Orijinalini görmek için tıklayınız : solfejde bare basılacak yer
arkadaşlar şu an tam anlamıyla bir çıkmazın içerisindeyim. beni bundan ancak siz kurtarabilirsiniz.
bare çalısıyorum. anonimo valse çalmaya uğraşıyorum. kafama fena birşey takıldı fakat bunu yazıyla nasıl anlatacağımı da bilemiyorum.
dostlar, BV.........., benzeri bir ibarenin 5. perdeye bare basılacağı olduğunu tahmin ediyorum fakat, bu barenin şarkının neresinde basılacağını çıkartamıyorum ibare iki porte arasında portenin en sonunda, şimdi bu bare bu parçanın tam olarak neresinde basılacak? bareler solfejde bulunduğu yere göre acaba tam olarak nasıl kullanılır, barenin basılacağı yeri nasıl kestiririz?
umarım derdimi düzgün ifade edebilmişimdir.
kıymetli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
ahmetgitar
08-23-2009, 20:02
Portedeki ölçünün en sonundaysa belki sırf o notalar için bare basılacağı anlamına geliyor olabilir. Ya da üstteki portenin sonundaki ölçünün başlayıp yeni porteden devam eden yeni ölçüde de sürdürülüyor olabilir.
Bir imkanı varsa da bize gösterebilecekseniz notaları, tam olarak doğru bir cevabı verebiliriz.
arkadaşlar bu konuyla ilgili gercekten cok büyük bir cıkmazdayım...
ahmetgitar notaları taratamadım:( en kısa zamanda tüm şartları zorlayacağım.
ya kafama takılan acayip bi nokta var. su an daniel fortea nın marriage sine calısıyorum. bana bareyi 4. telde gösteriyor ve fakat sonrasında benden 4 teldeki sol notasına basmamı istiyor? ben 4. perdeye bare basarken 4. telin 3. perdesindeki sol a nasıl basacağım? yine aynı sekilde murat cemilin metodundaki alıştırmalarda bana 3.tele bare gösterirken birinci teldeki sol a basmamı istiyor. 3. perdeye bare basmışken nasıl 1. telin 2. perdesine basılır ki?
herkes bare basamamaktan yakınır, ben canavar gibi bare basıyorum fakat, işin içine bare girdiğinden beri solfejde takılıp kaldım. kafam karman corman oldu. bu konuyla ilgili acil yardıma ihtiyacım var arkadaslar:(
ahmetgitar
09-12-2009, 00:02
4.tel 3. perde notası zaten Sol değil Fa'dır.
Öncelikle notaları tam bir öğrenmen lazım sanıyorum.
ahmetgitar, evet orda ufak bir yanlıslık olmus fakat ben hangi nota işaretinin hangi telin kacıncı perdesi olduğunu biliyorum. parmağım sürçmüş özür dilerim. o zaman soruyu şöyle değiştireyim ben, solfejde bareyi tam olarak öğrenebileceğim bir kaynak var mıdır?
Selamlar...
Arkadaşım bir de solfejin ne olduğunu araştırırsak iyi olur.
Saygılar...
abi kavramları tam ayrıştıramadım niye bana bu zulmü neden reva görüyorsunuz yaa :(
ahmetgitar
09-13-2009, 13:19
abi kavramları tam ayrıştıramadım niye bana bu zulmü neden reva görüyorsunuz yaa :(
Sevgili Ergun,
doğru cevaplar alabilmek için biraz da soruyu doğru sormaya çalışmalı...
Solfej, insan sesini geliştirmek için yapılmış "şan etütleri" olduğu gibi bir eserin notalarını ses ve süreleriyle okumaktır.
Yani solfej insan sesiyle yapılan bir edim.
Bence temel müzik bilgilerini öğrenmende fayda var. Yoksa soruları bile tam soramazsın dolayısıyla yardım da göremezsin.
Umarım önerimi yanlış anlamazsın,
sevgiler...
ahmetgitar haklısın bu sorunu sanırım yazı ile ifade edemeyeceğim ben. bi şekilde notaları taratıp koymam lazım. ilgine cok teşekkür eder saygılar sunarım.
http://img153.imageshack.us/img153/3720/nathalie.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/3720/marriageq.jpg
yukarıdaki linklerde marriage ve nathalie nin notaları var. gösterilen yere bare basmışken işaretli notalara nasıl basılacak ben bunu tam anlayamıyorum. bu yüzden 1 aydır repertuar çalısamıyorum. cok büyük cıkmazdayım. lütfen yardım edin.:(
beneklihoroz
09-22-2009, 14:05
yukarıdaki linklerde marriage ve nathalie nin notaları var. gösterilen yere bare basmışken işaretli notalara nasıl basılacak ben bunu tam anlayamıyorum. bu yüzden 1 aydır repertuar çalısamıyorum. cok büyük cıkmazdayım. lütfen yardım edin.:(
Nathalie' de 4. perdeye bare basılacak. İlk kırmızın fa yı gösteriyor, fa ''diyez'' aldığından 4. perdeye gelir. İkinci kırmızı re' yi gösteriyor re saten diyez almış aynı ölçü içinde lduğundan ikinci defa yazılmaz onun için oda 4. perde. İkinci bölümdeki re de diyez aldığından 4. perde
Marriage' de 1. kırmızıda solde ve fa da diyez var bu ikisi 4. perde olur. 2. kırmızıda yarım bare basacaksın, yani ilk üç tele bare basacan böylelikle 4. telin boş sesi olan re boşa çıkacak. Fa da diyez olduğundan 2.telin 7. perdeye gelmiş, Re de diyez yok onun için re 3. telin 7. perdesinde
Biraz karışık oldu ama..:) Sorun olursa msn beneklihoroz@gitaristan.com yardım etmeye çalışırım.
lord1279
09-22-2009, 15:13
Natalie için söylüyorum.İlk işaretlediğin nota fa notası ve diyezli yani 4. perdeye bare bastığında re telinden zaten fadiyez basmış oluyorsun.2. ve 3. işaretlediklerin de diyezli olduğundan bare ile onlara da si telinden basılmış oluyor.
sanırım çözdüm arkadaşlar, inanın uzun zamandır hiç kimseden bu kadar büyük iyilik görmemiştim. çok teşekkür eder sonsuz saygılar ve sevgiler sunarım.
Bu basit konu gereksiz uzadı sanırım... notada kırmızı ile boyadığınız notalar dördüncü perdede bare bsınca birinci parmak altında kalan ses re# ve diğeride fa # olur. şimdi siz sanırım ikinci re yi ve fa yı diyez olarak düşünmüyorsunuz... sorun ondan..
umarım anlatabildim...
ahmetgitar
09-22-2009, 22:25
Değerli forumdaşım,
Beneklihoroz ve Lord rumuzlu arkadaşlar sana basitçe anlatmışlar ama sana bir önerim olacak naçizane;
İçeriğinde çok basit cevapları olan ama senin bilmediğin konuları olan eserleri çalışma. Daha basit eserlerden çalışmanın gitardaki sağlıklı gelişimine etkisi daha yapıcı olur.
Bir eğitmenin yol göstericiliğinden faydalanman, eğer böyle bir imkanın yoksa da senin için daha basit olabilecek eserlerden çalışman-soracağın soruları da bunlar üzerinden sorman kanımca daha yararına olacaktır,
sevgilerimle...
ahmetgitar size en azından bana bu kadar zaman ayırıp cevaplandırdığınız için ayrı bir saygı duyuyorum.
eğitmen konusunda gerçekten tıkanmak üzereyim. kendi başıma gideceğim yolun yakında sonunun gelceğinin de farkındayım. fakat haftada 6 gün günde 12 saat mesai yapan bir insanın bir hocadan ders almak konusunda sıkıntı yaşayacağını siz de takdir ediyorsunuzdur. e ne yapayım, ben de bi maaşı armoni, solfej kitaplarına metotlara cd lere yatırıp kendi çapımda bi kütüphane kurdum, çalısmaya çalısıyorum:)
forumu beni büyük bi girdaba sokup, temelinde basit olan bu konuyla forumu ziyadesiyle meşgul ettiğimden ötürü cok teşekkür eder, başta ahmetgitar olmak üzere yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. sürç-ü lisanlarımı affeyleyiniz...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.