Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce hangi parçaları hangi sıra ile çalışmalıyım
çağrı nart
11-07-2009, 19:42
Herkese merhaba diyerek ilk mesajıma başlamak istiyorum. Öncelikle kendimi tanıtayım, üniversiteyi bu sene bitirdim şimdi master yapıyorum. Lise yıllarında 2 sene BASAD'da kursa gittim.Sonra 5 sene boyunca üniversitedeyken gitardan koptum çünkü sehir dışında okuyordum ve ne calışacak zaman ne de mekan müsayitti. Kursa tekrar yazılıcam ama elimdeki gitarı değiştirip iyi bir gitarla başlamak istiyorum. Gitarım aria ak-80 klavyesi biraz rahatsız başlamadan önce en az camps sp6 ayarında bir gitar almak istiyorum.
Asıl soruya gelirsek 2 aylık bir zamanda Ben Bolt'un 39 Progressive Solos kitabını bitirdim. Kursa gittigim yıllarda da arenas 1 ve 2' yi bitirmiştim. Yani şu an bourre,canarios,milonga,guardame las vacas,adelita vb parçaları çalabiliyorum seviyem budur demek istediğim. Bundan sonra daha iyi gelişim için sırası ile hangi parçaları çalışmalıyım.
Biraz uzun oldu sanırım sıkılmadan okuyan ,cevaplayan herkese simdiden teşekkür ederim
çağrı nart
11-23-2009, 09:37
Galiba saçma bir soru sordum.150 kişi bakıpta kimse cevap yazmayınca insan kendine soruyor???
Aslında sadece çalışma listesi tavsiyesi istemiştim
Neyse herkese iyi günler
Kalın sağlıcakla
ahmetgitar
11-23-2009, 11:22
Bu kadar eseri çalabildiyseniz bence bir Villa-Lobos Etüd 1 zamanı gelmiş olabilir...
beneklihoroz
11-23-2009, 12:37
Sana tavsiyem bir gitar metodunu takip etmen. Çükü; bu sıralama işi gitar metodlarında yılları aşkın tecrübeyle test edilerek yapılıyor. Benim arkadaş Arenas 2' yi bitirerek gelmişti okula(Muğla Üniversitesi). Gitar hocamız ona Frederick Harris gitar metodlarının 4. cildiyle başlattı. (toplam 8 cilt) Şu an gayet iyi gidiyor. Ben 7. cildindeyim gayet memnunum. Eserlerin altında çeşitli tekniklerin nasıl yapılacağını felan gösteriyor. (tril, çarpma, mordan vb..) Her metodunda bütün dönemlerden eserler, repertuar, birde geliştirci eserler var.(etude/studies)
Bir yardıma ihtiyacın olursa çalışırken elimden geleni yaparım.
Bu metodu şu adresten alabilirsin. İçindeki eserlerin isimlerinede ulaşabilirsin.
http://www.frederickharrismusic.com/FHMCsite/capricorn?para=showPage&docId=catListProd§ion=CARESOURCES
çağrı nart
11-23-2009, 16:43
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim sağolun. Frederik harris in metodu hakketen güzelmiş içeriğine baktım da acaba bu metodu tünelde falan bulabilirmiyim yoksa tek şans internetten mi almak. En azından son iki metodunu orjinal almak istiyorum. Olmadı listeden bakıp parçaları tek tek bulurum.
Aslında bu tavsiyeyi istememin nedeni albeniz'in granadasını çalmaya çalışıp dumur oluşumdu.Demek etüdlerle devam edecek daha çok yolumuz var.
Tekrar teşekkürler. İyi akşamlar
beneklihoroz
11-23-2009, 20:09
Ben Tünele hiç gitmedim. İstanbulda nerede vardır bilmem ama; Ankara da varsa Evrensel Müzikevinde vardır.
nezihi gulec
11-23-2009, 20:32
Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba,
Sözünü ettiğininiz kitaplar 4 share de zamanında Fernando tarafından yüklenmişti.
Link aşağıda
http://search.4shared.com/network/search.jsp?sortType=1&sortOrder=1&sortmode=3&searchName=royal+conservatory&searchmode=3&searchName=royal+conservatory&searchDescription=&searchExtention=category%3A5&sizeCriteria=atleast&sizevalue=10&start=0
iyi çalışmalar,
çağrı nart
11-24-2009, 16:20
Nezihi bey size de Fernandoya da çok çok teşekkür ederim. Sayın Beneklihoroz son 5 yıldır ankaradaydım şimdi okul bitti istanbuldayım artık size de tekrar teşekkürler. Herkese iyi akşamlar
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.