Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik Gitar için Tırnak Törpüleme
CemGunenc
12-13-2008, 08:31
Arkadaşlar bu video için bir aydır tırnaklarımı törpülemedim.
Yeni başlayan arkadaşların kafalarındaki genel sorulara cevap olacağını düşünüyorum.
İyi niyetimizle hazırladık birşeyler umarım beğenilir.
Google Video ( Tek Bölüm 23. dakika )
6524112772128915748
YouTube ( 8er dakikalık 3 bölüm )
1. Bölüm :
XoIPDj92lms
2. Bölüm :
wDcoLB15Td8
3. Bölüm :
v75lG4_xs7E
Yahoo Video ( Tek Bölüm 23. dakika )
11071729
Videoların tamamını izledim Cem.Tek kelimeyle harika olmuş,Biz bu bilgilere seneler içinde konserlerden sonra ya da masterclass larda gitaristlere sorarak zar zor ulaşmışken izleyen arkadaşlar direk olarak ve türkçe ulaşacak.bence bu büyük bir kolaylık.Ellerine sağlık!
CemGunenc
12-13-2008, 10:14
Çok teşekkürler Onur konuşurken çok heyecanlanmışım. İzleyenler hoşgörsün artık. Görüşmek üzere.
mavinehir
12-14-2008, 05:08
cem eline sağlık çok güzel bir video olmuş.tırnak törpüleme,kullanılacak malzemeler ve verilecek şekil güzel anlatılmış.emeğinize sağlık.
leonidas
12-14-2008, 07:12
cok tesekkurler cem.....nasıl yapıldıgını en sonunda anladım....
beneklihoroz
12-14-2008, 15:35
Çok teşekkür ettim. Emeğine sağlık.
CemGunenc
12-14-2008, 21:23
Çok teşekkürler arkadaşlar faydalı olduysa ne mutlu bana :)
Belgesel tadında oldukça öğretici bir video olmuş. Bütün öğrencilerime izlemelerini söyleyeceğim. Eline sağlık Cem.
CemGunenc
12-15-2008, 14:32
Çok teşekkürler Efgan bu arada sen İstanbula yerleştinmi ?
Evet artık İstanbuldayım; Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi gitar öğretmeniyim. Gerçi haftanın 5 günü İstanbul, 2 günü Bursadayım. Bu durum Şubat ya da Marta kadar böyle devam edecek gibi görünüyor. Ama sonra tamamen İstanbulda olacağım. Seni ne zamandır görüşmek için rahatsız edecektim ben de... Görüşmek üzere...
fernando
12-17-2008, 10:20
Bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz Cem hocam..
Bu konun sabit konu olmasını isterim..
sevgiler..
Hocam Allah razı olsun ne diyeyim çok zamandır aradığım bi türlü telin tırnağa takılmasına çözüm bulamadığım bi konuydu çok teşekkürler emeğinize sağlık.. bunun yanında bişey daha sorucam solo atarken de bu tırnak şeklinimi kullanıcaz yoksa sadece telleri çekerek çalarken mi, bunuda aydınlatırsanız sevinirim..? tekrar teşekkürler
hocam şimdi tırnakları dediğiniz gibi yaptım ve gitara yeniden bağlandım ne kadar güzel bişeye vesile olduğunuza inanamazsınız. bence gitar dersi verenler ilk önce bu konuyu açıklamalı yeni öğrenenlere.. ben 3 yıldır aralıklı aralıklı dersler alarak toplam 6 ay falan ders alarak çalıyorum ve şu tellerin tırnaklara takılması mevzusu 3 yıldır canımı sıkıyordu ve şu an gerçekten harika tellerde kayıp geçmez çok güzel gerçekten çok teşekkür ederim teşekkür çok yetersiz geliyo bana ama çok sağolun
CemGunenc
12-28-2008, 20:13
solo ve arpejlerde bu şekil güzel bir başlangıç olur ama en ideal biçimi zamanla törpüleye törpüleye bulacaksınız ara ara eğimlerde ve uzunluklarda ince ayar denemelerinden çekinmeyin biraz daha kısa tırnak ile çalmayı da deneyin az uzun tırnaklada hangisi ile performans artıyorsa o biçimi koruyun. bu işi bir noktadan sonra size kalıyor kendi biçiminizi buluyorsunuz
evet haklısınız yine ince ayarlar çekerek düzeltmeler yapıyorum ama eskisinden dağlar kadar fark olduğu hem tellere vuruş rahatlığı açısından hemde aldığım ses açısından tartışılamaz. tabi metal törpü kullanıyordum ben dün son kez kullandım bugün gidip bahsettiğiniz setten alıcam tekrar teşekkürler :)
hocam şu bahsettiğiniz buffer denen törpüden bi türlü bulamadım sadece birden fazla yüze sahip olan smooth özelliği alan yüzü olan törpüler var sizinki sanırım biraz pamukluydu ondan bi türlü bulamadım ama smooth olanda işlev görüyo sanki biliyomusunuz onu?
CemGunenc
01-14-2009, 06:48
Slmlar Jay,
Benim gördüğüm törpüler en fazla 7 yüzeyli. 4 yüzeyli törpülerin bazıları 1234 ( 1 en sert derece ) oluyor veya 4567 oluyor. Sen 4567 bulmaya çalış. Smooth nail 5. derece. 6 Buff Nail. 7 Shine Nail. 6 da çok iyi işini görür 7 yi bulabilirsen süper olur.
Buda işini görür bunun en ince yüzeyi bizim 7 gibi. Renkler seni yanıltmasın.
http://www.kozmetikvemoda.com/pinfo.asp?pid=34698
Not: Kozmetiklere sorarken buffer yerine tırnak parlatıcısıda diyebilirsin. Ayrıca tünelde Luthier tırnak törpüleme bezleri var. 20 ytl civarında ama harikadırlar.
http://www.eaglemusicshop.com/details1.asp/ProductID/5104/sid/330/Luthier-Nail-Cloth.htm
İyi Çalışmalar.
Cem, çok güzel bir video olmuş.Bu konuda ne kadar araştırma yaptığına ben şahit oldum,en sonunda herşeyi toparlayıp birleştirmişsin.Tebrik ediyorum tekrar...
CemGunenc
01-15-2009, 21:28
Sağol Mary benim Mine adında bir öğrencim vardı protez tırnak uzmanıydı. Sen hatırlıyorsun dimi onu.
Sağol Mary benim Mine adında bir öğrencim vardı protez tırnak uzmanıydı. Sen hatırlıyorsun dimi onu.
Tabi Canım ordan biliyorum zaten.Kız getirmişti törpüleri,bakım ürünlerini.Bir sürü şey analtmıştı.Arasan bulamazsın,çok iyi denk gelmişti.:)
çok teşekkürler cem hocam çok açıklayıcı oldu bu
Çok değerli bir paylaşım. Üstelik hazırlamak için 1 ay tırnaklarınızı kesmemişsiniz. Yani gitarı da istediğiniz gibi çalamamışsınızdır. Emek ve özveri ile hazırlanmış. Çok güzel.
elinize sağlık
cem hocam bide bazılarında sadece renk var numara yazmıyo örneğin sizin verdiğiniz linkteki parlatıcı hangi renk buff hangi renk shine nail olur acaba..o linktekinden sipariş verdim ama Luthier tırnak törpüleme bezinide merak ettim açıkçası geçerken sorucam fiyatı tırnak parlatıcısına göre yüksek ama sanırım daha uzun ömürlüdür.
CemGunenc
01-17-2009, 22:07
Nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim Zefi.
Jay o numaralar fiks olmuyor büyük parfümerilerde rahatlıkla bulman lazım (tırnak parlatıcısı, buffer herkes bir ad koyuyor ). Luthierin bezleri 1 numaralı çözüm biraz küçükler ama genede en iyi çözüm. Almanya da aynı bez törpüler 5 kat büyük olarak satılıyor markasını bilmiyorum. Celil Refik Kaya festivalde almıştı Almanya'dan oda hatırlamıyordu adını markasını.
sağol hocam foryou da buldum :) 1-2-3-4 tü ama 3 buff 4 shine nail idi. her törpülemede daha iyi yöntemi buluyo insan kendine göre çünkü parmakların duruşuda birebir olmuyo genelde. bazı parmak biraz daha eğil oluyo diğerine göre eğimide ona göre ayarlamak gerekebiliyo. tekrar teşekkürler umarım bi gitar günü tarzı birşey olur biz gitar çalmaya çalışanlara çalanlara motivasyon olur
Hocam çok teşekkürler benimde tırnak törpüleme konusunda probelemim vardı sizin sayenizde problem kalmadı
CemGunenc
03-30-2009, 08:15
Arkadaşlar işe yaradığını görmek duymak çok güzel. Çok teşekkürler. İyi Çalışmalar.
hocam benim bir sorum olacak benim işaret parmağımın tırnağı uzayında içe doğru bükülüyor ve çok yumuşak bunun bi çözümü var mı?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.