PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi - Ankara

ÖzgürSaglam
04-05-2009, 21:09
Üniversitenin ve bölümün adı:
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Hangi Ana Sanat dalına bağlı:
Klasik Gitar Ana Sanat Dalı

Bölümün kontak bilgileri (adres, mail, faks, tel., web):
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Beytepe/Ankara
tel: 0312 29013 87, faks: 0312 266 45 39, web: www.bilkent.edu.tr (http://www.bilkent.edu.tr/)

Bölümün tarihi:

1.Kaç yılında kuruldu?
1986

2.Hangi öğretim görevlileri görev yaptı (Görev yaptıkları yıllarla)?
Ahmet Kanneci (1986-1988 ), Ireneusz Strachocki (1989-1994), Soner Egesel (1996-1999), A. Kürşad Terci (1996- 2009), S. Kağan Korad (1996- )

3.Yaklaşık olarak kaç mezun verdi?
9

Bölüm hakkında istatistiki bilgiler

1.Hangi seviyelerde eğitim veriliyor? (İlköğretim, lise, lisans, lisansüstü)
İlkokul öncesi (Erken Müzik Eğitimi-kurs niteliğinde)
İlkokuldan sanatta yeterlik programına kadar hepsi.(Tam zamanlı statüde)

2.Yarı zamanlı ya da sertifika programları gibi programlar var mı?
Yok

3.Halen görev yapan Öğretim üyesi, görevlisi ve asistanlar kimlerdir?Ünvanları ve eğitimleri nedir?Kaç yılından beri görev yapmaktalar?
Doç. S. Kağan Korad

4.Halen kaç kişi eğitimini sürdürüyor (Yarı yada tam zamanlı olarak ayırınız)?

2 ilk öğretim
10 Lisans
1 sanatta yeterlik

5.Bildiğiniz kadarıyla mezunların kaç tanesi aktif olrak klasik gitar hayatına devam ediyor? ( Yurt içi ya da yurt dışında)
5 kişi üniversitelerde öğr. Gör.
1 kişi yurt dışında eğitimini sürdürüyor
2 kişi serbest olarak çalışıyor
6 kişi mezuniyetten sonra konser vermeye devam etti

6.Okulunuzdan öğrenimi sırasında yurtdışına giden öğrenci sayısı yaklaşık olarak nedir (hangi sınıflarda ayrıldıkları)?
4 kişi öğrenimi sırasında, 2 kişi master ve doktora için.

7.Bölümün öncelikli eğitim hedefi nedir (örn:konsertist yetiştirmek, eğitimci yetiştirmek, vb)
Konser gitaristi yetiştirmek.

Bölüm yapısı hakkında bilgi

1.Uygulanan özel bir eğitim ya da sınav sistemi var mı?
Var.Ekte belirtilmiştir.

3.Sınavların içeriği nedir? (Her öğrencinin sınavda çalmakla sorumlu olduğu süre ve/ve ya göstermek yada bilmekle sorumlu olduğu konular )
Ekte belirtilmiştir.

4.Öğrenciler için bölüm içi ve dışında hangi aktiviteler ne sıklıkta düzenleniyor?
( Konser, ustalık dersleri vb.)
Öğrenciler her sene biri bölüm içinde yarışma niteliği taşıyan en az iki resital verirler.Bölümü temsil etmeye hak kazananlara okul-şehir yada ülke dışında konser ayarlanır.Üst limit yoktur.Her sene Türk yada yabancı öğretmenlerden en az iki master class yapılır.

5.Yazılı müfredat programı var mı?(Varsa bize iletebilirmisiniz?)
Var.Ekte belirtilmiştir.

Giriş sınavları

1.Hangi sınıflardan giriş sınavı açılıyor?
Tüm sınıflardan.Sadece ilkokul başlangıç seviyesi öğrenci alıyor. Diğer sınıflar için seviye sınavı yapılıyor.

2.Yaklaşık senelik bir kontenjan var mı?
1-4 arası

3.Giriş sınavında istenilenler :Gitar seviyesinde çalınması beklenilen örnek eserler, minimum süre yada parça sayısı ve kulak sınavı yada teoride beklenilenler nelerdir?
İlkokul ve lisans hazırlık seviyesinde sadece kulak. Ara sınıflardan girişlerde yaklaşık olarak sınıfın ders seviyeleri isteniyor. Gitar seviyesi olarak girilmek istenen sınıfın müfredat programında olan eserler ya da bu eserlere denk en az üç eser isteniyor.

4.Sınav duyurularının yapıldığı yaklaşık tarih ve iletişim araçları nelerdir?(Gazete ve/veya web isim yada adresleri)
Mayıs-Temmuz arası gazete ve web sitesinden duyurulur.