Orijinalini görmek için tıklayınız : tirnaklarda ice yamulma nasil engellenir
selamlar. ciddi bir problem yasiyorum. ellerim uzun süre islak kalirsa, mesela banyodan sonra tirnaklar dümdüz olabiliyor, fakat kuruyunca tirnaklarim gitar calmanin asla mümkün olamayacagi kadar ice dogru egrilmeye basliyor. yardim rica ediyorum. bunun sebebi ne olabilir, nasil kurtulabilirim bundan. tesekkür ediyor cevaplarinizi acilen bekliyorum.
fUAt_kirisci
05-01-2009, 21:21
Merhaba, bence herkese göre değişkenlik gösteren bir durum bu bazı tırnaklar çok düz bazısı geç uzuyor bu metabolizmayla ilgili bir durum olsa gerek, belki tırnağınızı çok uzun tutmamaya gayret edin yani gitarla birlikte deneyerek mümkün olduğunca kısaltın kendinize göre bir ayar bularak çözüme gidebilirsiniz.Baktınız durum devam ediyor bir cildiyeye gösterebilirsiniz.
onunla bir ilgisi yok arkadasim. kisayken bile kuruyunca rezil bir hale geliyor. uzatmak ne mümkün. ama banyoda durunca uzun süre, demezsin ki o turnak bu. o kadar düzgün olur. nem ile ilgili bir sorun mu acaba diyorum, ama nem icin bir sey mi kullanmak gerek onu da bilmiyorum. adi birkac tirnak nemlendirici de ise yaramadi. aglamak üzereyim.
fUAt_kirisci
05-02-2009, 00:08
Gerçekten değişik bir durum bence bir cildiyeye gitmeniz gerekir. daha teknik bir konu olabilir.
Allemande
05-03-2009, 22:46
köşeli kes bir süre ...nemlendirici kullan
gitarvemavi
05-07-2009, 17:54
Sudan sebepler bunlar:)) kaliteli bi nemlendirici kullanmak fayda getirebilir elbet fakat bu da gitar çalmanda dezavantaj olacaktır...
erkinsoylu
05-08-2009, 13:05
Benim de tırnaklarım içe dönük fakat bu bir tırnak tipiymiş yani normale döndürme yolu yok. Bu gitar çalmaya engel değil, bazen hızlanmayı engelleyebilir fakat zamanla çok farklı ve iyi bir tona sahip olabilirsin. Yani sabır isteyen ve sinir bozucu bir durum :)
Düzeltmenin imkanı yok doğuştan gelen bir durum. Sana tavsiyem tırnaklarını olabildiğince kısa tut.
Ahmet KANNECİ'nin 'KLASİK GİTAR METODU' adlı çalışmasında seni aydınlatacak bir kaç bilgi bulunmakta.
Kan sayımı yaptırdınız mı hiç?Demir eksikliği olunca saçlar ve tırnaklar güçsüzleşiyor,tırnaklar pençe şeklini alıyor.Bende de bu sorun vardı.Demir eksikliği tedavi edilince trnaklarım düzeldi,belki sizde de böyle bi sorun vardır bi tahlil yaptırın bence...
Düzeltmenin imkanı yok doğuştan gelen bir durum. Sana tavsiyem tırnaklarını olabildiğince kısa tut.
Tırnakların çıkış şekli değişmiyeceği için kısaltmak en mantıklısı bence.Tunç'a katılıyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.