Orijinalini görmek için tıklayınız : Andante_Napoleon Coste
Youtube a yoladığım son çalışmamı sizlerle de paylaşmak istedim..
woURyUefPwI (http://woURyUefPwI)
Aziz_Korsan
08-22-2007, 03:11
merhaba dilara hanım.
öncelikle ellerinize sağlık. herbir videoyu izledim ayrı ayrı. her izlememde ilerleme kaydettiğiniz görmek sevindirici. ama size benim tavsiyem bir tanıdığınızdan ders almanız (yabi klasik gitar bilen bir tanıdığınız varsa). bende ilk başladığım sıralarda metod kitabı ile çalışıyordum fakat zaten birşey bilmediğimden kendi hatalarımı görebilmem pek mümkün olmuyordu. sol elimin parmaklarının klavyeden çok uzaklaşması, sağ elimin parmaklarının kontrolsüz oluşu ve sağ bileğimi kırarak çalmam gibi. yaklaşık bir sene arkadaşımdan ders aldım. gitarı ne şekilde nasıl bir teknikle çalmam gerektiğini gösterdi bana.
izlediğim kadarı ile; sağ kolunuzdaki problemi halletmeniz için sağ omuzunuzu biraz daha gitarın üzerine getirmeniz ve bileğinizi kırmadan çalışmanız. bunun için gitara biraz daha sarılmanız gerekecek yani :), böylelikle sağ parmaklarınızda kısmen düzelmiş olur çünkü artık bileğinizi kullanamayacaksınız :) parmakların ne şekilde durması gerektiğide metod kitabında farklı açılardan resimlerle gösterilir. bazı geçişlerde de kısa kesintiler olduğunu fark ettim bunuda çalıştığınız eseri daha yavaş bir tempoda çalışarak halledebileceğinizi düşünüyorum. sailor.unda dediği gibi sıkıcı olabilir ama meyveleri alınca gayet leziz olduğunu sizde göreceksiniz. şimdiden kolay gelsin
resim ve karakalem çalışmalarınıza gelince. hepsi birbirinden güzel. hayranlıkla videoları izledim. karakalem çalışmalarınızın fon müziği (scorpions - always same where) tercihinizde çok yerinde olmuş. başarılarınız devamını dilerim...
Merhaba Aziz_Korsan
Ben de ilginizden dolayı öncelikle teşekkür ederim.Videolarımı izlemeniz beni mutlu etti.Bileğimi kırmadan çalışmak..evet..gerçekten de bileğimi kırıyorum hem de fazlasıyla sanırım:(Bu açıdan düşünmemiştim,hep parmaklarımda sorun olduğunu düşünmüştüm.Yazınızdan sonra denedim..çok alışmışımm,bileğimi kırmadan çalmaya çalıştığımda çok ters geldi ve düzgün çalabildiğim parçayı bile çalamadım.Ama gerçekten de bileğimi kıvırdığım zamanla kıvırmadan çaldığımda ki parmaklarımın duruşu,telleri çekişindeki kıvrılma oranı çok farklı oldu.Madem doğrusu böyle bunu bildiğim parçaları yavaş çalışarak kendime alıştırmaya çalışıcam.(zor olucak gibi:(ama çalışıcam)Çok teşekkür ederim.
Haklısınız geçişlerde de duraklamalarım oluyor.Ama izlediğiniz videolardaki parçalar öğrenir öğrenmez kaydedip yolladığım parçalar.Sabırsız olmanın dezavantajı bu:)Geçmişte çaldığım parçalarda şimdi pek bu sorun kalmadı.Ve şunu da yine belirtmeden duramıyorum.Hatalı bir şekilde beni aşan parçalarla çalışmaya başladım.Keşke en başından sistemli bir şekilde bu işi iyi bilen birisinden ders alarak çalışsaydım.Ama olmadı.Yine de geldiğim nokta beni sevindiriyor.En azından hatamı telefiye de çalışıyorum.O yüzden böyle güzel paylaşım içinde olan bir site,sizin gibi arkadaşlardan alabileceğim nasihatler benim için çok değerli!Çok teşekkürler.
Ayrıca resim çalışmalarımı da izlemişsiniz.Bunun için de tşk ederim,beğenmenize sevindim.Ben de çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Dilara
kromatiksenkop
08-22-2007, 13:43
Merhabalar.
Çalışmalarınızı daha önceden dinlemiştim.Eksiklerimi de bugün tamamladım:).Öncelikle sizi gayretinizden dolayı tebrik etmeliyim.Bireysel çabalarınızla geldiğiniz bu nokta için sevinmekte sonuna kadar haklısınız.Teknikle ilgili problemlerinizi de kısa zamanda düzelteceğinii sanıyorum.Bu tip sorunlarda hatayı sürekli denetleyerek ve yavaşça çalışarak zaman içinde düzeltebilirsiniz.Benim de sol el serçe parmağımla ilgili bir sorunum vardı.Gitarı elime alınca çalmaya başladığım zaman ilk orayı kontrol ettim hep.Yavaş yavaş çalıştım.Sonra kısa zamanda düzeldi.Başlarda alışamıyosun ama sonradan otomatikleşiyor:D.
Bir eseri çalışırken de yavaş çalışmak eseri daha doğru çalmanıza olanak sağlar ve pozisyon geçişlerinde düşünmeniz için daha çok zamanınız olur.Kavradıktan sonra hızlanıyor zaten;).Her hata bir tecrübe oluyor işte.
Kayıtlarınız güzel gerçekten.İleride baktığınız da kendinizdeki değişimi siz de farkedeceksiniz.Bu kayıtlar da birer kanıt olacak :).Sonra bi bakmışsınız ki X. Yang olup çıkmışsınız:):D.Ben de eski çalıştığım eserleri toparlayınca inşallah paylaşacağım buradan.Çalışmalarınızda başarılar.Kolay gelsin.
Merhaba kromatiksenkop,
İnşallah dediğiniz gibi teknik sorunlarımı düzelteceğim.İlk yolladığım videolara baktığımda bile daha şimdiden azda olsa farkı görebiliyorum.Ama bunu yaptığım resimlerimde daha çok hissediyorum.10 seneden fazla resim yaptım ve ilk resimlerle son senelerde yaptıklarım arasında ki fark inanılmazz.Dediğiniz gibi müzikte de böyle büyük farklar görebilmeyi umuyorum.Daha 8,9 aydır klasik gitar çaldığım için ve sıkıntıya gelemeyen bi yapım da olduğundan yeterince çalışamayıp,fazla bi ilerleme kaydedemediğimi düşünüyorum aslında.Zevkine yapıyorum ve peşimden de koşturan yok zaten:)Ama gitar çalmaktan ve yapabildiğim kadarıyla paylaşmaktan çok keyif aldığımı biliyorum:)
Hele youtube da olsun burda olsun aldığım teşvik edici,destekleyici,bana yarar sağlayan böyle güzel mesajlar...çok teşekkür ediyorum.Ben de sizin çalışmalarını görmek isterim.Kısa sürede kayıtlarınızı burda görebilmek dileğiyle..bye..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.