PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika Birleşik Devletlerinden Selamlar

umutms
04-20-2010, 03:18
Özgür hocam aracılığıyla tüm müzik dostlarına kucak dolusu selamlar.

Kuzey Karolayna Eyaleti Greensboro şehrinde Bennett Koleji isimli Siyahi bayan kolejinin Müzik bölümü öğrencilerine Türk müziğinin dünü bugünü ile ilgili yaptığım sunumda Mozart ve Bethooven'ın Türk marşlarından Mehtere, günümüz popüler müziğinden Murat işbilen Beyin Gülümcan'ı na, Atilla Sağlam'ın Ordunun Dereleri Süitinden Fatsanın Kıyıları eserinin Özgür hocamın yorumuna uzanan bir geniş bir müzik yelpazesi sunmaya çalıştım. Türk dili ve kültürünün öğretimi için bulunduğum bu üniversitede aslında ne kadar az tanındığımızı farkettim. Usta yorumcularımızın ve eşsiz yeteneklerimizin tanıtımı için daha evrensel olabilmemiz gerektiğini anladım.

Ne olursa olsun becerebildiğim kadarıyla yapmaya çalıştığım sunumda, gördüm ki bambaşka dünyaların insanları olunsa da müziğin ezgilerle konuştuğu dili herkes rahatça anlıyordu. Neşet Ertaş beyefendinin Tatlım Dillim, Güler Yüzlüm eserindeki sesinin duygu yoğunluğu, Cahit Berkay Beyefendinin Selvi Boylum Alyazmalım eserindeki Cura tınıları herkesi kendinden almış başka diyarlara götürmüştü.

Müzikle ilişkisi dinleyici boyutunda olan bir kişi olarak gönüllerini ve yeteneklerini ortaya koyan siz tüm müzisyen dostlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hoş kalınız

Umut M. Salihoğlu

ÖzgürSaglam
04-21-2010, 21:19
Umut M. Salihoğlu hocama öncelikle tüm selamlarımı iletirim uzun zamandır görüşemiyor kendisinden haber alamamıştım bu ileti ile gerçekten çok hoş bir süpriz yapmış oldu..

Kuzey Karolayna Eyaleti Greensboro şehrinde Bennett Koleji isimli Siyahi bayan kolejinin Müzik bölümü öğrencilerine Türk müziğinin dünü bugünü ile ilgili yaptığı sunumda, çalışmalarına özgün repertuvar anlayışı ile başlattığımız beyaz - veysel keman gitar ikilisi olarak beni ve keman sanatçısı beyazıt akhundov'u onurlandırmış olmaktadır öncelikle teşekkürlerimi sunmak isterim.

Özgün çalışmalara Türk halkı olarak gerçekten çok ihtiyacımız var kendimize ait sunumlarımızın çoğalmasını, üretimimizin artmasını, kaliteyi ve akreditasyonu "uyum-standart" toplumca her alanda ilke edinmeliyiz. Kültür - sanat, spor ülkelerin kendilerini gerek tanıtımı gerekse toplumların öz güveni için vaz geçilmezidir diye düşünüyorum bu alanda çalışmalarını bizimle paylaştığı için umut hocama tekrar teşekkürlerimi sunarım.