PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ne şekilde çalışmalıyım?

Ergun
05-07-2009, 00:26
arkadaşlar hepinize saygı ve selam ederim. öncelikle umarım yanlış foruma yanlış şekilde yazmıyorumdur. ilk mesajımda bir hata ediyorsam affedin.
15 gün evvel kendime 90 liralık mütevazi bir gitar alıp çalışmaya başladım. en başta bilgisizliğin dezavantajıyla internette tablara bakıp, akor öğrenmeye çalışıyordum ki bir şey dikkatimi çekti: bu şekilde ne kadar çalışırsam çalışayım akor ezberleyip pop şarkıları bet sesimle çığırmaktan öteye bir adım atamayacağım. sonra bu işin iyisi nasıl yapılır, ne öğrenmek gerekir diye internette araştırmaya çıktım fakat karşıma hep 5 akor basıp -ambiyane tabirden ötürü özür dilerim.- pop şarkıları söyleyerek "hatun götürmek" derdinde olan insanlara yönelik siteler çıktı fakat en sonunda benim arayışıma uygun olan bu siteyi buldum.
öncelikle belirteyim ki bu yaştan sonra (22) virtioz olmak ya da hayatımı gitar çalarak kazanmak gibi ütopik hayallerim yok. gitarı seviyorum. ve iyi gitar çalabilmek istiyorum. plajlarda akor basıp ritm atarak haluk levent şarkıları söylemekten ötede birşeyler yapabilmek istiyorum.
fakat öğrenciyim. türkiyede öğrencilik bildiğiniz üzere züğürtlük demek, ilk etapta iyi bir gitar alacak ve bir hocadan ders alacak imkana sahip değilim. bunu yapabilmek için bir sene gibi bir zamana ihtiyacım var. ben bu zaman zarfını oturmak yerine kendi çapımda birşeyler yapmak istiyorum. fakat 15 gün zarfında öğrendim ki, gitarı yanlış öğrenmiş birisinin doğrusunu öğrenmesi, hiç öğrenmemiş birisinin öğrenmesinden çok daha zor. ve benim de elimde şu an için bir adet çin işi gitar, murat işbilen in metodu ve internet var. tavsiye edeceğiniz kitapları alabilirim.
bu noktada size sormak istediğim şudur ki: ne şekilde çalışmalıyım. işe nerden başlamalıyım? nelerin üzerine gidip, nelerden uzak durmalıyım.
değerli fikir ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Allemande
05-10-2009, 15:13
öncelikle temel eğitimi bir şekilde hoca ile çalışarak almanı öneriyorum...