PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Triobio

ÖzgürSaglam
11-25-2008, 21:30
TrioBİO (http://www.triobio.com/)
Tanım: Günümüz önde gelen gitar sanatçılarından Bedri Koçak, İlter Cebeci ve Onur Önem’in müzik ve yaşama dair ortak his ve fikirlerinin kesişmesiyle hayat buldu. Bu birliktelik; başta Türk Çoksesli Müziğini geliştirmek ve dünya literatürüne yeni eserler kazandırmak yolunda; kendi yaptıkları beste, düzenleme ve transkripleri seslendirmeyi; Türk ve yabancı bestecilere yeni ve çok çeşitli beste, düzenleme ve transkriptler yaptırarak Klasik Gitar müziğini geniş kitlelere yaymayı amaçladı.

tedesco
11-25-2008, 22:04
""Günümüz önde gelen gitar sanatçıları"" :confused:

ÖzgürSaglam
12-07-2008, 09:06
Niçin günümüzde gitar çalan bir topluluk gibi sözler değil de; Günümüz Önde Gelen Gitar Sanatçıları; veya başka bir şekilde konuya girmek gerekirse önde sözünü ve sanatçılar sözünü niye kullanırlar bu arkadaşlarımız...

Ülkemiz gitar tarihini çok yakından bileceksinizdir, Ahmet Kanneci'nin hazırlamış olduğu bir tez bunu çok güzel sıralı bir şekilde anlatmaktadır.. Kendimde bir şekilde bu tarin belli bir yerinden bu yana ülkedeki tüm çalışmalardan özellikle haberdarımdır, İstanbulda yapılan gitar festivali, İstanbul Müzik Festivali Bilkent Gitar Günleri ve ara ara yapılan gitar ile ilgili konserler veya resitaller söz konusu iken Bilkent Gitar Üçlüsü yapmış olduğu gitar topluluğundan başka ülkede aktif olarak düzenli konser veren, turnelere çıkan, bu konserlerden aldıkları paralar ile geçimlerini sağlayan neredeyse tek topluluktu. 94-95 yıllarından sonra ülkede gitar patlaması yaşandı fakat gitarın popülerliği başka tür gitarların aktif olarak hayata geçmesini sağladı klasik gitar anlayışı belli ölçüde yine sınırlı kalarak çoğalmaya başladı "akademik bir çalışma ürünü değildir yazdığım sonuçlar, deneyim ve görgülerimle yazdığım sonuçlardır" son 5-6 seneye geldiğimizde ülkede bir çok gitar 2 lisi - 3 lüsü - 4 lüsü kurulduğunu görebiliyoruz bunların çoğu üniversite ortamlarında bir dersin ürünü olarak kurulurken çok azı ise "gerçekten neredeyse yok denilecek kadar azından bahsediyorum" okul faaliyetleri dışında gerçek anlamda profesyonelce kurulmuş bu işten ekmek yemek için ve ülkedeki müzik kültürüne direk katkı sağlamak için kurulmuştur. İşte ben bu gruplardan bir tanesini şimdi size dile getiriyorum TRİOBİO onlar gerçekten bu ülkede eksik kalmış bir duruma el attılar yaptıkları müzik ve ülkeye kattıkları değerler ortada onların tüm kayıtları paylaşım sitelerinde yine ortadadır, isteyen hemen bulabilir dinleye bilirsiniz, ben onların gerek ülkede gerekse yurt dışında ülkemizi ve bizleri iyi tanıtacaklarından hiç şüpem yok ve bundan dolayıdır ki gelecekte, verilmiş en güzel birliktelik kararlarından bir tanesi olduğunu hepimiz tekrar göreceğiz buna inanıyorum..

Doğal olarak özellikle klasik gitara değer vermiş tüm ortamlar için onlar ülkenin tanınmış yada yaptıkları katkı ile önde gelen gitaristleri olmayıda hak ediyor ve edeceklerdir. Kendilerinin başarıları için onları tekrar tebrik ederim tüm dostlara saygılarımı iletirim, teşekkürler.