PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitar çalmayı öğrenememek

burgazadam
01-05-2006, 13:48
Bir çok insan gitar öğrenmeyi heves etmiş ve sonra başaramayınca ya da farklı sebeplerle bırakmuştır, acaba bu oran ne kadardır, ne kadar insan bunu denemiştir, elinde böyle bir haber ya da araştırma olan var sa paylaşırsa bizimle sevinirim

excalibur
07-08-2006, 19:35
dostum bende yaklaşık 1 sene önce klasik gitar ile tanıştım.yaklaşık 13 derstirde devam ediyorum.insan önüne zor biders çıkınca yapamayacağım işte deyip bırakmak istiyor.ama bence çok sabırlı olmak gerekiyor ve şu an bulunduğun duruma nasıl geldiğini düşünmek gerekiyor.ama benim durumum çok vahim ben bide çok iyi bi hocadan ders alıyorum.hoca tam bi gitarist.flamenko var,klasik var her şey var.onun hocasıda türkiyede çok iyi tanınan arjantinli birisi.bide ben çalışıyorum işle çok zor yürüyor.ben daha adaptasyon dönemindeyim.13 hafta oldu ama ben daha bareli akorlara bile basamıyorum.3-4 tane ritim,1 tanede arpej biliyorum.tabiki bunların hepsi pop parçalar.ama yakında klasik parçalara geçcem ve kara kara düşünüyorum,başarabilirmiyim diye.bence en iyi ilaç çok çalışmak ve sabretmek... :?

FULYA
07-16-2006, 19:14
sevgili excalibur kesinlikle hakılsın müzik sabır ister. uğraş ister. ben bir programda Ege'nin uzunca bir zaman bare basamadığını ve hatta şarkılarını o zamanlar baresiz akorlarla yaptığını duymuştum. ama zaman geliyor ve Türkiye'ye mal oluyorsun. Gipsy kings'le aynı sahneyi paylaşabiliyorsun. dediğim gibi emek istiyor. çalıştıktan sonra, istedikten sonra yapılamayacak hiçbirşey yok :)

pacobil
08-12-2006, 14:34
Ben ilk derste kovulmuştum..Hırs, sabır, güven, sonunda bu günlere geldim..Belki çok iyi değilim ama bir yerlere geldiğimin inancındayım..

saygılar..

thunderlord
08-14-2006, 14:46
pacobil aslında cok haklısın hırs,azim,sürekli ilgi mutlaka gerekiyo ama aylarca suren parmak alıştırmalarından sonra istedigi yere gelememek insanda guveni eksiltiyor.yani en azından bir patlama nokytası olmamalımı.ama bırakmayacam;D

CemGunenc
08-14-2006, 19:22
Arkadaslar müzik sabır işi uzun vadeli bir yatırım.çok çalışmayanı sıra bazı şeyleride şarap gibi yatırmak dinlendirmek gerekiyo.bazen zor bir eseri bir günde çıkartıyosunuz ama o eserin oturması zaman alıyo.piyano hocam hep der yediklerimizle değil sindirdiklerimizle yaşarız.Ben bir çok profesyonel olmayan müzikle uğraşan gitarist arkadasımda görüyorum.Kendilerini çok büyük isimlerle kıyaslıyorlar her flamenco çalan paco de lucia gibi çalmak ister yada her klasik gitarist barrueco gibi çalmayı ister bunlar en az 15 20 senelik üstün disiplin ve emek le olan şeyler.Ve adamların işleri gitar çalmak devlet dairesinde ki memur gibi her gün belirli saatlerde çalışıyorlar ayrıca sporcu disiplinine sahipler uykuları yaşam biçimleri eğer profesyonel olmayı düşünmüyorsanız la minörden bile keyf almaya bakın çünkü gerçekten çok güzel bi akor laminör üzerinde bir arpej.Ben gitara başlamadan önce yaz kampında bir çocukta görmüştüm gitar bi laminör bi mi majör yapıyodu o kadar görkemli gelmiştiki bana şimdi düşünüyorum yoldan geçene 5 dakikada öğretebileceğim bişey.Ama o başlangıçtaki amatör ruhu heycanı kaybetmemek lazım bence kaybedince insan doyumsuz oluyor.İlla her kes bach chacoon çalmak zorunda değil arenasın başlarında no 14 galiba Cano nun bi parçası var sanırım tüm forum üyeleri gözü kapalı çalabilir.hoş bir melodi değilmi?Hiç arkaya bakmadan devam etmek lazım sonra bi bakıyosunuz baya yol katetmişsiniz.Bide Not ilava edeyim
Gitarınız telleri yüksek bir gitarsa bare yi 1 senede zor basarsınız ellerinizide sakatlarsınız bu arada.Hoca faktörüde çok önemli bazıları gerekli akademik birikime sahip olmuyo bir noktadan sonra öğrenciler ilerleyemiyo bazıları çok ciddi disiplinli davranıyo soğutuyo öğrenciyi.En önemli şey müzik sevgisi gitar sevgisi bu iki şey oldukça player kesinlikle bırakmaz gitarını elinden.amma yazdım gene :D çok seviyorum bu forumdaki ortamı yaw yazdıkça yazasım geliyo

erdem08
08-18-2006, 15:02
Öncelikle bir gitar eğitimcisi olarak edindiğim tecrübeleri sizinle özet olarak paylaşmak istiyorum.
Bana gitar öğrenmek için gelenlerden elinde düzgün gitarı olanlar, gerçekten gitarı severek öğrenmek isteyenler, evinde hergün düzenli çalışanlar, kendi programlarını değil benim programımı uygulayanlar mutlaka başarılı oldular.
Elektro gitar merakı içinde klasik gitar kursuna gelenler, gitar dışında onlara ayrı bir yaşama zevki veren fanatik düzeyde futbol gibi bir hobisi bulunanlar, sırf eğlence olsun diye eğitime gelenler, aile zoruyla gelenler, çalışmayanlar , üç beş akorla ben bu işi götüreyim diyenler maalesef başladıkları noktada dönüp durdular.
ERDEM ÖZDEMİR
MÜZİK EĞİTİMCİSİ
Musa Eroğlu Müzik Kursları-ANKARA
Sakarya Cad.No :36/8

dilara
11-15-2006, 14:17
mrblar ben ressamım.ama hayatım boyunca hep çok iyi gitar çalabilmeyi istedim küçüklüğümden beri bende bu hiç bitmiyeceğini bildiğim 1 arzuydu.ve klasik gitar dersi almaya karar verdim 1 sene kadar devam ettim. notayı da öğrendim. ama bir taraftanda akustik çalmak istiyordum ve neticede sıkılıp klasikden akustiğe geçtim.artık şarkıları çalıp söyliyebiliyordum.bu böyle senenlerce sürdü ve bunun beni tatmin etmediğini hissediyordum ama bu arada bir de resim yapıyordum.müziğe göre daha ağır basıyordu bende.klasiği düşündüğümde gözümde çok büyüyor ve başaramam diyordum:(ama tanıştığım 1 arkadaşım sayesinde klasik çalma hevesi bende fırladı:)düşünün daha romansı doru düzgün çalamazken jorge cardosonun milongasını taktım kafaya .belki hatalı bilemiyorum ama, insan yapmak istedimi...ve arkadaşım bu arada hevesimi de kırıyordu.bu eser sana 5 boy büyük filan diyerek:( inanın 1 hafta bile olmadan gece gündüz çalışıp ezberledim ve şimdi çok iyi olmasa da çalabiliyorum hatta youtube a bile koydum.ve benim için bu klasiğe başlangıç oldu .ve sanıyorum akustik rafa kalkacak:) çok uzattım... demem o ki insan istedikten sonra altından kalkamayacağı şey yok.kaç boy büyük olsada

guitarcagatay
11-15-2006, 15:01
anak dilara sen iyisi mi benim kadar maymun iştahlı olma. bikaç boy büyük parçaları çalarsın ama bir de işin düzgün çalma kısmı var. ben Bach'ın o ünlü bouurée'sini 3. ayımda çalıyodum. ama şimdi de çalıyorum. şöyle bir karşılaştırdığımda çok değişik oluyo ve tabii ki şimdi çaldığım ona oranla kat be kat daha iyi ve güzel. 1. senemde de bwv1006 gigue'e takmıştım. bilen bilir parçanın zorluğunu... ancak bu tarz çalışmalar yapmak çok yanlıştır çünkü bir süre sonra seni yorumsuzluğa götürür. ben 6 seneden bu yana halen seviyemin üstündeki parçalara bakıyorum. gerçi artık hocam buna pek mahal vermiyo ama yine de hala arada Chaccone çalarım. be adam senin ne haddine chaccone??? kendini virüöz mü sandın diyebilirsin ama o seviye üstü parça çalma olayına devam edersen senin de durumun benmki gibi olur. dikkat et derim.

Arenas denen kitapta yeteri kadar güzel ve repertuar yapabileceğin parça var. arenasın en sevdiğim özelliği güzel melodilerle öğrenciyi gitara alıştırması. şiddet ve hiddetle tavsiye ederim...

dilara
11-15-2006, 19:25
cagatay vallaa anaktım:)çok tşk ederim.aslında çok haklısın.kesinlikle düşüncelerine katılıyorum.şöle 1 şey düşündüm.tavsiyene uyup kendi boyumda olan çalışmalar yapıcam.ama haklı olduğun 1 taraf daha vardı gerçekten de maymun iştahlılık var bende:(bunun için de beni yolumdan ayırmıycak motivasyonlara ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. bu da çalabilmeyi istediğim eserleri çaldığımı gördükçe olucak sanırım .belki 1 kaç boy büyük onlar ama en azından beni yolumda tutacak.yoksa sıkılırsam gitar bi tarafaaa ben bi tarafa..ama ağırlıklı olarak dediğin gibi çalışmalar yapıcam. nadiren büyük boylar:)))arenası temin edicem.çok çok teşekkürler sana da başarılar.

bezgin71
12-19-2006, 10:44
Arkadaslar müzik sabır işi uzun vadeli bir yatırım.çok çalışmayanı sıra bazı şeyleride şarap gibi yatırmak dinlendirmek gerekiyo.bazen zor bir eseri bir günde çıkartıyosunuz ama o eserin oturması zaman alıyo.piyano hocam hep der yediklerimizle değil sindirdiklerimizle yaşarız.Ben bir çok profesyonel olmayan müzikle uğraşan gitarist arkadasımda görüyorum.Kendilerini çok büyük isimlerle kıyaslıyorlar her flamenco çalan paco de lucia gibi çalmak ister yada her klasik gitarist barrueco gibi çalmayı ister bunlar en az 15 20 senelik üstün disiplin ve emek le olan şeyler.Ve adamların işleri gitar çalmak devlet dairesinde ki memur gibi her gün belirli saatlerde çalışıyorlar ayrıca sporcu disiplinine sahipler uykuları yaşam biçimleri eğer profesyonel olmayı düşünmüyorsanız la minörden bile keyf almaya bakın çünkü gerçekten çok güzel bi akor laminör üzerinde bir arpej.Ben gitara başlamadan önce yaz kampında bir çocukta görmüştüm gitar bi laminör bi mi majör yapıyodu o kadar görkemli gelmiştiki bana şimdi düşünüyorum yoldan geçene 5 dakikada öğretebileceğim bişey.Ama o başlangıçtaki amatör ruhu heycanı kaybetmemek lazım bence kaybedince insan doyumsuz oluyor.İlla her kes bach chacoon çalmak zorunda değil arenasın başlarında no 14 galiba Cano nun bi parçası var sanırım tüm forum üyeleri gözü kapalı çalabilir.hoş bir melodi değilmi?Hiç arkaya bakmadan devam etmek lazım sonra bi bakıyosunuz baya yol katetmişsiniz.Bide Not ilava edeyim
Gitarınız telleri yüksek bir gitarsa bare yi 1 senede zor basarsınız ellerinizide sakatlarsınız bu arada.Hoca faktörüde çok önemli bazıları gerekli akademik birikime sahip olmuyo bir noktadan sonra öğrenciler ilerleyemiyo bazıları çok ciddi disiplinli davranıyo soğutuyo öğrenciyi.En önemli şey müzik sevgisi gitar sevgisi bu iki şey oldukça player kesinlikle bırakmaz gitarını elinden.amma yazdım gene :D çok seviyorum bu forumdaki ortamı yaw yazdıkça yazasım geliyo

yeni bir gitar almak istiyorum; her ne kadar yeni baslamis olsam da, kullandigim gitar cok eski ve iyi bakilmamis bir gitar oldugu icin, ozellikle bas seslerde pek bir zayif kaliyor. daha onceden saf saf butun gitarlarin geometrilerinin ayni oldugunu, isin sadece uygun malzemeyi bulmaktan ibaret oldugunu dusunuyordum. eh, sonradan ogrendim farkliliklar oldugunu.

simdi benim derdim, telleri yuksek olmadigi gibi, alt perdelere indikce de cok yukselmeyen, ve tellerinin arasindaki mesafe biraz fazla olan bir gitar bulmak. parmaklarim biraz etlimidir nedir, 7. perdeden sonra etrafindaki tellere temas etmeden parmagimi basmam mumkun olmuyor su anda kullandigim gitarda (hem tel yuksekte kaldigi icin, hem de teller arasi mesafe az oldugu icin).

bu isteklerime uygun gitar bulabilir miyim? boyle bir gitarin sesinin iyi olmasini beklemek hata mi olur? ve ilk sorunun cevabi olumlu, ikincisininki olumsuz ise, nerede ve ne marka gitara bakmam lazim.

aslinda farkindayim, konu basligina pek uymuyor ama cok da alakasiz degil diye umdum.

sologitar
12-19-2006, 11:02
Cem yazını okudum hemen 14. bölüme baktım ama biz onu atlamışız. Beni ilk heyecanlandıran bölüm 20. bölüm olmuştu oda Cano'nun, o derse kadar umutsuzdum, ama melodiyi çıkarınca ahhaaa işte bir şeyler çıkıyor yaşasın diye sevinip daha bir heveslendim. şimdi 29. bölümdeyim her seferinde dahada isteğim artıyor harika bir duygu bu:D
çay elinden öteye yi dinledim notaları varmı gönderebilirmisin ???
çalmak isterim o aşamaya bi geliyim;)
birde ben şimdi halk müziği korosuna gidiyorum halk müziğimizin klasik gitara uyarlanmasına bayılıyorum o yüzden bu parça özellikle dikkatimi çekmişti.

tbtsdtgtr
01-20-2007, 18:15
Murat İşbilen'in bir sözü var. gitar öğrencilerinin ayrımını yapıyor. ANLAYARAK ÖĞRENMEK VE ETKİLENEREK ÖĞRENMEK. gitarı sadece çalan birisini görerek etkilenen ve çelmek isteyen kişilerin gitar çalmayı öğrenmesi çok zor olur ve sabredemeyip bırakır. ama ANLAYARAK öğrenmek isteyen, gitarın büyüleyici tınısını hissederek öğrenmek isteyenler cok daha kolay öğrenir. ne kadar severse insan, ne kadar isterse öğrenmeyi o kadar kolay olur.

Özgür AY
04-10-2007, 13:04
Öncelikle klasik gitari herkes calabilir ama belirli performanslari gosterebilmek icin disiplinli ve cok calismak gerekiyor burasi kesin, bize ait olan, yaratici ve yeni seyler katiyorsak gitar dunyasi icin anlamli bir sey yapmis oluruz. Bence iyi gitar calmak icin iyide bir dinleyici olmak gerekir. Hatta tum muzik icinde bu cok onemli. Yoksa robot mantigi ile herkese gitar calabilir amac gitar calmak degil muzige ulasmak olmali. Gitar, icimizdeki duygulari dunyaya aktaran bir arac olmali yani gitar calmak bir amac olmamali nitelikli muzige ulasmak icin bir arac olmali gitar. Cogu gitarist teknik olarak cok iyi gitar calmasina ragmen ve dunyada bir cok iyi teknikli gitarist olmasina ragmen neden bir besteci azligi var bunu soruyorum kendi kendime kimi zamanlar.

Erkan Ogur un cok guzel bir sozu var bunu bir konserde soylemisti diye hatirliyorum "muzigin basladigi yerde enstruman biter " tamamen katildigim ve her zaman hatirladigim bir soz.

Bazan enstruman mi dinliyoruz muzik mi dinliyoruz ? bunun farkina vardigimizda gitarist olmaya baslamisiz demektir.

Sevgilerimle,

cemmuratyesil
05-07-2007, 19:18
Gitar çalabilmek için önce bu çalgıya karşı büyük bir sevgi ve istek gerekir bunun dışında anatomik yeterlilik,sağlam bir kulak,iyi bir hoca ile planlı çalışma ve zaman ayırmak gereklidir.Saydığım bu 6 maddenin biri bile olmazsa hedefimize ulaşmamız zorlaşır.

tİk tAk
07-04-2007, 20:54
bende gitar çalmayı çok istiyodum. gitar aldım ve 60 saat kursada gittim. büyük bi hevesle başladım ama 2 hafta sonra gitmemek için bi sürü bahane uydurdum ve neyseki kurs bitti. gitar odamın köşesinde yatıyo. özellikle bare basamıyorum bilmiyorum nolcak? :confused:

crinje
11-18-2007, 16:25
bence herkes uğraşarak zamanla ritim atabilir,klasik gitarda da belli bi seviyeye gelebilir. ama bir yerden sonra iş klasik gitar tutkusuna bağlı bana kalırsa...

santy
01-06-2008, 18:14
Slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım gitar almayı düşünüyorum bu aralar ve netten araştırırken kendimi bi anda burda buldum sizlerin gitar hakkındaki yazıları okurken gerçekten acaba almasam mı dedim kendi kendime yazdıklarınıza bakılacak olursa bu öğrenme işi oldukca zor görünüyor ben iyi bir rock dinleycisiyim ve gitar çalmayı çok istiyorum aşağı yukarı 100 YTL lik bi gitar almayı düşünüyorum marka konusunda ve gitar alırken nelere dikkat edebilirim bana yardımcı olabilirmisiniz bi kaç kişiyi alırken gördüm adamlar karpuz kavun seçer gibi gitar bakıyorlardı bi koklamadıkları kaldı :D işin kötü tarafı ben karpuzdan da anlamam :D sanırım alırken yanımda bilen birini götürmem gerekecek önerilerinizi bekliyorum şimdiden tskler

humar
01-06-2008, 20:21
Gitardan önce iyi bir öğretmen araştır.;)

erde
05-22-2008, 00:28
yaklaşık 6 sene önce gitar çalmaya başladım ... galiba .. emin değilim :P

gitarı elime aldım .. nothing else matters dedim .. ben bu parçayı çalarım .. tablardan falan çaldım ve kendimi harika duygularlar içersinde buldum .. arkadan greensleeves çalmıştı bir arkadaşım ..dedim olay budur .. ben bunu çalmalayım .. bir süre sonra onu da becerdim .. bu sefer dünyanın gördüğü en büyük müzisyen ben olmalıyım diye düşündüm ..

bu arada flütte öğrendiğim notaların gitarda ki yerlerini öğrendim .. kendi kendime öğrenmemiş olmama ayrı bi mutluluk tabi ..

o şarkı işte bu şarkı, aman derken .. hiç ders almadan iyi bir seviyeye geldim ..
bence müzik öğrenememek yoktur, doğru parçaları seçmek vardır.. kendi başıma öğrenmemiş olmam yetenekle açıklanabilir ama bunun sebeib sevdiğim şarkıları seçiyor olmamdır ..

sevgiler saygılar :)