PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitar önerisi

sabirsiz
12-18-2008, 16:38
Selamlar ben yani gitar çalmaya başlayacağım ve kenndime bir klasik gitar almak istiyorum herkes örenci gitarı almamı istiyor ama ben öğrenci gitaı istemiyorum neticede bu gitarı senelerce kullanacağım ileride ihtiyaçlarımı görmemesini istemem
Ben biraz araştırdım ve çoğu kişiden "iki el gitar alma" önerisi aldım ikinci el gitarlarda sorun olabiliyormuş ve bir müzik aleti dükkanının sahibi ile görüştüm o da bana ucuz sıfır gitarların bile sorunlu gelebileceğini söyledi ucuz gitarlarda gitarın sap kısmındaki anahtarın olduğu bölüm kolay aşınıyormuş yada sorunlu geliyormuş, teller çabuk eskiyormuş ve tellerin gövde de birleştiği yerde çabuk deformasyon olabileceğini söyledi bütün bunlar doğrumu
Ve gitar alırken nelere dikkat etmeliyim önerdiğiniz markalar nelerdir http://www.do-re.com.tr/default.asp?part=shop&gorev=oku&id=210&cat=59&sid=257727064 şu gitar nasıl bunu alayım mı

beneklihoroz
12-19-2008, 01:16
Suzuki' nin 100 milyonluk bir gitarını denemiştim zamanında; fiyatına göre çok harika bir gitardı. Modelini unuttum işte ama :D Bu arada verdiğin linkteki gitar öğrenci gitarı. İlk başlayanlar gitarlarını sağa sola çok vururlar, düşürürler haşat ederler. Çok da pahalı birşey alma bece. Kötü gitarda seni gitardan soğutabilir. Öğrenci gitarı istiyorsan o gitarı alabilirsin. Öğrenci gitarı düşünmüyorsan Alhambra 4p öneririm. Ortada birşey düşünüyorsanda Admira Fiesta, Juanita olabilir. Yanına bilen birini alıpta gitmeni almamanı tavsiye ederim. Bakarsın başka markaların değişik modelleri daha iyi olabilir.

sabirsiz
12-19-2008, 13:31
ya ben öğrenci gitarı fln istemiyorum uzun yıllar kullanabilecğeim dayanıklı ve kolay deforme olmayacak bişey istiyorum, sağa sola fazla çarpmayacağıma eminim çünkü sadece evde kullanmaya imkanım var kendi kendime takılmak istiyorum ve bir tanıdığımdan da özel ders alacağım
benim istediğim gitar 4/4 normal gitar öğrenci gitarı fln olmayacak dediğim gibi kolay deforme olmayacak iyi bir gitar istiyorum fiyatı 100 ytlden max. 150 den fazla olmamalı
bu fiyat aralığında en iyi dediğiniz gitar hangisidir.

ahmetgitar
12-19-2008, 20:08
Merhaba,
öğrenci gitarı istemediğinizi yazıyorsunuz ancak azami 150Lira bedelle alacağınız gitar zaten öğrenci gitarı olacaktır.

sabirsiz
12-20-2008, 18:44
öğrenci gitarlarının bir eksisi varmı pekala

ahmetgitar
12-20-2008, 19:11
Öğrenci gitarlarının eksisi ya da artısı, onu talep eden kişinin ihtiyaçlarına göre değişir.

Ancak seviye olarak elbette ki öğrenci gitarları normal profesyonel ya da konser gitarlarına göre daha basit olur. Yine de söylediğim gibi, kişinin ihtiyacı, seviyesi ve beklentisine göre değişir eksi ya da artı ölçüm.

Başlangıç seviyesi için öğrenci gitarları başlı başına artı değer olabilmektedir ancak kişinin gitar yorumculuğundaki seviyesi arttıkça daha iyi gitarlar edinilmelidir.

Önceki iletimde de yazmıştım "150Liralık gitarlar da öğrenci gitarlarıdır" diye. Öğrenci gitarı olsa da, yine birçok marka ve model var ve çok sıradan bir öğrenci gitarı edinilmesi çoğu zaman gelişim için sakıncalı olabilmektedir.

Farklı ses renklerinin(ton) elde edilebilmesi, akor sorunlarının olmaması, düzgün ve dengeli tuşe ve buna benzer ölçütler, öğrenci gitarı olsa da bir gitarda aranması gereken özellikler olmalıdır.

gitarvemavi
12-21-2008, 18:19
Ben derim ki öğrenci gitarından kasıt ucuz gitarsa onu bilemem zira öğrenci gitarı diye adlandırılan gitarlar bazen şaşırtıcı derecede güzel tınlayabiliyor bazen de çok pahalı profesyonel bir gitar aldığınızı düşünürken ne taşıdığı markaya ne de parasına yakışmayacak derecede kötü olabiliyor en doğru seçimi gitar için ayırdığınız para kadar gerçek anlamda bir klasik gitar icrası ile seöim yapmanızdır bir yere bağımlı kalmadan ve biraz da yorularak iyi bir gitar alabilirsiniz.Markalara da çok fazla takılmak fayda dan çok zarar getirir kanaaatindeyim.

sabirsiz
12-22-2008, 13:12
pekala ben yeni gitar aldığımda o akort edilmiş hali ile mi gelecek yoksa benim birine akort ettirmem gerekir mi ?

sabirsiz
12-22-2008, 20:21
Ibanez GA3NJP bu gitar nasıl acaba baya met ettiler doğrusu bunu

intra_cardiac
01-24-2009, 13:36
Rodriguez rc450bk fiyatı 100 lira uzun süre seni idare eder. bence bi göz gezdir.