Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi marka Klasik Gitar?
Ben yeni bir üyeyim.. Gitarı yeniledim, bu arada da kafam bayağı karıştı tabii ki.. Hangi marka, hangi model, ucuzu pahalısı derken.. Eski gitarım Dostlar Alışverişte Görsün dedirten cinstendi, yeni alırken daha iyi; beni sıkmayacak heveslendirecek mutlu edecek bir gitar istiyordum.. Ne kadar başarılı olduğu hakkında bir fikrim yok, zira henüz elime geçmiş değil; gelmesini bekliyorum..
Tabii geri dönüşü yok, ama siteyi yeni keşfettim ve bu işten anlayanlar olarak size sormak istedim.. Sizce en iyi (ama 1000$ civarındakileri dahil etmeden, zira onların ne kadar iyi olduklarını tahmin edebiliyorum; ama sadece tahmin etmekle kalıyorum..) gitar markası ve modeli nedir?.. Yaklaşık fiyatları ile birlikte anarsanız, daha sonra gitar almayı düşünecek arkadaşlar için de faydalı olacaktır sanırım..
Ben A. Sanchez 1010 aldım bu arada.. 325 EURO
maniac_4141
11-27-2005, 23:55
sanchez 1010'u 325euroya bulduysaniz bence cok iyi cunku ben sanchez 1045'i 1000euroya alacaktim az kalsin :)
"Adı bende saklı" çok tanınmış bir gitar virtüözüne sordum hangi gitarı önerirsiniz diye ..aldığım şakayla karışık cevap çok düşündürücü ve bana görede bir nebze doğruydu!
Gitar kadın gibidir önerilmez...
Ama ne A.Sanchez ne de M.Rodriguez tavsiye etmem...
Arkadaşım haklı gitar kadın gibir ama kesin olanda bişi vardır ki söylediğim markalar sapını çabuk bırakıyor bende maddi durumdan kaynaklı Manuel Rodriguez var ama Alhambra 5P için çırpınıyorum alacağım
CemGunenc
08-12-2006, 17:11
Arkadaslar eğer gitar almaya 1000 dolar gibi bir para ayırabildiyseniz sıkın dişinizi 300 dolar daha biriktirin ispanyaya 2 günlük turlar oluyo 200 euro civarında ölü sezonlarda takip edin vizesi falan tamam biraz daha artar ama inanın çok güzel gitarlar alırsınız ordan.Türkiyede çok daha pahalıya alıcağınız cinsden ispanya geziside yanınıza kar kalır macera yaşamış olursunuz :)
arkadaşlar bende şu anda alhambra 4p var ve gitarımdan çok memnunum.ama alhambra 7p almak için uğraşıyorum.bence gitar satılan mağazaları tek tek gezip alacağınız gitarı öyle seçin.sapı size uygun mudur?sesi hoşunuza gider mi?yoksa pişman olabilirsiniz.kolay gelsin arkadaşlar:)
bence gitarın önemi markasında değil sadece fiyatı ve ağacının özelliğinde gitarı sipariş usulü almanın yanlış olduğunu düşünüyorum.. gerçejktende gitar kadın gibidir önerilmez arkadaşlar!
gitar kadına benzeten arkadaşlar ikinci el gitar olayına ne diyolar acaba ?
arkadaşlar gitarın kadına benzetilesi çok ilginç. neyse... sizler kadına benzetin, bizler de erkeğe:))
CemGunenc
08-24-2006, 05:55
Arkadaslar gitarın kadına benzemesi konusunda bende bişeyler yazmak istiyorum yakın bir arkadasım bana bir yunan miti anlatmıştı isimlerden hiç biri aklımda değil malesef zaten hikayeyi sallayıp sallamadığıda muallakta o anki sohbet sırasında mı üretti yoksa bir yerdemi okudu hiç bir fikrim yok.Ben genede anlatayım .Antik Yunanda kötü kalpli bir tanrıça aşık olduğu kişinin de kendisine aşık olması için Erosa altın ve kumrudan oklarını kullanmasını emretmiş(Altın ok aşk Kumru ok şehvet için) Erosda kabul etmiş (tabi Eros koskoca Afroditin oğlu ayrıca aşk tanrısı her "git şuna ok at gel" diyene okey hemen atıyourum demesi muallakta olan bir konu ) neyse eros gitmiş adamı bulmuş okunu germiş tam adama fırlatıcak iyi nişan alamamışki ok adamın yanındaki ağaca saplanmış (burası koptuğum bir nokta neyse ) adam ok a bakarken ağaca aşık olmuş ağaç kurumuş adam hala ağacın yanında en sonunda ağacı kesmiş biçmiş gitarı yapmış hep ona sarılıp çalmış.(şimdi ben hikaye bitince Torres gitarından antik Yunan çalgılarından bahsedip ortamın tadını kaçırmak istemedim.Maksat muhabbet olsun sizlerede anlatayım dedim ) Bu arada pandouris adlı çalgı gitara en çok benzeyen antik yunan çalgısıdır.
ÖzgürSaglam
08-24-2006, 14:48
http://www.klasikgitar.org/nuke/images/p.jpghttp://www.klasikgitar.org/nuke/images/pan.jpghttp://www.klasikgitar.org/nuke/images/pa.jpg
zambramora
08-26-2006, 01:45
arkadaşlar ben orta halli bir gitar olarak kesinlikle prudencio A2 yi önerebilirim.
tabi gitarı alırken seçerek alın,"bazen" bir alt model üst modelinden iyi çıkabiliyor,bunada dikkat edin,modelin üst model olması sizi yanıltmasın
thewhitepiano
09-16-2006, 03:21
Ark.lar gerçekten bende gitara yeni başlıyacam ve hangi marka gitar alıyım diye düşünüp duruyorum?bana gerçekten yardımcı olun????
fernando
09-16-2006, 16:36
Cem bey anlatılanlar ne kadar da sallama da görünsede hoş..benim hoşuma gitti:))
saygılar..
zekeriya kaptan
10-07-2006, 14:59
??? ??? gitar ne kadına ne de erkeğe benzer. gitar sadece çalınır??? ???
Mrba yeni üye oldum.Derdim şu:
gitar geçmişim 10 yıl bunun 4 yılı klasik,6 yılı elektro.
Uzun zamandan sonra klasik'e geri döneyim dedim ama meslek nedeniyle
zamanımın çoğu şantiyede geçiyor.Orta yollu bişey alayım diyorum.
Yamaha c40 nasıldır teşekkürler:)
gitarr58
11-05-2006, 17:58
meraba gitara yeni yeni merak saldım da ben gitar nerde satılır fiyatlar ne kadardırsizce bana bir fikir verin
sologitar
12-06-2006, 23:57
Benim gitarım Hohner 150$ a aldım, klasik gitara başlayalı henüz 2 ay oldu.
Bu marka hakkında bilgisi olan varmı acaba?? bunu almakla iyimi ettim henüz bilmiyorum. şimdilik yetiyor gibi... 3-4 ay sonra değiştirmem gerekeceğini söylüyor gitar hocam, fiyatları duyunca pes diyorum 3000euro lardan bahsediliyor, İspanyadan almak daha akıllıca galiba hem alışveris hem ziyaret...
LaceyAmy
12-17-2006, 16:59
ben Rodriguez kuLLanıyorum.yeni aLdım ve henüz kuLaktan çaLıyorum,o da çok az.memnunum gitarımdan ama müzik hocam notaLarın hafif cızırtıLı çıktığını söyLedi.tekrar akord ettirdim ve ben şu an cızırtı duymuyorum.ayrıca yeni başLamama rağmen bi tavsiye;asLa iLk gitarı müthiş pahaLı aLmayın.nasıL oLsa iLk başarısız denemeLerinizi,sakarLıkLarınızı bunun üzerinde yapacaksınız.otobüüste bi yerLere çarpacak;notayı çok sert vuracaksınız.o yüzden güzeL ama aşırı pahaLı cinsten aLmayın derim..:)
Gitara en çok benzeyen çalgının antik Yunan'da varolması gerçeğinin ötesinde, Hititler'den kalma ve Ankara Anadolu medeniyetleri Müzesin'de ikamet eden MÖ.14. yy tarihli bir kabartmada(Alacahöyük'te bulunmuş) gitara benzer bir aleti tutan bir zat görülmektedir. Bu mevzu Antik Yunan'la sınırlı değil. Bu aralar Mezopotamya tarihine sardım. Şimdi bu Hititler müziği dinsel uygulama alanında kullanmışlar.Yani ölüm, kutsal evlilik vb. dinsel törenlerde müzik, dans ve akrobasi eşliğinde tanrılara sunular yapılırmış. Hitit müziğinde yedili ses sistemi kullanılırmış. Ben sardım gidiyorum nerede duracağımı bilemiyorum.Ama son olarak şunu söyleyeyim: Gitarı kadına benzetme takıntısı tarihöncesi saplantılara dayanıyor olabilir mi?:)
gitaristolmaliyim
12-23-2006, 11:16
resimlerdeki çalgılar daha çok bağlamaya benziyor..
sevgili arkadasım bende yeni bir üyeyim yaklaşı200 ytl param var ne marka gitar alalacagım bilmiyorum eger bir fikrin varsa banada yardımcı olur musun bu arada bu sorumu senin gibi forma nasıl atabilirim (genel OLarak) yardımcı olursan sevinirim
arkadaşlar ben 750 milyona kadar olabilicek gül ağacı abanoz klavyeli bi gitar arıyorum bilgisi olan warsa cevap yazabilirmi?araştırdım ve en makul olarak 711 milyona prudencio saez mod 28 buldum.gül ağacı arka ve yanlar ,klavyede abanoz bence gayet ii sizin daha ii diyebiliceğiniz bir gitar warmı??
bezgin71
01-08-2007, 12:27
istanbul anadolu yakasinda gitar satan yerler nereleri? kadikoy'de akmar'in hemen yanindaki bir pasajin alt katinda bir gitar satan dukkan vardi; ben pek begenmedim dogrusu. baska yer bilen, onerebilecek olan var mi?
vorsivore
01-11-2007, 20:33
benim elimde 70 milyonluk basit bir gitar vardı,şimdi 200 dolarlık admira juanita aldım,ses tınısı olarak öyle ağım şahım fark yok,şunu demek istiyorum eğer klasik alacaksanız,biraz para biriktirin,gerçek gül ağacından olan gitarlar almaya çalışın yoksa 70 milyonluk gitarla,300 milyonluk gitarın tını olarak çok bariz farkları yok!!! şimdiki aklım olsa elimdeki klasiği tutardım,yeni bir akustik alırdım yanına!!
ama tırnakla akustik çalınır mı bilmem,kimileri akustik tellerinin tırnakta kırılma yapabilceğini söylüyor,bu konuda ciddi manada bilgisi olan var mı? çünük akustiği tırnakla çalan hiçkimseyi görmedim!!!!
Alpersavaskul
01-11-2007, 20:56
İgnacio Fleta (1972)
Manuel Conreras ''Carlevaro''
J.Ramirez 1A
Migel Rodriguez
Massaru Kohno (Special editions)
Flamenco için Hermanos Conde
DeVoe
ve tabii ki H.İbrahim KİRLİ...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.