PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akort aleti

volkantipi
02-04-2010, 23:31
Merhaba bir arkadaştan gitar aldık. Kardeşimin kursu için yanında akort aletinide verdı. Fakat kaybettik, ekranda bir ibresi vardı ortaya gelince anlıyorduk. Çok pahalı olmayan hangi model önerirsiniz yerine almak için?

fernando
02-05-2010, 00:25
Akord düdükleri satılmaktadır onlardan temin edebilirsin..
Tuner kaliteli olanları sanırım biraz pahalı,ucuz fiyatada olanları var..pil zayıf olursa tam akordlama yapamabiliyorsun..
Diyapazon da kullanabilirsin..
Netten araştırma yapabilirsin bu konuda akord programları var bilgisyarına indirip yapabiliyorsun..

akrilik
03-18-2011, 15:36
ben ap tuner programını harici web cam mikrofonu ile kullanıyorum. ne kadar hassastır bu program.

bu programdan daha hassas ayar yapan aşırı pahalı olmayan dijital bir tuner var mıdır.

beneklihoroz
03-18-2011, 16:51
Tavsiyem biryerden ''la'' alıp gitarını kendin akort et. Her akort kulak egzersidir çünkü. Tuner (akort cihazı) tavsiyesi istiyorsan bende Seiko var gitar akort olsa da +3,-3 gibi hassas ayarı var; 8-9 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim. http://cachepe.zzounds.com/media/quality,85/brand,zzounds/p23809h-5ae3d5fded76e28809b3c9ca9d589ce4.jpg

akrilik
03-18-2011, 21:12
ama dahi seviyesinde müzik kulağı yoksa insanın mutlaka yanılır bence. tam sıfır ayarı yapamaz.

imkan varsa kullanılmalı bence akort aleti ve programları. imkanın olmadığı yerler içinde A2 sesini tanıyıp 5-5-5-4-5-5 taktiğiyle en kötü + 5 yada -5 cent yanılma payıyla akort yapılabilir.

A2 sesini tanımak içinde deneme yanılma yapmak lazım bir süre. bu işe yarayan bi program olsa güzel olur aslında. bilgisayarda sesi pesleştirip tizleştirerek A2 sesini tahmin etme oyunu gibi.