Orijinalini görmek için tıklayınız : akort etmem gerekir mi
sabirsiz
01-14-2009, 12:02
merhaba dün akşam gitarın en üstteki telinin[en kalın tel] akoruyla oynadım akor vidasını biraz bir kaç santim ileri ve geri oynattım o telin sesi snaki biraz değişti biraz daha oynayınca ses eskisine döndü gibi geldi ama hala akorun bozuk olduğunu düşünüyorum
bir de daha önceden 4,5 taen tel cızırtı yapıyordu onları da bir kaç santim sıkmıştım ve cızıtılar kesilmişti
sizce gitarın akortu bozulmuşmudur ve nasıl akort etmem gerekir şu gitar tuner işe yarar mı ve o program nasıl kullanılır
ayrıca müzik evine götürsem benden kaç para alırlar yada kaç almaları gerekir
ve sizce ne yapayım akort ettireyim mi yoksa biraz dha çalayım mı gitarı alalı daha 20 gün olmadı
beneklihoroz
01-14-2009, 12:32
20 güne onun okurtu saten bozulmuştur. Ap guitar tuner işine yarar. Burada resimli olarak anlatmışlar.
http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?t=4807
sabirsiz
01-14-2009, 13:52
iyide burada nota çalmam gerekiyor galiba
ben nota çalmayı bilmiyorum
müzik evine götürsem ne kadar tutar bunun akortu kendim yapabileceğimi zannetmiyorum
sabirsiz
01-14-2009, 14:38
az önce işyerimin yakınındaki bir müzik evi sahibiyle görüştüm gitarımı ücretsiz akort edebileceğini söyledi
son olarak birşey daha soracağım gitarı kaç günde bir akort etmek gerekiyor ve bu guitar akortun kullanımını biraz daha detaylı anlatan bir adres varmı bildiğiniz
Dostum sen akort işine fazla kafaya takmışsın, çalmayı bilmedikten sonra bunun bir önemi yok.
ap guitar programıyla hallede bilirsin sana biraz açıklıyayım programı
E -en üst tel
A -2. tel
D -3. tel
G -4. tel
B -5. tel
E -en alt tel
http://www.mygitar.com/eski_portal_resimler/apguitartuner/apguitartuner.gif
mesela G telini akort ediyosun. aynı yukardaki resim gibi olucak ama orda C yazan Yerde G yazıcak akort olunca %0 a gelicek...
sabirsiz
01-15-2009, 16:04
Bu gün getirdim müzik evine benden birkaç yaş büyük ibr kız vardı bitarı aldı kucağına bir dakika içinde hem akort etti hemde bir güzel çaldı :D
bende görmüş oldum nasıl akort ediliyor onda akort aleti vardı ama ben bu gitar proyla yapacağım
bu akort işine bu kadar çok takmamın sebebi de ufak ufak çalabiliyo olmam sesler bozuk veya tırıltılı çıkınca beni tatmin etmiyor
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.