Orijinalini görmek için tıklayınız : gitar tavsiyesi rica ediyorum.
arkadaşlar selamlar.
an itibariyle elimde gitar almak için denkleştirdiğim 600 tl gibi bir bütçe var.
dore music e gittim elime yamaha nın cg 151 modeli bir gitarını verdiler. gitar 680 liraymış nakit bayılırsam 600 liraya verirlermiş.
denemiş arkadaşlardan bu cg 151 hakkında yorum rica ediyorum. sizce bu 600 lirayı bu cg 151 e vermeli miyim? yoksa bu 600 lirayla daha güzel bir gitar bulabilir miyim?
kıymetli görüşleriniz için çok teşekkür ederim...
TarıkOral
10-13-2009, 16:17
arkadaşlar selamlar.
an itibariyle elimde gitar almak için denkleştirdiğim 600 tl gibi bir bütçe var.
dore music e gittim elime yamaha nın cg 151 modeli bir gitarını verdiler. gitar 680 liraymış nakit bayılırsam 600 liraya verirlermiş.
denemiş arkadaşlardan bu cg 151 hakkında yorum rica ediyorum. sizce bu 600 lirayı bu cg 151 e vermeli miyim? yoksa bu 600 lirayla daha güzel bir gitar bulabilir miyim?
kıymetli görüşleriniz için çok teşekkür ederim...
Selamlar,
Klasik gitara yeni başlıyorsanız, paraya kıyıp iyi bir gitarla başlamanızı tavsiye ederim. 600 TL ye dedğim anlamda iyi bir gitar bulmanız zor.İkinci el olarak belki.Piyasa da 600 TL ya satılan gitarlar maalesef atölyelerde tam olarak kurumamış agaçlardan imal edilir.Kalınca vernikler ile parlatılıp albeni kazandırılır.Bu gitarların müzik magazalarında klimatik ortamlarda sergilenmeyeciğini hesap eden bu tip gitar üreticileri,muhtemel sap atma durumunu hesap ederek gitarların üst ve alt eşiğini normalden çok fazla yüksek tutarlar.Bu da gitarı çalarkan fazla efor sarfetmenize parmak uçlarında morarmalara sebebiyet verir.Sonra da bu gitar işi bana göre değilmiş der kenara atıverirsiniz.Hem gitardan soğursunuz hem de 600TL biriktirip aldığınız bu gitarı 300 TL ya bile satmakta zorlanırsınız."Sahibinden.com" "gittigidiyor.com" gibi sitelerde bu tip ilanları çok göreceksiniz.Çoğunluğun Sebebi de budur.Eşikleri bir gitar yapımcısına götürüp ayartlatmak işi çözmez .Ya buzzing dediğimiz cızlama problemi ya da intonasyon bozukluğu dediğimiz ton tutmama problemi oluşur..
Gitara başlarken o enstrumandan hem ses,hem çalım kolaylığı olarak zevk almanız gerekir ki ona sargın olasınız.Kendinizi geliştirirken zevk alasınız .Bu gitarı da beğenmemeye başladığınızda gitarda artık gelişme gösterdiğinize delalettir.Sevinin ve daha iyisini o zaman tekrar arayacaksınız.
Gelelim tekrar konumuza,iyi bir başlangıç gitarı için en az 1000 TL yi gözden çıkarmanız lazım(aslında daha yüksek ama sizi korkutmamalıyım) ya da orjinali bu değerde olan 2.el bir gitar kovalayın.Gitar almaya mutlaka klasik gitar dan anlayan (dikkat !kumsal gitarı değil) biri ile gitmeniz.O çalarken dikkat etmeniz dinlemeniz ,sizinde çalım rahatlığı konusunda denemeniz.Birden fazla gitarı deneyip birinde karar kılmanız.Mümkün olduğunca "aynı parçayı" farklı gitarlarda ponticello ve tasto pozisyonlarında çaldırmanız gerekebilir.
Belki sizi biraz karamsarlığa ittim ama dogrusu bu.Biraz daha sabırlı olun ve arkadaşınız olacak iyi bir instruman alın ya da .........!!!
İyi ve bol müzikli günler
Tarık Oral
hocam su an elimde 80 liraya aldığım starsun diye cin malı boyasız bi alet var. 7 aydır tıngırdatıyorum ve esasen de aletten memnunum, yani en azından alet hala canavar gibi akort tutuyor tek sorunu 2. telin hafif cızırtı vermesi. artık volümü biraz daha yüksek, tınısı biraz daha parlak ve klavyesi biraz daha rahat bir enstrüman istiyorum. ve ben su acemi halimle ahkam kesiyor gibi gözükmek asla istemem yalnız "başlangıc için en az 1000 tl lik gitar" önerinizi gayet abartılı bulduğumu söylemek istiyorum. kendimden örnek veriyim 80 liralık elma kasamı aldığımdan beri en az 70 defa elimden düşürüp sağa sola çarptım. aletin her tarafında sıyrıklar oluştu. gitarı eline yeni almıs biri asla 1000 tl lik bir yavrunun hakkını veremez, senesi dolmadan hurdaya cıkartır diye düşünüyorum acıkcası... la sautillante, divertissement vs kasmak için 1000 tl baymak bana pek akıl karı gelmiyor.
bugün yine bu dore music in bu sefer fulyadaki bir mağazasında yamahanın cg 111s modelinde bir gitarını denedim. gitarın volümü bana biraz düşükmüş gibi geldi. ama aletin tını parlaklığına dibim düştü. esasen sormak istediğim marka hususunda, elimdeki 600 lirayı yamaha ya yatırayım mı? yoksa bu 600 lirayla daha iyi performans alabileceğim başka bir marka var mıdır.
cok değerli yorumlarınıza sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarım...
ahmetgitar
10-14-2009, 01:55
Eğer 600 Liraya bir Yamaha almak doğru mu diye sorarsanız benim cevabım şu olur;
Yamaha'nın CG40 ya da CG70 modelleri fiyatına göre iyi gitarlardır (200-250TL civarı), ancak daha üst Yamaha'lar verilen parayı hak etmiyor diye düşünüyorum. 600Lira civarında gitar alacaksanız Alhambra'nın 4P modelini tavsiye ederim-belki 600Liradan çok az daha pahalı olabilir-şu an tam fiyatını bilmiyorum. Ayrıca Prodencio'nun da o fiyatlardaki modellerine bir bakın derim; gerçi Prodencio ağacı ince kullanır-ses yüksektir ama daha kırılgandır. Bir de Raimondo bakabilirsiniz.
Ancak 600-1000 TL arası benim birinci tercihim her zaman Alhambra'dır.
Umarım kendinize en uygun gitarı bulabilirsiniz,
iyi akşamlar...
Gitara yeni başlayan biri gitarı ne kadar iyi olursa olsun kısa zamanda aldığı gitarla yetinmeyip farklı gitar arayışlarına girecektir. Benim önerim admira juanita. 350 civarı alacağınız bu gitar size klasik gitar dünyasında mütevazi bir pencere aralayacaktır. Daha sonra biraz daha iyi gitarlar denersiniz. Gitara ve paranıza başlangıçta yazık etmeyin derim. O kadar abartmayalım. Yinede siz bilirsiniz tabiki ...Kim istemez milyarlar değerinde gitarı.
prometheus1919
10-20-2009, 08:06
Yamaha markayı sadece motosiklet almak için tercih edin.:).Gitar olarak yaramaz
erturkaktalay
10-23-2009, 01:33
aynı görüşü benimsemiyorm nice başlangıç gitarı olarak satılan kontraplak gitarların yerine tercihedilmesi taraftarıyım . ayrıca ileri modellerindende güzel tınılar ortaya çıkmaktadır..
prometheus1919
10-23-2009, 07:56
Tabiki genede zevk meselesi
ahmet hocam yönlendirmenize uyarak yamahadan vazgeçtim. fakat adını verdiğiniz markaların hiç birine bütçem yetmedi. fiyatlar basını aıp gitmiş.unkapanından adı lazım değil bir müzik aletleri dükkanından sadettin sandi yapımı bir gitarı nakit 500 tl ye aldım. kanada ladini dedi adam, iyi midir kötü mü, verdiğim paraya deper mi, malumatınız varsa paylaşmanızı rica ederim. şimdi sıra geldi ders almaya...
bu hususta paylaşmak istediğim bir nokta var arkadaşlar. unkapanında bütün dükkanları tek tek gezdim. ben gitardan cok fazla anlayan bir insan değilim, tamamen kendimi satıcının ikna kabiliyetine bırakmış haldeydim. girdiğim her dükkanda istisnasız her satıcı bir diğer dükkandaki mala çamur attı. "abi antonio sanchez gitarlar cok güzel kokuyor." diyorum, "ya ağacı kurumamıştır, ya da sprey sıkmışlardır." diyor. "abi falanca dükkandaki gitarlar kendi yapımlarıymış." diyorum. "yavaş yapsın, gitar yapmak öyle kolay mı çin gitarlarını bizim yapımımız diye iteliyorlar." diyor. bu durumu çok ama çok garipsedim. gitarı alırken göz önüne aldığım yegane kıstas, yerli yapım olduğuydu, türk ustası kazansın diye düşündüm. çevresinde yönlendirecek birisi olmayan, ve benim gibi gitardan cok iyi anlamayan arkadaşlara naçizane tavsiyem, camında "tam boy klasik gitar+kılıf+pena 45ytl" yazmayan bir dükkandan alışveriş edin.
ahmetgitar
11-01-2009, 22:37
Ergun Bey,
öncelikle gitarınız için hayırlı olsun demek isterim. Umarım ki bu gitar size, onun için harcayacağınız ilgi ve emeğin karşılığını verir.
Maalesef Saadettin Sandi gitarını deneme fırsatım olmadı. Dolayısıyla şu an için size bu gitarla ilgili pek bir şey söylemem doğru olmaz. Ancak Kanada ladini, ladinler içerisinde önemli bir türdür. Sanıyorum ki gitar gövdesi için olan en iyi ladinler Almanya ve Kanada'dan çıkıyor; sanırım soğuk ve kuru iklimde bu ladin gitar için istenilen kıvama geliyor. Ancak yine de ağaçları birçok kalitede bulmak mümkün, mesela aynı ülkede olan ağaçlar da bekletilme-yıllanma kıstaslarına göre kalitede büyük fark gösterebilir ve elbette ki benim bilmediğim birçok özellik ağaç kalitesine etki etmektedir. Ancak yine de 500TL gibi bir fiyat el yapımı bir gitar için bence oldukça uygun. Eğer karşılığını alacaksanız bu mükemmel bir fiyat-tabi karşılığını alamayacaksanız bir lira bile fazla olabilir kimi zaman.
Şimdilik bu kadar söyleyebiliyorum; dediğim gibi eğer Sandi gitarlarını deneme fırsatım olmuş olsaydı size daha çok bilgi sunabilirdim. Ancak ben de sizin sayenizde bu gitarı duymuş oldum; İstanbul'a ilk geldiğimde bu gitarları görmek için Tünel Caddesi'ne gideceğim.
Tekrar bol şans diliyorum, herşey istediğiniz gibi olsun,
sevgi ve saygılarımla...
Saadettin SANDİ'yi özellikle Ankarada yaptığı türk müziği enstrümanlarıyla tanıyoruz. Emekli Albay olması nedeni ile genelde albay olarak bilinir. Sandi yapımı udlar ve birçok enstrüman kalitesi ile tanınmıştır. Apayrı bir uzmanlık gerektiren gitar yapımında ne düzeyde olduklarını bende merak ettim. Deneme şansım olursa görüşlerimi sizinle paylaşacağım..
ahmet hocam, erdem08 sayet istanbula yolunuz düşerse, gitarımı tecrübe etmenizden gitarım da ben de büyük şeref duyarız. kıymetli yorumlarınız için sonsuz teşekkürler sunarım.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.