PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enrique Granados Danza no:5

onurrus
09-09-2007, 18:09
Selam arkadaşlar bilgisayarımın derinliklerinde bulduğum
Enrique Granados Danza no:5 kaydımı paylaşmak istedim,dış sesler ve bıkaç hata için kusuruma bakmayın,
Değerli görüşlerinizi beklerim.

http://www.4shared.com/file/23874712/17c1057/onur-Granados_Danza_No_5divx_PCM.html

karis
09-09-2007, 18:28
Eser çok yavaş icra edilmiş... Bence daha hızlı çalınmalı... Tane tane çalmamak, kendi yorumlarını katmak en iyisi bence...

mary
09-09-2007, 18:44
Onur'cum ellerine sağlık.Bunuda çaldığını bilmiyordum,en sevdiğim parçalardan biridir,çalarsın artık grüştüğümüzde :))benim sana ne çalacağımı tahmin edersin:))kayıtların devamını bekliyoruz...

CemGunenc
09-09-2007, 19:26
Onur ellerine sağlık.

beneklihoroz
09-09-2007, 19:29
Yüreğine sağlık onur

sologitar
09-09-2007, 20:25
Onur ellerine sağlık paylaştığın için teşekkürler :)
Hız konusunda Barış sana katılamıyorum... bazı eserler var ki evet hız öne çıkabiliyor, bence tane tane sesleri kesmeden tıpkı dantel gibi işleyerek melodiyi aktarmak daha etkileyici. Hızlı çalabilmek adına kasmak yersiz, önemli olan doğru çalmak vurguları doğru yerlerde güzel işleyebilmek...

guitarcagatay
09-09-2007, 20:33
Ben de katılıyorum Sevgi'ye. Hızlı çalmanın marifet olarak sayılabilmesi için yüksek hızda bile her sesi dinleyenin kafasına geçirircesine tane tane vermek gerekir. Çünkü müzikte anlatım çok önemlidir. Ve bu anlatım sesler aracılığıyla yapılır. Tane tane çalmadan sesleri yutarak yaparsak anlatımı nasıl verebiliriz ki?

onurrus
09-09-2007, 23:49
Öncelikle hepinize Karış,Mary,Cem,Beneklihoroz,Sologitar ve Çağatay dinleyip yorum yaptıgınız için çok teşekkürler.

Tane tane çalmamak konusunda Karış arkadaşıma katılmadıgımı soylemek ıstıyorum.Sologitar ve Çagatayın da dediği gibi parçayı daha anlaşılır bır halde tane tane adeta nakşeder gibi çalmanın daha dogru ve guzel oldugunu düşünüyorum,keşke oyle de çalabılsem de ne demek ıstedıgımı duyurarak daha iyi anlatabılsem.

Ayrıca Julian Bream ın bu parçayı çalışına baktıgımızda hızlı,tane tane ve yorum katarak çaldıgını goruyorum.bence hepsı bır arada olabılecek olgular.Yanlış anlama Karış nıyetım oyle çaldıgımı soylemeye çalışmak değil sadece hepsının bır arada yapılabılecegını anlatmaya çalışmak.