PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Estoria de Amor

CemGunenc
02-14-2008, 18:55
Estoria de Amor
c2VqIz37WdM

Arkadaşlar son bestem meşhur Love Story teması üzerine çeşitlemeler yaklaşık 10 ay kafamda kurguladım ve çalıştım bazı varyasyonları daha ekonomik yazmam gerekti çünkü müziği geliştirdikçe baktım çalmam daha da zorlaşıyor. Temizlenmesi daha bir 4 ay alır ama müzikal olarak iyi kötü kafadaki gibi çalabiliyorum. Kime bestelendiği neden besteledindiği zaten belli oluyor sanırım :)

Bu arada Estoria de amor Love story demek eserin adını Portekiz dilinde yazdım çünkü varyasyonlar küçük bir swing ile başlasada Brezilya müziğine özgü varyasyonlar.

İyi Eğlenceler. :-)em

bacher
02-14-2008, 20:15
muhtesem olmus, gercekten tebrikler, notaya gecirdiyseniz paylasırsanız seviniriz

mary
02-14-2008, 20:42
Cem ellerine sağlık her zamanki gibi çok güzel olmuş;)

humar
02-14-2008, 20:54
Sevgili Cem Günenç zevkle dinledim.Seyride güzeldi.
Şahsen temadan çok etkilendim.:)
1.varyasyondaki bas yürüyüşlerini çok güzel işlemissin.İçinde esaslı bir dans ve aşk var buna inandırdın beni.Daha uzun olmasını bekledim.
2.varyasyonda kaçan ve kovalayan notalar-tartımlar bir telaş.Yine aşk.
3.varyasyonda yorumcunun gitara dokunuşu...çok beğendim
4.varyasyon,bu bölümü(psikato) ve sonrasını kadans olarak düşündüm.Etkileyici bir finaldi konserde dinliyor olsaydım ayakta alkışlıyor olurdum.Bravo

NOT:Kayıdın başındaki resim ve yazıyla alakalı,aynı zamanda bu güzel çalışmanın bana hissittirdikleriyle ilgili felsefi bir kitaptan alıntı yapmak istiyorum...İnsan sevdiğinin yanındadır...???

sologitar
02-15-2008, 01:32
Cem tebrikler çok güzel farklı bir çalışma, dinamik emek harcanmış belli, sanki latin jazz esintisi var, zevkle çalmışsın o kadar benim diye sahiplenmişsinki vücut dilinden anlaşılıyor eline yüreğine sağlık.
Bir de dinlerken saksafon da hayal ettim gitarla beraber. :rolleyes:

efgan
02-15-2008, 11:13
Sevgili Cem,

"Tebrikler" sözcüğü yeterli bir ifade olur mu bilemiyorum; bu yüzden tebrik ötesi bir yazı yazmak isterim. Sevgili humar eserin teknik analizini ve kendisinde uyandırdığı izlenimi çok hoş anlatmış zaten...
Böylesine bir düzenleme-yorum için nasıl bir müzikal altyapı ve beceri düzeyi gerektiğini tahmin etmek zor değil. Özellikle varyasyon yazmak sanıldığından çok daha zor ve tehlikeli bir uğraştır. Çünkü temanın işlenmesi ciddi anlamda armonik-teorik bilgi gerektirir. Sen bunun üstesinden gelmekle kalmamışsın, bazı artistik bölümlerle bu işte ne kadar başarılı olabileceğini kanıtlamışsın. Çoğu besteci eserlerine artistik bölümler yazar, ama doğrusunu söylemek gerekirse bana bazıları "zorlama" yazılmış gibi gelir. Ancak senin yazdığın bölümler öylesine hoş tınlıyor ki... dinlerken insanın yüzünde hoş bir tebessüm bırakıyor ve bende "bu parçayı mutlaka çalmalıyım" hevesi uyandırıyor... Son olarak; bu eser için "sanki Roland Dyens yapmış" dersem çok mu abartmış olurum?
Tekrar tebrikler...

nezihi gulec
02-15-2008, 12:25
Her insan farkli tarz muzikten hoslanir.Kimi romantik kimi caz kimi latin..
Ama su bir gercek ki; kim neden hoslanirsa hoslansin bu duzenlemeyi mutlaka cok sever.
Herseyi denemissin Cem kardesim neredeyse.Nasil tasarliyorsun
nasil aklina geliyor boyle ( deyim yerindeyse) cuk oturan denemeler.
Gercekten uzun yillar gitar calmama ragmen uyguladigin pek cok teknigi
ben hala denemedim bile.
Seni cok cok kutluyor,basarinin Dunya capinda da devam etmesini diliyorum.
Sevgilerimle,
Not Bu eserin bestecisi F.Lai yasiyormu acaba eger yasiyor ise ona da
bu calismayi gondermeni tavsiye ederim.Besteci icin ( EGER YASİYORSA)
cok buyuk odul olur bence (GRAMY almis gibi hisseder)
not2.Bilgisayarimda bazi noktalama isaretleri calismiyor yada yerlerini ben bilmiyorum o nedenle bazilari eksik

ahmetgitar
02-15-2008, 19:25
Hehe!
Büyük zevkle dinledim; tebessümle...
Öyle kuru kuru bir düzenleme değil,oldukça gelişmiş bir armoni var ve teknik sınırları zorluyor.

Muhteşem!!!

guitarcagatay
02-16-2008, 17:20
Tonal dizilimi Libertango'ya benziyor. Farkeden var mı? Cem ne diyeyim şimdi ben sana. Olmamış. Hiç olmamış hem de. Biraz kötü yapar insan. Ne bileyim, kusur falan olur kaydın içinde, bestede. İnsan biraz yanlış düzenler, yanlış varyasyon yazar. Bu kadar harika beste mi yapılır canım aaaaa...

fUAt_kirisci
02-18-2008, 01:09
Çok güzel abi teşekkür ederiz bizimle paylaştığın için..

beneklihoroz
02-18-2008, 14:12
Gayet güzel olmuş tebrikler

CemGunenc
02-18-2008, 14:17
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sözleriniz nasıl moral veriyor nasıl bir enerji veriyor bana size tarif edemem. Şimdi Haydar Haydar düzenlememi çalışıyorum onuda bir kaç hafta içerisinde kayıt edicem. Onda da çok orjinal fikirler var ipucu vereyim şimdiden akord düzeninde 5 tane La var :)

Herkese tekrar teşekkürler

fernando
02-28-2008, 09:16
Biraz geç oldu ama,az önce yeniden izledim,kızmassan ohaaaaaaa yuhhh demek istiyorum...;D

appalachian_dreams
05-15-2008, 09:16
Foruma yeni üye oldum, youtube kayıtlarınızı da dolayısıyla yeni gördüm. İnanılmaz. Özellikle, türk geni yüzünden herhalde, Black sea dance'leri müthiş buldum. Hem çalıştaki virtüözite -youtube'daki bir ustanın deyimiyle, sol el parmaklarınız örümcek gibi geziniyor klavyede- hem de düzenlemenin kendisindeki beceri tek kelimeyle harika.

Sizi izleyince gitarı alıp parmaklar kaskatı kesilene kadar çalışası geliyor insanın.

Haydar Haydar'ı söz vermişsiniz, umarım onu da en kısa zamanda kaydedip paylaşırsınız.

Size başarılar dilemeye gerek görmüyorum, çünkü ihtiyacınız yok. Sadece teşekkür ediyorum.

mavinehir
05-15-2008, 21:37
valla bravo diyorum eline sağlık.

CemGunenc
05-16-2008, 01:35
Haydar Haydar'ı söz vermişsiniz, umarım onu da en kısa zamanda kaydedip paylaşırsınız.

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Haydar Haydar bitti. Kaydını en erken Haziran ortası alabilicem çünkü 2 Haziranda Tez sunumum var. Düzenlemeyi Erkan Oğur, Soner Egesel, Safa Yeprem gibi değerli gitar ustalarına dinletme fırsatı buldum çok hoş yorumlarda bulundular. Umarım kaydı hazırlayınca sizlerde beğenirsiniz. Tüm güzel sözler için herkese tekrar teşekkür ederim.

CemGunenc
07-29-2008, 23:27
Arkadaşlar youtube yasağından dolayı videoyu foruma yükleyemedim. Videoyu aşağıdaki linkden izleyebilirsiniz. Triobio ya emekleri ve muhteşem yorumları için birkez daha teşekkür ederim. Katıldıkları her festivalde çalışmamı seslendirip beni onurlandırdılar. Triobioyu henüz canlı dinleyemeyenler için en yakın tarih Mersin Gitar Buluşması Açılış Konseri.

http://www.yasaktube.com/watch.php?vid=zAbMLG5qWH8