PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sefa Yeprem eğitim kitabı(ACİL...)

sulo_math
12-28-2005, 20:05
Merhaba Arkadaşlar;

GİTAR çALMAYA 2 AY ONCE BAŞLADIM

Bugun M. Sefa Yeprem'in Flamenko Sanatı ve Gitar adlı eğitim kitabını(içinde VCD de var) aldım.Alırken hiçbir şüphem yoktu,satıcı gitara yeni baslayan birinin anlayabileceğini soylemişti ama hiçbirşey anlamıyorum.

Bu VCD'yi izleyen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Bu kitabı değiştirmeli miyim yoksa vcd'yi izleyince kitaptakiler anlaşılıyor mu?

Kazıklanmışım gibi bir his var içimde :oops:

unalmete
12-28-2005, 22:03
Gitardaki seviyeniz nedir? çünkü o kitabı biraz inceledim herşey sırasıyla anlatılmıyor.Ayrıca kendibaşınıza altından kalkabileceğiniz bir iş değil.O bir öğretmen kitabı aslında ancak bir öğretmenin rehberliğinde işinize yarar.Burdan herkese bir mesaj olur umarım.Ben gitar öğretmeniyim.Bu tür kitapları alıp kendi kendinize öğrenmeye kalkmayın.Bu sizin tekniğinizde kalıcı kusurlara yol açabilir.Ayrıca çoğu şeyi yanlış öğrenirsiniz...

sulo_math
12-30-2005, 01:37
Gitardaki seviyeniz nedir? çünkü o kitabı biraz inceledim herşey sırasıyla anlatılmıyor.Ayrıca kendibaşınıza altından kalkabileceğiniz bir iş değil.O bir öğretmen kitabı aslında ancak bir öğretmenin rehberliğinde işinize yarar.Burdan herkese bir mesaj olur umarım.Ben gitar öğretmeniyim.Bu tür kitapları alıp kendi kendinize öğrenmeye kalkmayın.Bu sizin tekniğinizde kalıcı kusurlara yol açabilir.Ayrıca çoğu şeyi yanlış öğrenirsiniz...

Ders alacak maddi olanagım olmadıgı için aldım zaten!İnternetten kendim geliştirmeye çalışacagım..

pacobil
12-30-2005, 14:22
Gitar çalmaya yeni başladım demişsin,şimdi buradaki çelişkiye bakarsak, neye yeni başladığını tam olarak yazmamaşsın.
Flamenko çalmaya yeni başladıysan.Safa Yepremin kitabı flamenkoya yeni başlayanlar için tabiki biraz daha gelişmiş.Ama içerisindeki basit etüd çalışmalar yer alıyor bunlarda zorlanacağını sanmıyorum.Gitar kitap ve cd lerden elbette öğrenilir.Günümüzde flamenko çalışması yapanların çoğunluğu eğitim cd lerinden öğreniyor.Teknikteki kalıcı kusurlara gelince bu senin o anki çalışmana bağlı.Anlatılanları doğru çalıştığın takdirde sorun kalmayacaktır.

Gitar çalmayı hiç bilmiyorsan, flamenkoya geçmede biraz zorlanırsın elbet.Öncelikle bu müziği tanımanı isterim.Kazıklanma olayına gelince,iyi gitarcının elinde iyi birde metod olması gerekir.Belki yanlışlıkla almışsın ama zararlı değilsin bu konuda, bu kitabın faydalarını gün geçtikçe göreceksin.

Bu işlerin üstadı sayın arkadaşlarımızda sana gerekli bilgiyi verecektir.Yolundan şaşma.KOLAY GELSİN.

unalmete
12-30-2005, 19:23

Ders alacak maddi olanagım olmadıgı için aldım zaten!İnternetten kendim geliştirmeye çalışacagım..

Anlıyorum.Ders alma imkanın olsaydı tabiki daha iyi olurdu.Ama tek başına öğrenmeye çalışacaksan sana bir öğretmen olarak tavsiyem başlangıç olarak yanlızca duruşlar ve tutuşlar üzerine çalış.İlerde ne kadar iyi bir gitarcı olacağını sağ ve sol el parmaklarının duruşu belirleyecek...

sulo_math
01-02-2006, 21:11
EVET,yanlışlıkla aldım kitabı :D

Klasik gitarı müzik için temel müzik bilgilerini ögrenmek için çalmak istiyorum.(Ögrenci modelleri diger enstrumanlara gore daha ucuz oldugu için).Dogru yolda mıyım acaba?

Aslında benim sorunum hangi enstruman uzerine yogunlaşacagıma karar verememek.EN çOK şunu seviyorum diyemem.Aklımda bas gitar,klarnet ya da saksafon var.Hepsini dinlemekten ayrı bir zevk alıyorum.Dönem dönem sadece bir enstrumana odaklanıp onu dinliyorum,bir sure sonra dinlemekten sıkılıp başkasına geçiyorum.Bu nedenle zorluk çekiyorum.

Tavsiyeniz var mı arkadaşlar?

CemGunenc
08-14-2006, 19:32
Ben sefa yepremin metodunu inceledim çok güzel bir metod flamenco tekniklerini incelemek isteyen bir klasikçi için ideal ama sıfırdan flamenco öğrenmek isteyen biri için yanlış bir tercih.çünkü kitapta direk stiller üzrine falsetalar verilmiş o falsetalardaki legato arpej gam vsleri yapmak için biraz birikiminiz olması gerekiyor
juan martinin metoduna bi bakın bence bide emula da belge olarak flamenco metod aratın 50 tane pdf metod çıkıyor.Sefa yeprem bence azimiyle mütevaziliği ile örnek alınacak bir insan ben onun tezini yazdığı dönemki çalışmalarına şahit olmuştum paco de lucianın tangosunu kulaktan çıkarmıştı ilk notasyonu görmeniz lazım
fon taindeki 200lerde ki bona etüdlerine benziyodu parça dinledi dinledi bütün istediği paco de lucia ları kulaktan çıkardı notaya aldı çaldı helal olsun.

vorsivore
12-27-2006, 01:06
sayın yeprem hocanın kitabı yanılmıyorsam 25-35 milyon arası,özel ders alsan,1 ders saati 40 milyonu bulur,yani kazıklanma gibi birşey sözkonusu değil,aksine ne kadar ucuza bu kitabı hazırlamış sayın yeprem,2 aydır flemankoylamı uğraşıyorsunuz,eğer sıfırdan başlayacaksanız işiniz uzun,hem flamenkoda parmak kaslarının gelişmesi için uzun zamana ihtiyaç var,ben 2 senedir klasik çalıyorum,flamenkoyla da son 1-2 aydır internetten takip ederek bakıyorum,gerçekten ha deyince olmuyor,ama imkansız değil,yeprem hocanın cd si son derece anlaşılır bir formatta,tavsiye ederim,rasguedo,tirando,alzapua gibi birçok tekniği anlayacağımız şekilde anlatmış hocamız,saygılarımla