PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bach BWV 772 Invention 1

cang
12-10-2008, 18:19
elimden geldiğince çalmaya çalıştım, sanırım parçanın yorumundaki eksikliklerin değerli eleştirileriniz ışığında üstesinden gelebilirim, 105 saniyenizi ayırabildiginiz icin tesekkurler:)
http://www.youtube.com/watch?v=v1fm3zjTy6Q

v1fm3zjTy6Q

cang
12-10-2008, 18:22
http://ktunnel.com/index.php/1000110A/9244b00fa0f7fa955841b76ca96fe10d3c9434bffc11f5eedb 70ffd3ec9aa824dfc3b0eaa54f265d19128

ahmetgitar
12-10-2008, 18:50
Tek kelimeyle muhteşem!
Özellikle süslemelerin çok yerinde ve dengeli olmuş. Tekniğin de oldukça iyi. Yeni paylaşımlarını bekleyeceğim.

Ayrıca konu dışı ama bir şey söyliyeyim; özel isimler değiştirilmez; YouTube sayfasındaki "Yohan Sebastiyın Bah invenşın 1 do major gitar düzenleme riçırd sayaj. " şeklindeki yazım bundan dolayı yanlış olmuş kanımca. :)

Tekrar teşekkür ederim.

Sevgilerimle.

cang
12-10-2008, 19:29
Tek kelimeyle muhteşem!
Özellikle süslemelerin çok yerinde ve dengeli olmuş. Tekniğin de oldukça iyi. Yeni paylaşımlarını bekleyeceğim.

Ayrıca konu dışı ama bir şey söyliyeyim; özel isimler değiştirilmez; YouTube sayfasındaki "Yohan Sebastiyın Bah invenşın 1 do major gitar düzenleme riçırd sayaj. " şeklindeki yazım bundan dolayı yanlış olmuş kanımca. :)

Tekrar teşekkür ederim.

Sevgilerimle.

cok tessekkur ederim:) süslemeleri piyanist Glenn Gould'un yorumundan almaya calıstım(youtube'da vardı sanırım) dolayısıyla pek de orijinal sayılmazlar:)

Allemande
12-10-2008, 20:22
Az önce izledim...Tebrikler harika çalışılmış .nefis yorumlamışsınız..Ellerinize sağlık

Not:Bach bu envansionları hapiste hiçbir ensrüman kullanamdan yazmıştı.

ahmetgitar
12-10-2008, 20:50
cok tessekkur ederim:) süslemeleri piyanist Glenn Gould'un yorumundan almaya calıstım(youtube'da vardı sanırım) dolayısıyla pek de orijinal sayılmazlar:)

Glenn Gould bence en iyi Bach yorumcularından biridir. Özellikle 1981'de yaptığı Goldberg Çeşitlemeleri kaydı tüm piyano albümleri arasında-belki de tüm çalgı albümleri arasında-bir baş yapıt sayılabilir. Glenn Golud gibi tarihe geçmiş bir piyanistin (bence) doruk noktasını oluşturmuştu.
Bu vesileyle bu albümü de herkese tavsiye ederim. Özellikle iyi yorumcu olma amacındaki genç kardeşlerim bu albümü çok dikkatli dinlesinler.

ahmetgitar
12-10-2008, 21:01

Bence Bach dua etsin sadece bir ay hapis yattığına. Daha fazla da yatabilirdi. O zamanın Weimar dükünün nasıl bir diktatör olduğu malum. Ya Kornocu Reinhard'a yaptığı gibi önce yüz kırbaç ceza sonra da ölüm cezası verseydi?

Sevgilerimle.

cang
12-10-2008, 21:33
Az önce izledim...Tebrikler harika çalışılmış .nefis yorumlamışsınız..Ellerinize sağlık

saolun tesekkur ederim:) az önce bir kayıt daha yaptım(bunlar henüz ilk kayıtlarım, sanırım iki parcayla tum repertuarımı kaydetmis oldum)

stephen hawking de teorik fizikteki basarısını hastalıgına baglamaktadır, "bu haldeyken yapabilecegim tek seyi yaptım." demis. Bach'ın durumu da bundan pek farklı gorunmuyo sanki, hapisteyken yapabilecegi tek seyi yapmıs gibi:)

cang
12-10-2008, 21:35
yapabilecegim en iyisi buydu, 100 kere calsam en iyisi bu olurdu herhalde, sanırım hatalarımı affedebilirsiniz:)

http://www.youtube.com/watch?v=tc5asmYAdso

tc5asmYAdso

patheticmelody
12-10-2008, 23:53
Tebrikler, her ikisini de izledim, biraz amiyane kaçacak ama bir benzetmede bulunacağım. Hani bir laf vardır "İstanbul trafiğinde araba kullanabilen Dünya'nın her yerinde kullanabilir" diye, ben de benzerini söyleyeceğim, böyle Bach çaldıktan sonra çalamayacağınız bir eser yoktur.
Sevgiler.