Orijinalini görmek için tıklayınız : gitar yapım süresi
merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var yaklaşık olarak normal bir klasik gitar yapım süresi ne kadardır acaba
esteban667
08-20-2009, 16:15
merhaba benim tanıdığım biri yaptırdı istanbuldan bir ay ile bir buçuk ay arasında değişiyor..
ahmetgitar
08-21-2009, 00:48
merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var yaklaşık olarak normal bir klasik gitar yapım süresi ne kadardır acaba
Bu, yapımcının seni koyduğu liste sırasına göre de değişir. Eğer bir yapımcının tek işi gitar yapmak ise bir-birbuçuk ay gibi bir sürede yapılabilir sanıyorum. Ancak bazı gitar yapımcıları mecburi sebeplerden dolayı tek iş olarak gitar yapmayı seçemiyor. Böyle olunca da süre birkaç ayı buluyor.
Ama dediğim gibi; bu daha çok yapımcının elinde sizden önce aldığı iş olup olmadığıyla ilgili bir konu.
Mesela ben bu günlerde bir gitar siparişi vermek üzereyim, teslim tarihi ise 2011-Sonbaharı. Çünkü öncesinde bir 25 kişiyi beklemek zorundayım :)
Bu siteye de üye olan çok değerli yapımcılar var, onlarla konuşularak daha sağlıklı bir bilgi alınabilir.
Saygılarımla...
esteban667
08-21-2009, 09:04
ya ahmet abi merak ettim umarım sormamda bir sakınca yoktur kime ve nerede yaptırıyorsunuz .............saygılar..
ahmetgitar
08-21-2009, 13:17
Sözünü ettiğim gitarı Almanya'da Fritz Ober'e yaptırıyorum.
Ama henüz vermedim siparişi, bir dahaki hafta vereceğim-şu an çeşitli konular üzerine kendisiyle yazışıyorum.
Ancak daha önce İbrahim Kırlı'ya gitar yaptırdım iki tane,farklı zamanlarda.
Kırlı usta da 3-4 aylık bir sürede yapıyor; iş durumunun yoğunluğuna bağlı olarak.
Sevgilerimle...
El yapımı klasik gitarın yapım süresi yaklaşık olarak 200 saattir.. Yapmayı düşünen varsa eğer, bir daha düşünmesini tavsiye ederim..
:) Tavsiyeniz çok etkili...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.