilirseniz- ücretsiz ve yaşam koşullarıda diğer ülkelere göre gayet uygun. Dediğim gibi hala araştırma içerisindeyim, çeşitli alternatiflerim var zira önümüzdeki 8 ay için sıkı bir hazırlanma süreci içine girip şartlarda uygun olursa yurt dışında bir üniversiteye başvurmak isteyebilirim. Siz sevgili, görgülü, naif klasik gitar gönüllüsü arkadaşların arasında çeşitli ülkelerdeki gitar eğitimi ile ilgili bilgisi/izlenimi olupta bizimle paylaşmayanların konserde tırnağı kırılsın, 3 gün gitar çalamasın inşallah !
Merhaba, çalışmalarınızda kolaylıklar ve sonucun başarılı olmasını dilerim.
Zira bir sorum var; neden yabancı bir ülkede düşünüyorsunuz? Mesela Meksika'nın üstün yanları sizce nelerdir?
Merhaba, çalışmalarınızda kolaylıklar ve sonucun başarılı olmasını dilerim.
Zira bir sorum var; neden yabancı bir ülkede düşünüyorsunuz? Mesela Meksika'nın üstün yanları sizce nelerdir?
Aslında benim gördüğüm bir çok farklılık var örneğin müzik Türkiye de daha çok sidik yarışı havasında ve Klasik Gitar eğitimi gören biri 3. 4. sınıftan itibaren ekonomik kaygıları müzikalite arayışının önüne geçirebiliyor çoğu zaman. Ayrıca yurt dışındaki o etkileşimi, öğreticinin ve öğrencinin heyecanını, dinamizmi burada bulmak biraz daha güç. Tabi bu benim bu zamana kadarki gözlemlerim neticesinde oluşturduğum bir kanı. Türkiyede de çok iyi müzik/Gitar öğreticileri var, klasik gitarın, klasik müziğin git gide daha da geliştiği bir süreçteyiz. ir sürü gitar günleri düzenleniyor, "bunlardan kaçına katıldın ekim ?" diye sorarsan tabi biraz eşşeklik var bende de derim ama aslında yurt dışı veya yurt içinde olması önemli değil, olanakları tartmaya çalışıyorum. hangisi daha uygun olursa benim için ona göre hareket edeceğim. Örneğin Meksika daki üniversite ücretsiz. Oradaki Gitar Bölümünde okuyan bir arkadaşım var ve anlattığı kadarıyla yaşam olanakları ekonomik açıdan çok uygun. Üstelik eğitimi de çok kaliteli...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.