Orijinalini görmek için tıklayınız : hep birlikte tepkimizi göstermeliyiz...
tugce zorlu
03-26-2009, 00:48
Arkadaşlar üzülerek bildirmeliyim ki nisan ayından itibaren trt3 de dinlediğimiz bütün yerleşmiş klasik müzik programları hatta daha 1 yılı bile doldurmamış bütün programları trt yönetimi yayından kaldırıyor. D.E.U müzikoloji bölümünün öğretim üyesi fırat kutluk,gitarist rabia taşaltı v.b bir çok dış yapımcının programı kaldırılıyor ve ne yazıkki buna kimse tepki göstermiyor. O programların yerine eski ingiliz programları yayınlanacak bizler içimizde üretmek yerine dışardan alınarak hazırlanmış programları izlemeye mahkum olacacağız. Lütfen tepkisiz kalmayın trt nin resmi web sitesine maillerimizle tepkilerimizi bildirelim bu çok önemli yoksa bu gidişle çok sesli müzik bizim için hayal olacak. Sadece dayatma müziklerle zaman geçireceğiz. Hadi arkadaşlar böyle bir konuda hep birlikte savaş verelim yoksa yakın zamanda klasik gitar programlarını bile dinleyemez hale geleceğiz .....
ahmetgitar
03-26-2009, 19:25
O programların yerine ne konacak acaba tam olarak?
Çoğu kurumda görev yapan idareciler son yıllarda birer birer değiştirildi,en sevdiğim kanal TRT2 idi ki artık yüzüne bakmıyorum. Hemen her gece yok imana doğru-ahlaka doğru-dine doğru vb. tarzı yayınlar çıkıyor artık. Herhalde çok mu imansız-ahlaksız görünüyoruz da bu yayınlarla ahlak öğreniyoruz, bu da ayrıca tartışılır.
Geçen ay Bilim Teknik dergisinde Darwin'e sansür konuldu,
böyle giderse, tüm bilim-sanat içeren yayınlar yavaş yavaş-çeşitli gerekçelerle kaldırılacak.
Ne de olsa insanların köleleşmesi bilim ve sanatı yok ederek oluyor.
Köleleşmemizi isteyenler olabilir.
Ayrıca Sayın Tuğçe Zorlu'ya duyarlılığından ve bunun sonucu açtığı bu başlıktan dolayı teşekkür ederim.
Onların engelleri varsa bizim de bunlara tepki gösterecek-susmayacak insanımız; bilim adamı-sanatçısı ve aydını var...
Sevgiler,
saygılar...
O programların yerine ne konacak acaba tam olarak?
Çoğu kurumda görev yapan idareciler son yıllarda birer birer değiştirildi,en sevdiğim kanal TRT2 idi ki artık yüzüne bakmıyorum. Hemen her gece yok imana doğru-ahlaka doğru-dine doğru vb. tarzı yayınlar çıkıyor artık. Herhalde çok mu imansız-ahlaksız görünüyoruz da bu yayınlarla ahlak öğreniyoruz, bu da ayrıca tartışılır.
Geçen ay Bilim Teknik dergisinde Darwin'e sansür konuldu,
böyle giderse, tüm bilim-sanat içeren yayınlar yavaş yavaş-çeşitli gerekçelerle kaldırılacak.
Ne de olsa insanların köleleşmesi bilim ve sanatı yok ederek oluyor.
Köleleşmemizi isteyenler olabilir.
Ayrıca Sayın Tuğçe Zorlu'ya duyarlılığından ve bunun sonucu açtığı bu başlıktan dolayı teşekkür ederim.
Onların engelleri varsa bizim de bunlara tepki gösterecek-susmayacak insanımız; bilim adamı-sanatçısı ve aydını var...
Sevgiler,
saygılar...
Arkadaşlar konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm birkaç durum daha var, mesela ilkokullarda koro çalışmalarına artık izin verilmiyor. Müzik dersi neredeyse okullardan kalktı, var olanlarda seçmeli olarak veriliyor. Ayrıca her okulda bu şekildemi bilmiyorum ama bu seneki uygulamaya göre din dersi lise 1. sınıfta matematik dersinden daha yüksek krediye sahip. Nereye gidiyoruz hep birlikte göreceğiz. Bazı şeylerin geri dönüşü çok zor gibi. Bu ülke son 10 senede çok değişti.
Bir ülkenin geleceğini eğitiminin kalitesi belirler. Ezbere dayanan, test çözmeye yönelik çağ dışı eğitim yetmiyormuş gibi müzik dersleri de iyice yok edildi. Öğrenciler dersanelere mahküm edilerek dışardan müzik eğitimlerine de ayıracak zaman ve paraları kalmadı. Toplum biryerlere mi hazırlanıyor ???
Öncelikle biz sanata gönül verenler bu duruma tepkili olmalıyız.
fUAt_kirisci
03-30-2009, 23:30
Bu nasıl bir şey anlamıyorum gördüm konuyu daha hala inanamıyorum inanmak istemiyorum helede yukarıda da belirtilen gerçekleri yine yine gördükçe böyle birşey nasıl olur sanat kalmayacak mı hiç nerden geliyoruz nereye gidiyoruz belli değil biz o programlarla aşık olduk bu müziğe şimdi bizden sonrakiler ne bulacaklar zaten az olan değerler bile yok olursa şok içerisindeyim gerçekten çok üzücü bir durum.Tepkim sonsuz...............
şimdi başlığı görünce aklıma geldi. 10 sene filan önce ilk trt2 de lobos 1 numaralı prelüdü dinlemiştim ve klasikgitara ilgim başlamıştı ve daha sonrasındada hayatım gitar ekseninde gelişti. trt de güzel müzik ve sanat programları wardı eskiden. bi kurum bi ülke bu kadarmı kötüye gider anlayamıyorum.
tugce zorlu
04-01-2009, 00:10
arkadalşar ilginize çok teşekkür ederim bu benim vazifem ve yapmak zorundayım ülkemiz karanlık bir uçuruma doğru gidiyor ve çok sesli müzik artık yok oluyor. size trtnin irtibat telefonunu yazacağım bu izmirin ki ama telefonlar genelde işe yarayacaktır 0232 411 40 00 burada program müdürü ahmet beye tepkilerinizi duyurabilirsiniz .. lütfen birlikte bu eyleme destek verelim sesimizi duyuralım yoksa korkarım ki sanat sadece işlevsiz bir isim olacak saçma sapan bir durum .. bu kalkan programlar yerine avruda hazırlanan yayınlanan eski programlar konulacak . sanıyorum ingilizlerin hjazırladığı programlar yani anlayacağınız artık sanatta da sadecetüketiyoruz üretmemiz engelleniyor. çok acıdır ki fırat hoca gibi rabia taşaltı gibi bir çok değerli yapımcı hiçe sayılıyor buna bir dur denmeli..
Konuyla ilgi TRT nin bilgi edinme sayfasında( http://www.trt.net.tr/Kurumsal/GercekKisilerForm.aspx ) adresinden Bilgi Edinme başvurusunda bulunabilirsiniz.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.