PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İki Eser Ameli, ...

patheticmelody
06-10-2007, 21:44
Merhabalar,
Uzunca bir aradan sonra bir kayıt daha, yok yok daha pes etmedim, hatta bu tekrar ders almaya başladıktan sonra yeni hocamla ilk çalıştığımız parça, ritm problemlerimi yok etmeye çalışıyoruz. Bu arada bunu hocam dinlemesin kesin 5-6 hatamı bulacaktır :D , valla ben çaldığımdan tatmin oluyorum ama o olmuyor, bir profesyonel olarak haklı aslında.

not: Parçayı olması gereken tempo'dan daha yavaş çalıyorum, bilerek.

http://www.4shared.com/file/17635499/51c77eab/Grazioso.html

patheticmelody
03-18-2008, 06:12
Sevgili arkadaşlar, uzun süredir kayıt yapmıyordum, 3 hafta önce genç yaşındaki bir arkadaşımı kaybettim, onun anısına birşeyler yapmak istedim ve ortaya O'nun eşsiz fotoğraflarından oluşan aşağıdaki gibi bir video çıktı.
Eser Jubing Kristianto adında Endonezyalı bir gitarist/besteci'ye ait. Parçanın ismi AMELIA , elimden geldiğince çalmaya çabaladım.

http://www.dailymotion.com/video/x4r5et_in-memory-of-fatih-klc_music

Parça bir çocuk hikayesi üzerine bestelenmiş:
UÇURUMUN KENARINDAKİ ÇİÇEKLER
Renny Yaniar

Amelia'nın evi sakin bir yerdeydi. Tepeleri olan bir köydeydi. Evin bahçesi çok güzeldi ve çeşitli renklerde çiçeklerle doluydu. Amelia da birkaç gül yetiştirmişti. O bir doğa severdi. Birgün Amelia kitabını kapattı. Çok çalışmıştı ve kendini yorgun hissediyordu. Pencerenin yanında ayakta durdu. Burdan dağı görebiliyordu. Çok güzel mavimsi yeşil bir rengi vardı.
"Ne kadar güzel. Eğer tırmanmak zorunda kalmadan dağın en üstüne erişebilsem ne harika olur."
"Oraya uçmak istersen, beni izle," dedi yumuşak bir ses. Amelia şaşırmıştı.
"Sen de kimsin? İçeri nasıl girdin?" ........

Bu hüzünlü hikayenin devamını okumak isterseniz.
http://www.4shared.com/file/41121433/cfcaca3e/Amelia.html

Sevgiler.

sologitar
03-18-2008, 10:48
Selçuk bey öncelikle başınız sağolsun gerçekten çok genç bir yaş, çok hüzünlendim videoyu izlerken, hayat her ne kadar uzun gibi görünse de hangi anında bu yolculuktan ayrılıp başka bir yolculuğa yelken açacağımız belli değil. Geride bıraktıklarımız ile anılırken aslında yaşıyor olacağız arkadaşınızın fotoğrafların da yaşadığı gibi. Sizde çok güzel çalmışsınız, ellerinize gönlünüze sağlık, tüm yakınlarına sevenlerine sabır diliyorum.
sevgilerimle...

patheticmelody
03-18-2008, 11:09
Sn. sologitar,
Dedikleriniz çok doğru, hayat'ın her anını olumlu değerlendirmek ve geride bir iz bırakmak lazım, kaybettiğim arkadaşım çok güzel bir insandı, kimseyi kırmazdı ve herkes tarafından sevilirdi. Sabır dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler.

Selçuk bey öncelikle başınız sağolsun gerçekten çok genç bir yaş, çok hüzünlendim videoyu izlerken, hayat her ne kadar uzun gibi görünse de hangi anında bu yolculuktan ayrılıp başka bir yolculuğa yelken açacağımız belli değil. Geride bıraktıklarımız ile anılırken aslında yaşıyor olacağız arkadaşınızın fotoğrafların da yaşadığı gibi. Sizde çok güzel çalmışsınız, ellerinize gönlünüze sağlık, tüm yakınlarına sevenlerine sabır diliyorum.
sevgilerimle...

fernando
03-18-2008, 13:09
Öncelikle başınız sağolsun,etkileyici bir eser..Elinize yüreğine sağlık.
bende geçtiğimiz günlerde güneş harekatında kuzenimi kaybetmiştim oda daha çok gençti.:(

notalarını da paylaşırsanız sevinirim..
saygılar..

humar
03-18-2008, 13:24
sologitar'a katılmakla birlikte eseri çok beyendim.Gitara güzel dokunmuşsunuz,müziğide yakalamışsınız bu açıdan nemutlu size.Sevgilerimle...

humar
03-18-2008, 13:47
Sevgili Fernando seninde başın sağolsun.

ahmetgitar
03-18-2008, 14:03
Tüm kaybedilen dostların,kahramanların ailelerine ve sevenlerine sonsuz sabır dilerim...
Ayrıca paylaşım için de teşekkür ederim,bazen hüzün de güzeldir.

Sevgi ve saygılarımla.

CemGunenc
03-18-2008, 14:21
Selçuk Bey başınız sağolsun. Allah ölüye rahmet etsin, yakınlarına sabır ve sağlık versin.

beneklihoroz
03-18-2008, 15:07
Selçuk Bey başınız saolsun. Müzik harika olmuş

MOSAD
03-18-2008, 15:43
Başınız sağolsun ve yüreğinize ellerinize sağlık.

patheticmelody
03-18-2008, 18:40
Sizin de başınız sağolsun, geride bıraktıklarına sabırlar dilerim.

Öncelikle başınız sağolsun,etkileyici bir eser..Elinize yüreğine sağlık.
bende geçtiğimiz günlerde güneş harekatında kuzenimi kaybetmiştim oda daha çok gençti.:(

notalarını da paylaşırsanız sevinirim..
saygılar..

patheticmelody
03-18-2008, 19:09
Buradan benimle aynı duyguları paylaşan siz forum dostlarımın hepsine teşekkür ederim. İyiki varsınız.

ahmetgitar
03-18-2008, 22:07
Bazen sağa, bazen sola bakar.
bazen döner geriye.
Sonra tam bakacakken önüne,
vazgeçer,
bakar yukarı.
Umudu arar,
sevgiyi,
huzuru.
Bazen de acıyı,kederi ve nefreti,
Çoğunlukla.
Kimi zaman ağızdan alır,
alkolü,
kimi zaman damarına sokar; iğneyi.
Bazen de kalbinden alır, "Hayatı".
Hisler uçar bir kuşun kanatlarında,
yine bakar sağa, sola,geriye
ve yukarı,
Aslında her şey sonunda istese de istemese de
bakacağı "ileri"yle buluşturur,
kalp atışını;
Ölümle.

Ahmet
(Patheticmelody ve Fernando'nun acısını paylaşma umuduyla,onlara ithafen)

humar
03-18-2008, 22:57
Gerçek-ten etkileyici...Sevgili Ahmet bu yazıyı bestele dersem çok mu 'ileri'ye gitmiş olurum?

sologitar
03-18-2008, 23:05
Çok güzel ve etkileyici, aynı zamanda düşündürücü yüreğine sağlık:)

ahmetgitar
03-18-2008, 23:15
Gerçek-ten etkileyici...Sevgili Ahmet bu yazıyı bestele dersem çok mu 'ileri'ye gitmiş olurum?

"İleri"
düşünmeye başlamanın keyif verdiği ama ilerinin "ilerisini" düşünmemeye koşullandığımız kelime.

Ne ekşi ki hayat,
kamaşsa da beden ve arzularımız seçeriz,
acı(y)sa da kalbimiz ve umutlarımız,
yine zevk alırız tatmaktan.

Bu yazıyı bestelemek ister miyim bilmiyorum ama "Ölüme İthaf" isimli bir eserim var zaten,yani "yapılmışı var" Sevgili Humar.
Ayrıca yazdığım teknikten,bilgiden son derece yoksun kelimelerdir;
bir laf etmiştim vaktiyle "Şiir yazılmaz,okunur" diye,
benim yazım da(şiir demiyorum) aslında okuyan gözlerle güzel oldu belki,bu bağlamda şiire biraz olsun yaklaştı kanımca.
Ama halen çok uzak.

Sevgilerimle.

humar
03-18-2008, 23:42
Sevgili Ahmet
Yazında da belittiğin gibi her ölüm farklı şekilde gerçekleşiyor.Şunu merak ettim;bir eser yazıldığında (bu ölümle ilgili olsun)yazan kişi,farklı durumlarda aynı ezgiyle mi buluşur?Yani sen ölüme ithafını gerçekleştirdin mi?Düşüncelerini paylaşır mısın?

ahmetgitar
03-18-2008, 23:50
Düşüncelerimi paylaşamam şu an.
En azından bu başlıkta yapamam.

Başka bir zaman, olur mu?

Sevgilerimle.

ahmetgitar
03-18-2008, 23:54
Bu arada PatheticMelody affetsin bizi,baya yazmışız bu başlıkta,
yeni müzik paylaşımlarını bekliyor (elbette pathetic(dokunaklı) bir şekilde) ve tekrar sabır diliyorum.

Sevgilerimle.

firkenosma
03-18-2008, 23:59
çok güzel bir şiir olmuş yüreğine sağlık
ayrıca Selçuk ve fernando arkadaşlarımızın başı sağolsun.
sevgilerimle

humar
03-19-2008, 00:03
PatheticMelody bende özür diliyorum.