PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Carlo DOMENİCONİ : Koyunbaba Op.19

ÖzgürSaglam
07-27-2006, 20:42
(Andante- Mosso- Cantabile- Presto)

Eşi de Türk olan ve her yaz tatilini ülkemizde geçiren Domeniconi özellikle Ege kıyısındaki Gümüşlük’te kalır. 1985’te bestelenen bu eser de bu yörenin izlenimlerini yansıtan 4 bölmeli ve 12-13 dakika kadar süren bir Pastoral’dir. Birkaç yüzyıl önce Gümüşlük cıvarında yaşayan ve çevrede bir evliya olarak kabul edilen Koyunbaba’nın bu körfezde bulunan, ancak bugün turistik yapılarla çevrilmiş olan bir yatır biçimindeki türbesi Domeniconi’yi etkilemiş, bu sükûnet ve saygı uyandıran hava esere yansımıştır. 4 bölmeli olmasına karşın yine de bu atmoster, denizle karanın görkemli bir kontrast oluşturduğu bu manzaranın da katkısıyla eserin tümünde egemendir. Bir eleştirmenin deyimiyle, ilk kez dinleyenlerde bir ‘kültür şoku’ yaratan eserde, Domeniconi tellerin alışılmış akordunu tümüyle değiştirerek Do diyez minör’de çalınmasıyla zengin ve egzotik, hatta mistik bir tını elde etmiş; ağırca (Andante) tempodaki girişte temayı bir fantazi gibi ele alarak daha hızlı (mosso), ezgisel (Cantabile) ve çok hızlı (Presto) tarzda varyasyonlarla birbirine bağlı, heyecan verici akıcılıkla ve müzikal yoğunlukla işlemiştir.

mesutk
11-18-2006, 00:16
Kültür Bakanlığı'nın katkıları ile CD haline getirilen Koyunbaba'da Carlo Domeniconi'ye sazı ile Adil ARSLAN eşlik ederken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı Şef Gürer AYKAL yönetiyor. Dinlemekten hiç bir zaman bıkmadığım olağanüstü bir müzik eseri. Emeği geçen herkse sonsuz teşekkürler...

kendalaksoy
03-24-2007, 18:22
selamlar.
umarım iyisindir. bahsettiğiniz adil aslan ve carlo domeniconi çalışmasını uzun zamandır artıyorum fakat bulamıyorum. mümkünse onun bir kopyasını sizden alabilirmiyim. teşekkürler.
osaman aksoy

kendalaksoy@hotmail.com

ÖzgürSaglam
03-24-2007, 18:41
mesutk'un dediği gibi DÖSİM yayınlarından bulabilirsiniz... Bu cd lerin ücretide de oldukça uygundur. Umarım bulabilirsiniz. Kolay gelsin...

cemmuratyesil
03-26-2007, 18:29
Eger Dösimde bulamazsan haber ver,bende mevcut yıllar önce almıstım...Yine yıllar önce Domeniconinin kendinden Sinbat isimli eserini dinlemiştim,o eserin kaydından haberi olanda bana haber versin lütfen...

CemGunenc
03-26-2007, 19:18
sinbadı bende çok merak ediyorum notaları miamda maçkada var 3 kitap eserin orjinali almanyada cd olarak çıktı diye biliyorum ama benimde hiç dinleme şansım olmadı elinde bulunana paylaşabilrmi acaba.

Allemande
03-26-2007, 19:35
Var arkadaşlar,yakında koyarım rapid'e
selamlar

elimde 1. kitap var 2 ve 3ü olan varsa gönderebilir mi?

fernando
05-16-2007, 12:48
Eger Dösimde bulamazsan haber ver,bende mevcut yıllar önce almıstım...Yine yıllar önce Domeniconinin kendinden Sinbat isimli eserini dinlemiştim,o eserin kaydından haberi olanda bana haber versin lütfen...

Cem hocam teşekkür ederim,ilign için cd elime ulaştı..
saygılar..

cemmuratyesil
05-18-2007, 21:17
Rica ederim,forumun amacı zaten paylasım ve yardımlaşma...

kendalaksoy
06-10-2007, 13:13
selam özgür arkadaş. umarım iyisindir, ben o dediğiniz carlo domeniconi ve adıl aslan kayıtlarını bulamadım. bır kopyasını gonderme imkanınız varmı.
kendalaksoy@hotmail.com

osman aksoy
golyazi kasabası
cihanbeyli konya
42850

CemGunenc
06-10-2007, 15:59
Var arkadaşlar,yakında koyarım rapid'e
selamlar

elimde 1. kitap var 2 ve 3ü olan varsa gönderebilir mi?

Alper MİAM da (Maçka da İTÜ yabancı diller binası en üst katı) kütüphanede sinbad 1 2 3 kitaplar var orda fotokopi çektirebilrisin şu mp3lere bir el atsan.

Allemande
06-11-2007, 07:43
Arkadaşlar selam
Sindbad'ı koydumdu geçenlerde hiç alan olmadı.Bende yamashita'yı koymak için sildim yine upload ederim.
Bu arada kütüphane ücretsiz mi? başka kaynakları da kullanmaya izin var mı?
bilgi verebilir misiniz
selamlar

CemGunenc
06-11-2007, 16:18
Evet kütüphane ücretsiz.
Sinbad ın mp3lerini ne zaman koydun haberim bile olmadı :(
3 kitabın mp3ünüde koymuşmuydun ? :(