PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : metronomla calismak

mmico
08-09-2005, 01:37
merhabalar arkadaslar... bildiginiz gibi dogru tempoyla ve surekli ayni tempoya uygun bir sekilde gitar calmak cogu zaman sorun teskil etmistir.
bu sorunu cözmek icin sanirim metronomla calismak yeterli olacaktir. ya da olacak midir? hangi tur egzersizleri gam sag el sol el vs. hangi hizlarda callismak gerekir? bu konuda dusuncelerinizi alabilir miyim?
butun sanatci arkadaslarima saygilarimi sunarim.. iyi calismalar...

guitarcagatay
08-22-2005, 16:17
walla bende metronom yok fakat saatle çalışıyorum. her saniye atışını bir vuruş olarak alıp çalışıyorum. sana tavsiyem su: kalın miden başlayarak mi fa sol la si... ince sole kadar gel sonra aynı şekilde geri dön. bu işlemi sürekli tekrarla. zamanla oturuyo. ilk başlarda okadar hızlanmamaya calısırsan ii olur. çünkü çabuk bozuluyo. bildiin gibi bu tamamen kondüsyonla ilgli... kolay gelsin

cerenn
11-30-2005, 10:53
tekniklerinde metronomla hızlandırılarak çalışılması gerektiğini düşünüyorum.Ve e zor seviyedeki parçalarda bile her zaman metronomla oturtup,daha sonra serbest çalışmak en iyisidir bana göre. Yeni çıkarttığınız bir parçayı hızlandırmak yada oturtmak içni metronom kullanıp daha sonra kesinlikle metronomdan kopmak gerekir. Ki müzikal düşünceler ortaya çıkabilsin . Sürekli metronom kullanmak da müziği öldürür çünkü

erdemsokmen1903
08-21-2006, 14:04
kesinlikle cerenn e katılıyorum eğer iyi bir gitarist olmak istiyosanız metronomu hayatınızdan cıkarmamaya çalışın ve mümkün olduğunda yavaş daha sonra jhızlanarak..Çünkü bir çoğumuz su gibi çaldığımız bi eseri cok yavaş bir metronomda çalmakta zorlanırız

tiger
11-09-2006, 00:35
ya nette çeşitli metronomlar var inndir.com da vardı mesela:)

fernando
11-22-2006, 18:21
Çok yeni birisinin de metronomla çalışması iyi değidir.Metronomla çalışmak ta zaman istiyor..

saygılar..

cemmuratyesil
04-01-2007, 01:47
Metronomun azı karar çoğu zarardır,zaman zaman metronom kullanılmalı ve eserin normal temposundan daha ağır bir hızda çalışılmalıdır ama metronom olayını fazlada abartmamak gerekir,sonuçta insanız makine değil...