Orijinalini görmek için tıklayınız : özür diliyorum!
ahmetgitar
12-16-2008, 03:10
Ruanda'da 1994 yılında yaşanan soykırım olayına çanak tutarak 800.000 kişinin ölümüne dolaylı destek olan Fransa ve ABD'ye ses çıkarmayan-bu büyük drama duyarsız kalınmasını vicdanım kabul etmiyor.
Fransa yönetimi altındaki Cezayir'de 1,5 milyon insanın ölmesine, ayrıca çok sayıda kişinin işkence görmesine duyarsız kalınmasını vicdanım kabul etmiyor.
Ermenilerin Hocali Kasabası'nda 1992'de gerçekleştirdiği Azeri katliamına duyarsız kalınmasını vicdanım kabul etmiyor.
ABD'nin Irak'ı işgaline ve bu süreçte 1 milyon sivilin ölmesine duyarsız kalınmasını vicdanım kabul etmiyor.
Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma MAZLUM halkların duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.
Ahmet Yeşil.
ahmetgitar
12-16-2008, 03:26
Sevgili arkadaşlarım,
yukarıdaki yazı http://www.ozurdiliyoruz.com/ sitesindeki yazıya imza atan aydınlarımızın(!) hassasiyetleri sonrası içimden geçirdiğim duygulardır.
Umarım ki aynı aydınlarımız(!) yukarıda yazdığım "tarihsel gerçeklere" de duyarsız kalmazlar.
Sözde soykırım tezlerini tarihsel bir bilimsellikle araştırmadan önümüze getiren Ermeni Lobilerini ve onların ağabeyleri olan emperyalist devletlerin amacını anlarım. Ancak bunlara destek olan içerideki aydınlarımızı(!) anlamakta güçlük çekiyorum. Jacques Chirac (eski Fransa Cumhurbaşkanı)'ın Cezayir Soykırımı tezi için "Tarihi Tarihçilere bırakalım" sözünün yine aynı kişi tarafından Ermeni Sözde Soykırımı için neden kullanılmadığını da bu bağlamda anlayabileceğimizi düşünüyorum.
Tarih çokça insanlık dramlarının yaşandığı bir süreçtir. 1915 olayları da büyük bir insanlık dramıdır. Ancak bunu bir soykırım olarak nitelemek vicdansızca bir yaklaşım olacaktır. Atatürk'ün biz gençlerine bıraktığı temel ilkelerden birinin yansıması olan "Yurtta barış, dünyada barış" yaklaşımını hem yurtta hem de dünyada bozmak isteyecek insanların oyununa gelmeyeceğiz. Ermeni kardeşlerimizle, Kürt kardeşlerimizle ve daha onlarca farklı etnik yapıda olan diğer kardeşlerimizle sonsuza kadar kardeşçe yaşayacak ve bu kardeşliği-dolayısıyla da Türkiye mozaiğini- bozarak ülkemizi parçalamak için can atan ve buna destek olan tüm oyunları bozacağız.
Bu forum bir siyaset forumu değildir. Ancak bu konunun günlük siyasi bir konu olduğunu düşünmediğimden ve hepimizin-özellikle sanatçılarımızın manevi duyarlılığına ihtiyacımız olduğunu düşünerek bu başlığı buraya yazdım.
En çok paylaşım yaptığım internet ortamının Klasikgitar.org olduğunu bilen değerli site yöneticilerinden bu başlığımı da mazur görmelerini istiyorum.
Oyuna alet ve ait olmayan Ermeni,Kürt,Çerkez,Laz... tüm kardeşlerime sevgi ve saygılarımla.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.