PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

ÖzgürSaglam
04-05-2009, 20:59
Üniversitenin ve bölümün adı:
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı

Hangi Ana Sanat dalına bağlı:
Piyano Anasanat Dalı

Bölümün kontak bilgileri:
İ.Ü.D.K. Rıhtım Kadıköy, www.istanbul.edu.tr/yuksekokullar/konservatuar/mainpage.htm (http://www.istanbul.edu.tr/yuksekokullar/konservatuar/mainpage.htm)

0216 3381832 - 3376204

Bölümün tarihi:

1.Kaç yılında kuruldu?
1985

2.Hangi öğretim görevlileri görev yaptı?
Erdem Sökmen 1985-, Bekir Küçükay 1988-, Melih Kesikli 1988-1997, Bülent Ergüden 1993-2006, Cem Küçümen 1995-, Ceyhun Şaklar 1997-, Fatih Akbulut 2005-

3.Yaklaşık olarak kaç mezun verdi?
13

Bölüm hakkında istatistiki bilgiler

1.Hangi seviyelerde eğitim veriliyor?
İlköğretim, Lise, Lisans, Lisans Üstü, Sanatta Yeterlilik

2.Yarı zamanlı ya da sertifika programları gibi programlar var mı?
Var, Yarı Zamanlı

3.Halen görev yapan Öğretim üyesi, görevlisi ve asistanlar kimlerdir? Unvanları ve eğitimleri nedir? Kaç yılından beri görev yapmaktalar?
Erdem Sökmen Öğretim Gör. Sanatta Yeterlilik 1985-2006, Bekir Küçükay Öğretim Gör. Sanatta Yeterlilik 1988-2006, Bülent Ergüden Ek Ücretli Yüksek Lisans 1993-2006, Cem Küçümen Öğretim Gör. Lisans 1995-2006, Ceyhun Şaklar Ek Ücretli Yüksek Lisans 1997-2006, Fatih Akbulut Ek Ücretli Yüksek Lisans 2005-2006

4.Halen kaç kişi eğitimini sürdürüyor?
23 tam zamanlı, 7 yarı zamanlı

5.Bildiğiniz kadarıyla mezunların kaç tanesi aktif olrak klasik gitar hayatına devam ediyor? ( Yurt içi ya da yurt dışında)
12

6.Okulunuzdan öğrenimi sırasında yurtdışına giden öğrenci sayısı yaklaşık olarak nedir?
3 (Lise3 ve Lisans Mezuniyet)

7.Bölümün öncelikli eğitim hedefi nedir (örn: konser gitaristi yetiştirmek, eğitimci yetiştirmek, vb)
Genel olarak hepsi.

Bölüm yapısı hakkında bilgi

1.Uygulanan özel bir eğitim ya da sınav sistemi var mı?
Evet

3.Sınavların içeriği nedir?
Müfredatta yazılı olan dönem eserlerinden seçmeli olarak çalması gereken eser ve etütler.

4.Öğrenciler için bölüm içi ve dışında hangi aktiviteler ne sıklıkta düzenleniyor?
Yılda 1-2

5.Yazılı müfredat programı var mı?
Var. (Üniversitenize gelindiğinde iletilecek.)

Giriş sınavları

1.Hangi sınıflardan giriş sınavı açılıyor?
Her sınıftan.

2.Yaklaşık senelik bir kontenjan var mı?
Değişken.

3.Giriş sınavında istenilenler: Gitar seviyesinde çalınması beklenilen örnek eserler, minimum süre ya da parça sayısı ve kulak sınavı ya da teoride beklenilenler nelerdir?
Gitar eserleri müfredatta belirli, solfej ve kulak sınavı solfej hocaları tarafından belirleniyor.

4.Sınav duyurularının yapıldığı yaklaşık tarih ve iletişim araçları nelerdir
Bilgi, kurumla iletisim haline geçerek sağlanıyor.