PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çukurova Devlet Senf Orks. Verano Porteno, Astor Piazzolla

ÖzgürSaglam
02-24-2009, 23:26
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası
Şef: Cem'i Can Deliorman
Solist: Veysel Özgür Sağlam
Eser: Verano Porteno, Astor Piazzolla
arr. Alexander Mekaev
-951707212295188926

nezihi gulec
02-25-2009, 14:14
Özgür kardeşim seni tebrik ediyorum.Ancak unutmadan;
Alexander MAKAYEV'i çok çok tebrik ediyorum.
Resmen eseri temayı kullanarak yeniden yazmış.
İlginçtir yazdığı bölümler eserin ruhuna ,dokusuna tam
uymuş .Büyük maharet üstelik orkestra partileri
hep Makaev'in .Gerçekten çok güzel .Piazzola'yı böyle
dinlemekte çok zevkli.
Hernekadar tanışmasakta sen Alexander MAKAYEV' e
tebriklerimi iletiver.
Bu yazı senin performansından çok Makaev yazısı oldu.
Bu arada orkestra üyelerinin de ellerine ,gönüllerine sağlık.
Sevgilerimle,

özgeyıldız
02-25-2009, 20:13
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Bu videoyu izlerken yanımda tesadüfen arkadaşlarım da vardı.Normalde bu tür müziklerden hoşlanmazlar.Ama dinlerken çok keyif aldılar.Ben de çok keyif aldım.
Teşekkürler
_____________________________-
özgeyıldız

cerenn
03-01-2009, 23:04
Tebrikler Özgür Abi:)

efgan
03-02-2009, 12:49
Tebrik ederim sevgili Özgür,

Bütün videoları izledim. Oldukça rahat görünüyorsun, ne güzel... Ayrıca her geçen yıl bir üst düzeye çıktığını görmek harika. Tekrar tebrik ederim. Nezihi beye ben de katılıyorum; eserleri Alexander bey yeniden yaratmış adeta. Alexander Hocanın eşsiz bir besteci-yorumcu (piyanist) olduğunu burada vurgulamak isterim; Yüksek Lisans eğitimim sırasında onunla bir yıl armoni-kontrapuan çalışmıştım ve ne denli derin bir sanatsal-bilimsel derinliğe sahip olduğunu o dönemde görmüştüm. Sevgili Özgür, sayende bu eserlerin orkestra versiyonları da oldu. Bunun için ayrıca teşekkürler... Yeni projeler var mı? Merakla bekliyorum.

nezihi gulec
03-02-2009, 13:49
Ben işin bu yanını nasıl gözden kaçırdım.Sevgili Efgan çok iyi bir tespit :Özgür kardeşimin ısrarlı takipleri sonucu bu güzel eserlerin orkestra kayıtları ve partileri oldu. Özgür kardeşimin gitar için yaptığı özveriye ben yakinen şahidim.Örneğin değişik gitarcılara Bursa' da konserler verdirebilmek için onlarca kapıyı çaldığını,sanattan anlamayan pek çok ilgisiz fakat yetkili insanı ikna edebilmek uğruna ne kadar çok mesai harcadığını çok iyi biliyorum. Ancak ülkemizin kaderi '' İlgililer yetkisiz, yetkililer ilgisiz '' ve köşe başlarında '' kifayetsiz muhterisler'' anlatılanları anlayamayan..

Bu aralar bu nedenle biraz yorulduğunu biliyorum. Bunları kendisi söyleyemiyeceği için ben söylüyorum. Proje ;
Benim naçizane ısrarlarımla çok güzel bir İspanyol eseri ( çok çok güzel bir konçerto) repertuarına dahiln edecek. Maalesef ismini şimdilik söyleyemiyorum.

Süpriz olmasını istiyor. Bu müjdeyi de o söyleyemiyeceği için ben bildiriyorum.
Sevgilerimle,

ErsinOk
03-02-2009, 15:48
Selamlar müzik dostları; Bu müzikleri dinleyince bende yazmak istedim, Veysel Özgür Sağlam belki beni hatırlamaz ama ben kendisini Ankara'dan tanırım onun ulusal - uluslararası düzeyde çalışmalarını takip ettim zaman zaman. 1-2 konserlerinde de bulundum 8. Uluslararası Klasik Gitar Festivali "ODTÜ" gibi, ülkemizin bu değerdeki sanatçılarına çok ihtiyacı var, ne güzel böyle eserler çıkmış ortaya, ne kadar sağlam, güven verici ve temiz bir eser seslendirilişi. Ülkemizi tüm platformlarda iyi temsil edebilecek bir solist yetişmiş ellerine sağlık gerçekten...

Bu arada facebookta da görüyorum konserlerin kayıtlarını bu vesileyle bunuda dile getireyim harika konserler izliyorum Türkler bu işi çözdüler helal olsun iyi kaliteli solistlerimiz var artık ülkemizde çok güzel...

onurrus
03-02-2009, 21:33
Videoların hepsi birbirinden güzel.Ellerıne sağlık.Istanbul'da aynı konseri canlı izlemeyi çok isterim...

efgan
03-03-2009, 14:51
Haberler için teşekkürler Nezihi hocam...

ÖzgürSaglam
03-07-2009, 11:28
Öncelikle teşekkürlerimi sunmak isterim; Sahnede ben görünsemde, başından sonuna kadar bu konserlerin oluşmasında bir çok kişinin emeği vardır. Gitaristlerin birbirine yardım ettiği kadar sanıyorum ikinci bir saz grubu yok, gerçekten çok önemli daha önceki iletimde de dedim; Ülkemizde ülkemizi temsil edecek gitar yorumcularımız çoğalıyor fakat, farklı sanat ortamlarını düşündüğümüzde bu oran sanıyorum biraz aşağılarda kalıyor, ulusal ve uluslararası düzeyde bizlerin çalışmaları ancak birbirimize yapacağımız yardımlar neticesinde söz konusu olabilecektir "bu sitenin temel ilkelerinden bir taneside bu dur, "gitar yorumcusu" solist düzeyde çalışan dostlarımıza kariyerlerinde destek olmak bir yandan da, farklı imkanlarla emek veren çeşitli müzik kurumlarından gitar eğitimi almış - eğitimini veren ya da almamış - alamamış kişilere düzenli bir ortam sunmak ve onların ilgilerini çoğaltmak"

İletileri ile bu projeye destek veren onlarca sanat sever oldu bir çok internet hesabımdan ulaşıldı, çok çeşitli iletiler aldım gerçekten memnuniyet verici oldu benim açımdan. Şu an yine üzerinde çalıştığım projelerim var bunları zamanla yine bu alanlardan paylaşacağız, konser çalışmalarım devam ederken bu vesile ile söylemek isterim iki makale hazırlamaktayım fakat büyük bir iletişim gerektiren araşatırmalar olduğu için biraz zamana ihtiyacı var. Herkese çalışmalarında başarılar dilerim, sevgiler

fUAt_kirisci
03-08-2009, 17:16
Teşekkür ederiz özgür hocam videoların hepsi mükemmel