PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atilla SAĞLAM

ÖzgürSaglam
07-28-2006, 14:18
http://www.klasikgitar.org/nuke/images/upload/atilla.jpg

Lisans: 1984 Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü
Yüksek Lisans: Gazi Üniversitesi Fen Fen Bilimleri Enstitüsü
Sanatta Yeterlik: Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
1993 Yardımcı Doçent. 1996 Doçent.

1997 Bestecilik Eğitimi :İngiltere Leeds Üniversitersi Müzik Bölümü, Besteci Senior lecturer Philip Wilby; Senfonic Analiz: Proff. Julian Rushton, Müzik Eğitimi ve Müzik Öğretmeni Yetiştirme: Dr. Vic Gammon. Füg Sonatı ve Yeni Müzik Eğitimi 1999: Rus Besteci Alexander Mekaev I. Müzikbilim Araştırmaları: Türk Müziği, Türk Müziği ve İslam,Türk Müziğinde çokseslilik ve Müzik Eğitimi Konularını içerir.

Eserler: "Strings Quartet", Sorrel String Quartet tarafından ilk kez seslendirildi,"Workshop on Composition", Clothsworkers Central Concert Hall, 1998, Leeds, İngiltere. "Fagot/çello ve Piyano İçin Fantezi", "Fagot için 4 Kapris". "Gerçek ve Hayal", Piyano için Rondo Fantezi, "Gece Yarısı Valsi" Piyano İçin Vals, "Puslu Bir Günden İzlenimler" İki Piyano İçin Rondo çeşitleme, İlk Seslendiriliş: Piyanistler Alexander Mekaev - Anedrey Mikita, 12 Mart 2001, Moskova. "Büyük Şehirde Yaşam", Yaylılar Orkestrası İçin Piyes, "Ses ve Piyano için çocuk şarkıları", "Paf' la Puf", "Özgürce", GİTAR İçİN Bagatel ; Motet, İki Sesli, Piyano İçin. Motet Üç Sesli, Piyano İçin Bach La Minör Keman Konçertosu Teması Üzerine 3 sesli Füg". Keman Viyola ve Viyolensel İçin, Üç GİTAR İçİN Füg, Yaylı çalgılar Orkestrası İçin Dört Sesli Füg,

Kitaplar: "Kulak Eğitimi ve Solfej" (Armonik İşitme Üzerine Yayınlanmamış Doçentlik Tezinden), "Ritm Dili" (Yayınlanmamış Doçentlik Tezinden), "Akıllı Kuzu ve çiçek Şarkılar" Piyano Eşlikli çocuk Şarkıları, "Kardelen çocuk Korosunda" (Müzik Öğretici Hikaye), "Müziksel İşitme ve Okuma" (Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi İçin Dört Ciltlik Ders Kİtabı-Milli Eğitim Bakanlığınca Yayın İşlemi Sürmekte), Türk Müziğinde çok Seslilik Ve Kemal İlerici Armonisi (Bilimsel Araştırma Kitabı) 2002, Bursa,Türkiye.

Atilla SAĞLAM ; Eno KOçO'nun Arnavutluk Müziğinde Türk Müziğinin Etkileri Adlı Doktora Tezinde Referans Olarak Yer Almıştır, Leeds İngiltere. Yılmaz AKKILIç'ın Hazırladığı 4 Ciltlik Bursa Ansiklopedisinde Bursa Müzik Eğitimine Katkıları Olan Bir Müzik Bilimci, Müzik Eğitimci ve Besteci Özellikleriyle Bir Ansiklopedi Maddesi Olarak Yer Almaktadır.

1999 - 2002 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı, 2001 - 2002 tarihleri arası Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı görevlerini yürüten Sağlam halen müzik eğitimci, müzik bilimci ve besteci olarak Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.