PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6 Yıldır Elektro Çalan Biri Klasik Öğrenmeye Nasıl Başlamalı?

NafirKeyh
06-17-2011, 23:20
Merhaba Arkadaşlar...

Başlıktanda anladığınız gibi 6 yıldır bir fiil çalmaktayım. Bir çok sebepten artık elektro gitarımı az çalar oldum ve bir klasik gitar aldım. Gerçekten de aşırı bir ilgi duydum. Klasik parçaları (teknikleriyle mesela tremolo) çalmak istiyorum.

Zaten belli bir bilgi birikimi var internetten (sizin de aracılığınızla) metod kitapları da indirdim:

Pumping_Nylon_Series
Parkening
Ziya-AYDINTAN-Gitar-Metodu
A modern method for guitar (Berklee)

Buraya kadar yaptık, peki şimdiki süreç ne olmalı? En iyi şekilde ve süratli şekilde öğrenmek istiyorum...

Teşekkürler...

akrilik
06-17-2011, 23:48
en basitten başlayıp çaldığın şey çok basit olsa bile zevk alarak çalıp ilerleyeceksin. sabırsız davranmamak lazım. öğrenme zamanla alakalı uyurken yemek yerken de öğrenmeye devam ediyorsun.

NafirKeyh
06-18-2011, 08:11
Öğrenme konusunda 4 yıl formasyon okudum ve haklısın (ingilizce öğretmeniyim). Dediklerini aynen yapıyorum. Fakat asıl merak ettiğim bir metod kitabıyla mı devam etmeliyim. Metodların başında daha gitarı yeni öğrenenler için tonla parmak egzersizi var ki ben elektroda zaten bu notaları bastığım için parmaklarım zaten duruma hazır.

Direk parçalara çalışmaya başlasam galiba hata olur. Notadan az anlasamda müzik terminolojisi hakkında eksiklerim olduğunu düşünüyorum.

Peki nasıl, metodsa hangi metod devam etmeliyim?

fernando
06-18-2011, 14:21
Elinizde bulunan Ziya Aydıntan metodu başlangıç için en ugunudur,bununla başlayabilirsiniz ayrıca piyasada Türkçe baskısı olan klasik gitar metodları da mevcuttur...Arenas 1 klasik gitar metodunu da önerebilirim.. Türkçe baskısı da satışa çıkmıştır...Aşağıdaki bölümü de incelerseniz burada ki metodlardan da faydalanabilirsiniz...
http://www.klasikgitar.org/forum/forumdisplay.php?f=7